آیا شوک ارزی واقعا کوتاهمدت و مقطعی است؟
کیمیا نجفی در بخشی از گزارشی با عنوان آیا شوک ارزی واقعا کوتاهمدت و مقطعی است؟ در روزنامه ابتکار نوشت: دلار این روزها روی مدار صعود قرار گرفته و این جهش قیمتی چالشهای زیادی را برای دیگر بازارهای اقتصادی به وجود آورده است.
کیمیا نجفی در بخشی از گزارشی با عنوان آیا شوک ارزی واقعا کوتاهمدت و مقطعی است؟ در روزنامه ابتکار نوشت: دلار این روزها روی مدار صعود قرار گرفته و این جهش قیمتی چالشهای زیادی را برای دیگر بازارهای اقتصادی به وجود آورده است.
در این میان هنگامی که از دلیل جهش بیسابقه نرخ ارز پرسیده میشود کارشناسان و تحلیلگران نظرات متفاوتی را مطرح میکنند. افزایش قیمت ارز به دلیل بالا رفتن پایه پولی، بستهشدن مرزها به دلیل شیوع کرونا و بازنگشتن ارزهای صادراتی از جمله دلایلی است که تحلیلگران به آن اشاره دارند و معتقدند که نزدیک شدن نرخ دلار به مرز ۲۰ هزار تومان تبعات تورمی برای اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت و باید هرچه زودتر راهکاری برای به آرامش رساندن بازار در دستور کار قرار داد.
«شوک ارزی اخیر مقطعی و کوتاهمدت است» این واکنش رئیسجمهوری و رئیس کل بانک مرکزی نسبت به افزایش قیمت ارز در روزهای اخیر است. درپی افزایش نرخ ارز در بازار، رئیسکل بانک مرکزی گفت که نوسانات بازار ارز کوتاهمدت و مقطعی بوده و اگر این نوسانات بلندمدت باشد حتما با ارزپاشی در بازار دخالت میکنیم و اجازه نمی-دهیم از نرخ ارز مناسب فاصله بگیریم. این در حالی است که رئیسجمهوری نیز در جلسه اقتصاد مقاومتی به افزایش قیمت ارز واکنش نشان داد با تاکید بر اینکه نوسانات اخیر در بازار ارز و شوک ایجادشده دلیل و ریشه بنیادی اقتصادی ندارد، گفت: «شوک ایجاد شده در بازار ارز موقت و گذرا بوده و ریشه و دلیل بنیادی اقتصادی ندارد و باید تعادل به بازار ارز برگردد.
برخی تحرکات و عملیات روانی در عرصه بینالمللی علیه ایران و همچنین ایجاد یک نگرانی غیرواقعی در بین مردم از عوامل اصلی آشفتگی و نوسانات اخیر در بازار ارز است. مطمئنترین راه برای آرامش بازار ایفای تعهد صادرکنندگان برای برگشت ارز به چرخه اقتصاد و مدیریت بانک مرکزی در فضای آرام و باثبات بازارها است.»
وعده برای سامان گرفتن بازار ارز در حالی داده میشود که بسیاری از کارشناسان معتقدند بازار درگیر مسائل پیچیدهای است و تنها با حل چند مشکل نمیتوان بازار را به شرایط قبل بازگرداند. به گفته آنها از آنجایی که نرخ ارز روی قیمت کالاهای مختلف اثر مستقیمی دارد، کاهش و یا افزایش آن بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین برای مدیریت بازار باید به دنبال سیاستی کارآمدی بود. دولت در سالهای اخیر تلاش کرده است تا نرخ ارز را کنترل کند، اما سیاستهای معمولا پاسخگو نبوده و بعد از هر دوره ثبات، نرخ ارز به یکباره جهش پیدا کرده است. حال بار دیگر صحبت از کنترل بازار ارز و وعده کاهشی شدن نرخ دلار به میان آمده و رئیس جمهور و رئیسکل بانک مرکزی به آن تاکید کردهاند. حال باید دید که چقدر این وعده در شرایط فعلی قابل تحقق خواهد بود؟ در این راستا سیدکمال سیدعلی، کارشناس بازار ارز با اشاره به نوسانات بازار ارز در روزهای اخیر و نظر مسئولان درخصوص موقتی بودن شرایط به گفت: در شرایطی که یک بازار با مشکلاتی روبهرو میشود برخی از مسئولان به میان میآیند و وعدههایی را برای سامان یافتن بازار مورد نظر میدهند.
دولتمردان و یا مسئولان باید به این نکته توجه داشته باشند که اگر وعدههایشان محقق نشود اعتماد عمومی آسیب خواهد دید. اعتماد عمومی یک سرمایه اجتماعی است که باید به آن دقت کرد. این روزها بازار ارز شاهد جهش قیمت بوده و در این میان رئیس جمهوری و رئیس بانک مرکزی با بررسی این موضوع از موقتی بودن شرایط صحبت کردهاند و وعدههایی برای بازگشت ثبات به بازار داده شده است. صحبتهای اخیر رئیس جمهوری و رئیس کل بانک مرکزی درخصوص وضعیت بازار ارز بسیار با اهمیت بوده و اگر این گفته تحقق پیدا نکند آسیب جدی به اعتماد عمومی وارد خواهد شد.
نظر کاربران
اصلا، چهل سال است، امسال دریغ ازپارسال، درطول این چهل سال ،کدام سالی مردم نفس راحتی کشیدند ودغدغه گرانی راداشتند، مأموریت این جماعت، زجرکش کردن این ملت است!!
پاسخ ها
نه همش وعده سرخرمن میدن
خصوصاروحانی که با خونسردی وعده فرادوپس فردامیده
این دلار امریکاست که این بلا رو سر ما اورده ، ببنین خود امریکا میتونه چیکار کنه
پس بیخودی نگین مرگ بر امریکا
امریکا ارباب دنیاست
یک چند روزی موقتا پایین میاد دوباره جهش میکنه ...