۱۱۷۵۴۵۷
۲ نظر
۵۰۲۱
۲ نظر
۵۰۲۱
پ

کنسرت در ترکیه؛ تجارت یا فعالیت هنری؟

تعطیلی تقریبا دوساله کنسرت‌های خوانندگان داخلی به‌علت محدودیت‌های کرونایی از یک‌سو و از سوی دیگر امکان برگزاری کنسرت در ترکیه باعث شده که برخی‌ مسافران ایرانی هزینه‌های سفر به ترکیه و خرید بلیت‌های گران‌قیمت کنسرت‌ها را تقبل کنند تا بتوانند خواننده محبوبشان را در کشور دوست و همسایه روی صحنه ببینند.

روزنامه همشهری: تعطیلی تقریبا دوساله کنسرت‌های خوانندگان داخلی به‌علت محدودیت‌های کرونایی از یک‌سو و از سوی دیگر امکان برگزاری کنسرت در ترکیه باعث شده که برخی‌ مسافران ایرانی هزینه‌های سفر به ترکیه و خرید بلیت‌های گران‌قیمت کنسرت‌ها را تقبل کنند تا بتوانند خواننده محبوبشان را در کشور دوست و همسایه روی صحنه ببینند.

کنسرت در ترکیه؛ تجارت یا فعالیت هنری؟

حالا که واکسیناسیون عمومی به‌صورت گسترده انجام شده، شاید اگر کنسرت‌های داخلی در تهران و سایر استان‌ها زودتر راه می‌افتاد، برخی‌ افرادی که صرفا برای شرکت در کنسرت خوانندگان پاپ به ترکیه می‌روند، عطای این سفر را به لقایش ببخشند. البته نمی‌توان منکر شد مخاطبان خوانندگان داخلی در ترکیه صرفا برای شرکت در کنسرت‌ها به این کشور سفر نمی‌کنند و حضور در کنسرت تنها بخشی از سفر آنهاست. اما این تصور برای عده‌ای ایجاد شده که برگزاری کنسرت در ترکیه به‌دلیل برگزارنشدن کنسرت در ایران است. اما آیا این تصور درست است؟

کیوان عرب، مدیرعامل شرکت فرهنگی هنری کیان هنر، در‌باره برگزاری کنسرت‌ خوانندگان داخلی در ترکیه به خبرنگار ما گفت: بسته به میزان تقاضا برای اجرا، یک خواننده انتخاب می‌شود تا در کشور مقصد، کنسرت برگزار کند و این موضوع هیچ ارتباطی به برگزارشدن یا نشدن کنسرت در ایران ندارد. همانطور که می‌دانید، بعضی از خوانندگان که در ماه‌های آینده در ترکیه کنسرت دارند، در کیش یا تبریز هم کنسرت برگزار کرده‌اند؛ مثلا علیرضا طلیسچی که 30آذر در استانبول کنسرت دارد، هم‌اکنون در کیش هم در حال برگزاری کنسرت است. برگزارنشدن کنسرت در تهران و کلانشهرها نیز پیرو عدم‌مجوز ستاد ملی مقابله با کروناست که البته پایان آذرماه اجرای کنسرت در این شهرها هم برقرار می‌شود.

وی پیرامون دلایل اقتصادی این مقوله، برگزاری این کنسرت‌‌ها را برخلاف تصور رایج تجاری‌بودن، ناشی از تلاش برای ترویج هنر و موسیقی ایرانی در کنار تقویت رزومه خواننده‌ و تهیه‌کنندگان دانست و ادامه داد: کنسرت‌های خارج از کشور برای خوانندگان داخلی و برگزارکنندگان آنها توجیه اقتصادی چندانی ندارد؛ زیرا سود هر کنسرت در ایران حدود 30درصد است حال آنکه این رقم در کنسرت‌های ترکیه بسیار کم و در حدود 10درصد است که در برخی مواقع همین سود کم هم به‌دست نمی‌آید.

این تهیه‌کننده، هزینه‌های برگزاری یک کنسرت در ایران و ترکیه را برابر اعلام کرد و گفت: مجموع این ارقام اعم از اجاره سالن و ملزومات آن، هزینه خواننده و کلیه عوامل، حدود 200میلیون ‌تومان است که با هزینه 80هزارلیری در ترکیه تقریبا برابری می‌کند. ضمن آنکه در هزینه کنسرت‌‌های ترکیه، بلیت رفت‌و‌برگشت و اقامت گروه نیز لحاظ شده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      واقعا عجیبه. مگه تو ترکیه کرونا نیست؟؟؟
      ضمنا مدارسم باز کنید زودتر. خودتونو انقد به در و دیوار نکوبید برای تنبلی

    • بدون نام

      فقط تجارت و پول؟راحت ارز از کشور خارج میکنه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج