اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۱۱۳۲۲۶۴
۳ نظر
۵۰۱۵
۳ نظر
۵۰۱۵
پ

روش دانشمند ایرانی برای درمان سرطان پستان

دانشمندان "دانشگاه مک مستر" با کمک "علی آشکار" محقق ایرانی روش جدید ایمونوتراپی سرطان را ایجاد کرده‌اند که جایگزینی برای درمان "سلول تی کایمریک گیرنده آنتی‌ژن" یا "CAR-T" است.

خبرگزاری ایسنا: دانشمندان "دانشگاه مک مستر" با کمک "علی آشکار" محقق ایرانی روش جدید ایمونوتراپی سرطان را ایجاد کرده‌اند که جایگزینی برای درمان "سلول تی کایمریک گیرنده آنتی‌ژن" یا "CAR-T" است.

روش دانشمند ایرانی برای درمان سرطان پستان

در این روش از سلول‌های سرطانی که به آنها سلول‌های کشنده طبیعی نیز گفته می‌شود و به طور ژنتیکی در خارج از بدن مهندسی شده‌اند و تومورهای بدخیم را پیدا می‌کنند و از بین می‌برند، استفاده شده است.

این سلول‌های کشنده اصلاح شده می‌توانند سلول‌های مورد هدف را از سلول‌های سالم که دارای نشانگرهای مقایسه‌ای هستند، به طور کارآمد تشخیص دهند و فقط سلول‌های مورد هدف را از بین ببرند.

سلول‌های تی مهندسی شده که در درمان CAR-T مورد استفاده قرار می‌گیرند در برابر برخی از سرطان‌های منتقل شونده از خون بسیار موفق هستند اما هنوز نمی‌توانند سلول‌های سرطانی و غیر سرطانی را تشخیص دهند. گرچه کاربرد خوبی دارند اما به طور مداوم با تمام سرطان‌ها مربوط نیستند. در بیماران دارای تومورهای جامد، سلول‌های تی می‌توانند عوارض جانبی ویرانگر و حتی کشنده ایجاد کنند.

در این مطالعه دانشمندان ابتدا سلول‌های کشنده طبیعی را که از خون بیماران مبتلا به سرطان پستان گرفته شده بود، تکثیر کردند. سپس آنها را اصلاح ژنتیکی کردند تا گیرنده‌های خاص سلول‌های سرطانی را مورد هدف قرار دهند و با موفقیت توانستند سلول‌های CAR-NK را در آزمایشگاه بر روی سلول‌های تومور مشتق شده از بیماران مبتلا به سرطانی پستان آزمایش کنند.

"آنا پورتیلو"(Ana Portillo) محقق اصلی مطالعه گفت : ما می‌خواستیم بتوانیم به این تومورهای بدخیم که در برابر سایر درمان‌ها مقاومت نشان داده‌اند حمله کنیم. تاثیری که با سلول‌های CAR-NK در آزمایشگاه می‌بینیم بسیار امیدوارکننده است و دیدن عملی بودن این درمان بسیار مهم است. اکنون ما گزینه‌های بسیار بهتر و مطمئن‌تری برای تومورهای جامد داریم.

علی آشکار، دانشمند دانشگاه مک مستر گفت: این سلول‌های CAR-NK کمی باهوش‌ترند، به گونه‌ای که فقط سلول‌های دشمن را می‌کشند. این سلول‌ها فکر دوم هوشیارانه‌ای دارند که می‌گوید، "من این هدف را تشخیص می‌دهم اما آیا این قسمت مورد هدف سلول سالم یا یک قسمتی از سلول سرطانی است؟ آنها سلول‌های سالم را تنها می‌گذارند و سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند."

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ۰۰

      زنده باشید دانشمندان ایرانی

    • بدون نام

      هوش از ایران تکنولوژی از امریکا

    • س ت

      بازهم بگید ایرانی ها نمی توانند .به قول فریبرز باغ پیشه درود بر شرفت

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج