اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۱۰۳۵۸۵۸
۲۶ نظر
۵۰۱۳
۲۶ نظر
۵۰۱۳
پ

قالیباف رکورد احمدی‌نژاد را هم شکست

آن روز که موفق به تکیه بر کرسی ریاست یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شد، علاوه بر خط و نشان کشی برای دولتی‌ها و تعیین نوع روابط آینده قوای مجریه و مقننه، از تغییر نوع نظارت‌های پارلمان بر امور گفت و نظارت را ارجح بر تقنین توصیف کرد.

روزنامه اعتماد: آن روز که موفق به تکیه بر کرسی ریاست یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شد، علاوه بر خط و نشان کشی برای دولتی‌ها و تعیین نوع روابط آینده قوای مجریه و مقننه، از تغییر نوع نظارت‌های پارلمان بر امور گفت و نظارت را ارجح بر تقنین توصیف کرد، شاید کمتر کسی تصور می‌کرد که چند ماه بعد با چنان پروپاگاندایی نخستین سفر استانی خویش را برگزار کند که علاوه بر ناظران و تحلیلگران، نمایندگان مجلس یازدهم را نیز به بررسی نوع نگاه او به سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران وادارد.

نگاهی که در روزهای اخیر موجبات بگومگوهای سیاسی میان حامیان حسن روحانی و مشاوران محمدباقر قالیباف در شبکه اجتماعی توییتر را فراهم آورده و در شرایطی تنش‌ها میان دو قوه انتخابی جمهوری اسلامی را افزایش داده که دولتی‌ها نیازمند حمایت مجلس و شخص رییس قوه مقننه برای تعیین تکلیف سکان‌دار وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند.

ماجرا این‌بار با توییت محمدمهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا ولی نزدیک به علی لاریجانی و البته حسن روحانی شروع شد. او از قالیباف درباره کنترل شدید وسایل خبرنگاران و استفاده از سگ برای بازرسی بدنی آنان پرسید و خبر از بررسی دقیق تصاویر گرفته‌شده توسط عکاسان داد ولی به اشتباه از «غیزانیه» به ‌جای «خوزستان» نام برد. این اشتباه با واکنش مشاوران قالیباف و رسانه‌های حامی‌اش همراه شد. از این‌رو مهاجری در توییت دیگری با پذیرش این خطا، مشاوران رییس مجلس را مخاطب قرار داد و نوشت که «شما لشکر مشاوران که با برنامه‌‌ریزی [...]تان حیثیت رییس‌تان را بردید، نمره‌تان چند است؟» این ادبیات واکنش تند امیر ابراهیم رسولی، یکی دیگر از مشاوران قالیباف را در پی داشت. او که چندی پیش از کلیپ تهیه‌شده توسط خبرگزاری جمهوری اسلامی درباره ۱۰۰ روزه نخست مجلس و بررسی تقابل قوای مجریه و مقننه به تندی انتقاد کرده بود، توییت مهاجری را «بی‌ادبی» خواند و درباره منشا این «پریشان‌حالی»ها پرسید.

رکوردشکنی سردار

فارغ از بگومگوهای توییتری حامیان قالیباف و روحانی، آنچه در این میان بیش از پیش حائز اهمیت است، نادیده‌های سفر رییس مجلس است و اهداف آن. جمعه، چهاردهم شهریورماه بود که قالیباف پس از سفری ۴ روزه از خوزستان به تهران بازگشت. از آن زمان تاکنون رسانه‌های اصولگرایان - از کیهان گرفته تا مشرق- از لزوم تداوم سفرهای رییس مجلس و نظارت میدانی نمایندگان گفته و نوشته‌اند ولی هیچ‌یک از عده و عده یاران قالیباف در این سفر سخنی به میان نیاورده‌اند. عده و عده‌ای که در قیاس با روزگار ریاست علی لاریجانی بر قوه مقننه رکورد زده و تنها و تنها با آن سفر معروف رییس دولت‌های نهم و دهم به ایالات متحده امریکا برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد قابل مقایسه است.

بنابر پیگیری‌های خبرنگار روزنامه اعتماد، رییس یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای سفر به خوزستان از هواپیمای اختصاصی استفاده نکرده ولی باتوجه به انبوه همراهانش، بعید است جز یاران قالیباف دیگرانی در آن پرواز حاضر بوده باشند. در این میان اما درباره تعداد یاران قالیباف در این سفر اعداد و ارقام مختلفی مطرح می‌شود، برخی منابع تعداد همراهان رییس مجلس یازدهم در این سفر را حدود ۷۰ نفر اعلام کرده‌اند ولی پیگیری‌های خبرنگار روزنامه اعتماد حاکی از آن است که این عدد حداقل دو برابر بوده و محمدباقر قالیباف را در جریان سفر به خوزستان حدود ۱۵۰ نفر همراهی کرده‌اند. ۱۵۰ مسافری که مطابق انتظار تعداد قابل‌توجهی از آنان را نیروهای امنیتی و اطلاعاتی یا در عبارتی صحیح‌تر تیم حفاظتی رییس مجلس تشکیل داده‌اند تا امنیت شهردار روزهای نه‌چندان دور تهران که بدون پوشش مرسوم سیاستمداران و با شلواری خاکی و پیراهنی سیاه رنگ به خوزستان رفته بود، با خطری مواجه نشود.

نکته قابل‌توجه در این میان حضور تقریبا تمامی مشاوران قالیباف در جریان سفر او به خوزستان است. سابق بر این و در دوران ریاست علی لاریجانی بر قوه مقننه، او به هنگام سفرهای درون و برون‌مرزی خود جدای از یک یا ۲ نفر از خبرنگاران خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)، به عنوان بازوی رسانه‌ای پارلمان و بسته به تعداد روزهای سفر از میان رییس اداره اخبار یا معاونش یک نفر، رییس مجلس را همراهی می‌کرد. در دوران لاریجانی حضور مدیر کل فرهنگی مجلس در سفرها امری مرسوم به شمار نمی‌رفت، همان‌طورکه خبری از مشاوران لاریجانی در سفرها نبود ولی از قرار معلوم قالیباف به کلی قصد تغییر این رویه را دارد؛ چنان‌که یک روز پیش از سفر رییس مجلس یازدهم به خوزستان، تیمی که حداقل یک خبرنگار و چند نیروی حفاظت در آن حضور داشته، راهی این استان شده است.

این اما تنها اقدام منحصر به فرد قالیباف نیست؛ او در جریان سفر خود به خوزستان علاوه بر احسان عسگری، مشاور و مدیر کل دفتر حوزه ریاست مجلس، محمدسعید احدیان، دستیار سیاسی و رسانه‌ای رییس مجلس، سیدمحمود رضوی، مشاور فرهنگی و هنری خود، علیرضا شریفی، مدیر کل فرهنگی مجلس، محمود صادقیان، رییس اداره اخبار را نیز همراه داشته تا چرایی بازتاب گسترده رسانه‌ای سفر قالیباف در صداوسیما و رسانه‌های اصولگرا به خوبی عیان شود. علاوه بر این افراد، روسای کمیسیون‌های انرژی و عمران مجلس نیز قالیباف را همچون مجمع نمایندگان استان خوزستان در این سفر همراهی می‌کردند.

برنامه‌های یک مشاور

حضور حدود ۱۵۰ همراه با قالیباف در جریان سفرش به خوزستان که عملا خبر از «نظارت میدانی» دارد، به خودی خود جنبه‌های انتخاباتی سفرهای قالیباف را افزایش می‌دهد ولی در این میان آنچه می‌تواند مهر تاییدی بر این مهم باشد، حضور تیم مستندسازی ۴نفره در جریان سفر رییس مجلس به خوزستان است. بنابر پیگیری‌های خبرنگار روزنامه اعتماد، این تیم مستندساز در جریان این سفر مستقیما زیر نظر رضوی، مشاور فرهنگی و هنری رییس مجلس فعالیت کرده و در شرایطی اقدام به تهیه فیلم و عکس از سفر قالیباف به خوزستان کرده‌اند که مطابق معمول یکی از عکاسان اداره اخبار مجلس در این سفر حضور داشته و عملا احتیاجی به تیم مستندسازی جداگانه وجود نداشته، مگر آنکه شخص قالیباف و یکی از نزدیک‌ترین مشاورانش، برنامه‌های دیگری در سر داشته باشند. مرور روزهای حضور قالیباف در شهرداری تهران و فیلم‌ها و تصاویر به نمایش درآمده در جریان انتخابات‌های ریاست‌جمهوری ۹۲ و ۹۶، به خوبی حکایت از علاقه قالیباف به ضبط و ثبت اقداماتش دارد. حال اگر چرخ گردون بر وفق مراد رییس مجلس چرخید و او شرایط را برای واگذاری کرسی ریاست مجلس و پذیرش ریاست قوه مجریه مناسب دید، دست پُری از سفرهای به اصطلاح نظارتی‌اش داشته باشد.

سفرهای آینده

آنچه در این میان قطعی است، تداوم سفرها یا نظارت میدانی رییس مجلس است. مشاوران قالیباف برای او ۵ سفر به نقاط محروم ایران در نظر گرفته و برنامه‌های هرکدام را ریز به ریز و با جزییات تدوین کرده‌اند که با توجه به سفر ماه جاری رییس قوه مقننه به خوزستان، ۴ سفر دیگر همچنان باقی مانده است. استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و کهگیلویه و بویراحمد، استان‌هایی است که رییس مجلس قرار است تحت‌عنوان نظارت میدانی به آنها سرکشی کند که از قرار معلوم و براساس شنیده‌های خبرنگار پارلمانی روزنامه اعتماد، سی و یکم شهریورماه دومین سفر استانی قالیباف اتفاق خواهد افتاد. جالب آنکه درباره مقصد این سفر اخبار دقیقی وجود ندارد ولی پیگیری‌ها حاکی از آن است که از میان استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان، رییس مجلس یک استان را برای سفر انتخاب خواهد کرد.

هزینه نظارت

بدین ترتیب و باتوجه به برنامه‌های طول و دراز قالیباف و یارانش برای سفرهای استانی او کنار عده و عده قابل‌توجه همراهانش در جریان این سفرها، مهم‌ترین پرسش، منبع مالی تامین این هزینه‌ها باشد. اگر تعداد همراهان قالیباف در جریان سفرش به خوزستان را رقمی بین ۷۵ و ۱۵۰ نفر، ۱۰۰ نفر، در نظر بگیریم، مجلس شورای اسلامی فقط ۳۰ میلیون تومان هزینه بلیت هواپیمای لشکر رییس مجلس یازدهم برای رسیدن به خوزستان شده است. با احتساب هزینه‌های جاری سفر رییس مجلس به خوزستان و مبالغی که باید به تیم مستندساز هر ماه قالیباف پرداخت شود، می‌توان گفت که به‌رغم تلاش یاران رییس یازدهمین دوره قوه مقننه برای کاهش هزینه‌ها و عدم تعیین محلی ثابت برای اقامت قالیباف و تیم همراهش در جریان سفر به خوزستان، مبلغ قابل‌توجهی صرف نظارتی شده که شاید بهتر از قالیباف، نمایندگان استان خوزستان توانایی انجام آن را داشته باشند.

در این میان برای منبع تامین این هزینه، ۲ احتمال وجود دارد. اولی استفاده از بودجه قوه مقننه است و دومی مبلغی که تحت‌عنوان تنخواه در اختیار روسای قوای سه‌گانه قرار می‌گیرد. بودجه مجلس که مشخص است و حداقل در قانون نظارت مکفی برایش پیش‌بینی شده ولی آنچه ناپیداست، تن‌خواه در اختیار روسای قوای سه‌گانه است. در همین راستا حسن کامران، نماینده اصولگرای مجلس دهم پیش‌تر و در سال ۹۷ گفته بود که «تنخواه در اختیار علی لاریجانی به عنوان رییس مجلس دهم حدود ۵۰ میلیارد تومان است که دیوان محاسبات روی آن نظارتی ندارد»؛ از این‌رو به نظر می‌رسد در سال جاری این مبلغ که حالا قالیباف از آن بهره می‌برد، دست‌کم همان ۵۰ میلیارد و احتمالا بیش از اینهاست.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      چه چیزی عایدمردم اون منطقه شدجزشوی تبلیغاتی

      پاسخ ها

      • بدون نام

        به توچه

      • بدون نام

        هر کی بالا می آد فقط هزینه اضافه می کنه، هیچکس عرضه ایجاد درآمد نداره.

    • مش قاسم

      چکارش دارید. خانمش گفته الا و بالله باید رییس جمهور بشی .

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خداوند خوب جایی سرنگونش میکنه نگران نباشید

    • بدون نام

      مملکت، بستری عظیم است برای سعی و خطا کردن های آدمهای تازه به دوران رسیده!!! و این تازه به دوران رسیده ها می تواند همین نویسنده تنگ نظر این مقاله باشد و می تواند رئیس مجلس باشد.و علی هذا.......

    • بدون نام

      چرا در باره ادعاهای ، ریخت و پاش افراد در مشاغل قبلی ، تحقیق و در نهایت رفع اتهام نمی شود و انها با انبوهی از اتهامات به پست های ، بالاتر می روند !!

    • بی نام

      شما به خدا برسی نمایید که این همه 150نفر چقدر خرج داشته ودر این زمان تحریم وبی بووجه ای بقول خودشان واجب بوده

      پاسخ ها

      • بدون نام

        چه کسی بررسی کنه؟

    • بدون نام

      خدا از کسانی که از پول بیت المال به بهانه نظارت سفر تبلیغاتی انجام می دهند نگذرد.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خداازتهمت زننده هم نمیگذرد
        تهمت هم حرام است دروغ وافتراحرام است

    • بدون نام

      آنچه اعیان است و کاملا پیدا جناب آقای قالی باف دراین سفرها فقط به دنبال شو تبلیغاتی جهت اهداف شخصی میباشد و هدفش در واقع تصاحب پست ریاست جمهوری ....

      پاسخ ها

      • بدون نام

        دلقک

      • بدون نام

        واقعااااااا الان تو پاستور ریخت و پاش نیست برای ظریف؟

    • بدون نام

      تاچشای همه کاربرای حسودازکاسه
      دربیاد

      پاسخ ها

      • مصاااااا

        آمین

    • یاحق

      تعداد رئیس جمهور زیاد شود تشریفایی اجرایی سیمایی مسافرتی و... راه حل است در هر حال خروجی صفر است چون قبلا اینکارها شده و خروجی که به نفع مردم باشد صفر بوده

    • بدون نام

      به بابام هم دیگه شک دارم
      چه برسه به این
      خب برو توی خونه بشین
      بزار چهارتا جوون هم برن سر کار
      بعد 40 سال سیر نشدید
      میدونید 150 نفری که همراهش بودن چقدر پول ماموریت خوراک اسکان و هزینه های حقوقی اون ها شده

    • هاشمی لالی

      نمی دانم نروند بازدید میگن به فکر مردم نیستند برند برای بازدید تیتر می زنند برای شوی تبلیغاتی رفتن ای ملت چکار باید کرد

    • بدون نام

      کاش هزینه های سفراستانی قالیباف صرف نیازمندان همه نقاط ایران می شدتا برنج اروگوئه که پرنده ها نمی خورند به مددجویان کمیته امداد استان فارس ندهن قالیباف یک وعده نهار خودش وگروه همراهان ازاین برنج بخورن ماهمه رأی می دهیم برای آینده شان

    • بدون نام

      کاربران محترمی که اینجا نظر میدن مگه خودتون نمیدونید اين ها هیچی فرقی با هم ندارند چ قبلی چی حالا چ بعدها اینها همشون در خدمت مردم بودن وهستن که الان ما اوضاع مون ابنه. خدا روشکر همه در خدمت هستن.

    • ل،خ

      من موندم همه مردم تو یه سنی بازنشسته میشن بعد اینا بازنشستگی که ندارن هیچ ،،تازه به درجات بالاتری میرن ،حالا شهر دار بودی چیکار کردی میخوای رئیس جمهور بشی همتونم تا سی نسل بعدتون زمین وملک و پول دارن دیگه چی می خواین بزارید جوونا بیان روی کار بزارید خودشونو محک بزنن انقدر به سمت کار خلاف نرن گناه دارن وگناهشون گردن کسایی که جاشونو گرفتن

    • سعید

      هر چه سفرهای احمدی نژاد نتیجه داد. سفرهای این آقا هم نتیجه میده. میگوئید نه حالا منتظر باشید. ببینید زندگی مردم نقاط مردم چقدر متحول میشه.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        چقدر شما غیبت می کنید چی میخواین از جون مسئولین شماها باعث بدبختی مملکت شدید

    • بدون نام

      واقعا جای تاسف داره برای استان عزیزم خوزستان ،، نفت و گاز ، معدن، کشاورزی، نیروگاههای تولید برق ، صنایع پتروشیمی ، شیلات و،،،،،،،،،، اما جوانان عزیز و خوشتیپ خوزستان تو سطل های آشغال دنبال رزق و روزی خود میگردن ،،، حق دارین بگین خوزستان محروم

    • بدون نام

      اگه هدف خدمت باشه مگه رئیس مجلس کم میتونه به درد ملت برسه و کار انجام دهد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج