۱۱۴۶۳۸۴
۵۰۱۲
۵۰۱۲
پ

طالبان راهپیمایی روز استقلال را به عزا تبدیل کرد

افراد مسلح گروه طالبان شرکت کنندگان در راهپیمایی روز استقلال افغانستان در شهر اسد آباد را به گلوله بستند.

جماران به نقل از رویترز: گروه طالبان شرکت کنندگان در راهپیمایی روز استقلال در شهر«اسدآباد» مرکز ولایت«کنر» در شرق افغانستان را به گلوله بست.

شماری از مردم اسدآباد امروز به خیابان ها آمدند و با در دست داشتن پرچم ملی در تظاهراتی مشابه تظاهرات روز گذشته در ولایت های «ننگرهار» و «خوست» شرکت کردند.

این درحالی است که روز گذشته نیز افراد مسلح وابسته به گروه طالبان مردم معترض را در شهر ننگرهار به خاک و خون کشیدند.

در حادثه تیراندازی نیروهای طالبان در ولایت ننگرهار افغانستان دست کم ۳ نفر کشته و ۱۲ تَن زخمی شدند.

در پی تیراندازی افراد مسلح گروه طالبان به تظاهراتی در شهر «جلال آباد» واقع در مرکز ولایت «ننگرهار» ۳ نفر کشته و ۱۲ نفر زخمی شدند.

برخی تصاویر منتشر شده در شکه های اجتماعی نشان می دهد که عناصر طالبان به سوی تظاهرات کنندگان در حمایت از پرچم ملی افغانستان آتش گشوده اند.

خبرگزاری پژواک و شبکه تلویزیونی آریانا نیوز نیز اعلام کردند که خبرنگاران آنها در زمان تلاش برای پوشش خبری این تظاهرات توسط افراد مسلح گروه طالبان مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

این در حالی است که روز سه شنبه و برای اولین بار پس از ورود طالبان به کابل، گروهی از زنان افغان با مطالبه صیانت از حقوق زنان در پایتخت تجمع کردند.

این گروه کوچک در حالی که پلاکاردهایی در دست داشتند، مقابل کاخ ریاست جمهوری که اکنون در اختیار نیروهای طالبان است جمع شده و خواستار حفظ دستاوردهای حقوق زنان از جمله حق تحصیل، مشارکت سیاسی و کار شدند.

این تجمع در حالی برگزار شد که نمایندگان طالبان از زمان تسلیم کابل اعلام کرده‌اند حقوق زنان در چارچوب قوانین شریعت اسلام محترم شمرده می‌شود.

فارغ از این سخنان که برتری مقررات اسلامی بر قوانین عرفی را فرض می‌گیرد، عملکرد طالبان در قدرت در سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ میلادی و بی‌حقوقی مطلق زنان در آن دوران، جامعه افغانستان به‌ویژه شهرنشینان را از امکان بازگشت آن رویکرد وحشت زده کرده است.

در بیست سال گذشته، محدودیت‌های طالبان علیه زنان با برچیده شدن امارت اسلامی از بین رفت و زنان در این کشور به پیشرفتهای اجتماعی قابل توجهی دست یافتند.

حسنی جلیل، وزیر پیشین امور زنان افغانستان می‌گوید: «طالبان درباره زنان و اینکه حقوق بنیادین زنان را تضمین می‌‌کنند پیام‌های اطمینان بخشی می‌دهند ولی عملکرد آن‌ها متفاوت است. به همین دلیل هم زنان افغان می‌ترسند. من که دوران کودکیم را زیر سیطره طالبان گذرانده‌ام در این وحشت با آن‌ها شریک هستم. ما از ۲۰ سال پیش علیه آن‌ها مبارزه می‌کنیم. می‌شود گفت که طالبان همان سیاست‌هایی را در پیش خواهند گرفت که در آغاز حکومتشان به کار گرفتند، شاید این بار سخت‌گیرانه‌تر هم شود.»

با وجود وعده‌های طالبان، نگرانی درباره آینده زنان افغان چه در این کشور و چه در جامعه جهانی بسیار جدی است. روز گذشته در شبکه‌های اجتماعی تصویری از بازگشایی دانشگاه غزنی منتشر شد که در یک کلاس، دختران و پسران با وجود بازگشت به کلاس با یک حصار فلزی از یکدیگر جدا شده بودند.

حضور خبرنگران تلویزیون طلوع و کابل‌نیوز در استودیو و خیابان در کنار تجمع کوچک زنان مطالبه‌گر، می‌تواند نشانگر مقاومت دست‌کم بخشی از زنان افغانستان در برابر طالبان پیش از قبضه کامل قدرت سیاسی باشد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج