۱۲۹۲۱۶۵
۶۷ نظر
۱۸۶۶۶
۶۷ نظر
۱۸۶۶۶
پ

اگر در ۱۴۰۲ حقوقتان کمتر از این رقم باشد، خیلی فقیر هستید

سال سخت کارگران به روزهای پایانی نزدیک می‌شود و حالا نشست‌های تعیین هزینه سبد معیشت و دستمزد سال آینده کارگران آغاز به کار کرده‌ است.

شرق: سال سخت کارگران به روزهای پایانی نزدیک می‌شود و حالا نشست‌های تعیین هزینه سبد معیشت و دستمزد سال آینده کارگران آغاز به کار کرده‌ است. دستمزد کارگران امسال ۵۷ درصد افزایش داشت؛ رقمی پرحاشیه که با انتقاد گسترده فعالان اقتصادی و برخی کارشناسان اقتصاد مواجه شد و بسیاری آن را به منزله افزایش هزینه تولیدکنندگان، تضعیف موقعیت کارگران و تعدیل آنها دانستند.

اگر در ۱۴۰۲ حقوقتان کمتر از این رقم باشد، خیلی فقیر هستید

با این حال افزایش ۵۷ درصدی دستمزد، حداقل حقوق کارگران را از دو‌میلیون‌و ۵۵۴ هزار تومان تنها به چهار‌میلیون‌و ۱۷۹ هزار تومان رساند؛ رقمی که البته از تورم افسارگسیخته سال ۱۴۰۱ جا ماند. حالا دوباره بحث‌های داغ تعیین مزد کارگران بالا گرفته است. کارفرمایان با اشاره به رشد افسارگسیخته هزینه‌های تولید با طرحی با عنوان دستمزد منطقه‌ای در نشست دستمزد حاضر شده‌اند و نمایندگان کارگری با اشاره به تنگنای زندگی کارگری و افزایش میل مهاجرت نیروی کار ماهر با طرح کارفرمایان مخالفت می‌کنند.

کارگران زیر فشار  تورم

تورم دو گروه عمده کالایی در سبد هزینه خانوار کارگری یعنی مسکن و مواد غذایی بارها خبرساز شد. در‌این‌میان تورم اجاره‌بهای مسکن در سال ۱۴۰۱ مدام تصاعدی بود و به ۵۰ درصد رسید و تورم مواد غذایی در مقاطعی از ۷۰ درصد عبور کرد. بر ‌اساس گزارش مرکز آمار ایران تورم خوراکی‌ها در بهمن سال ۱۴۰۱ برابر با ۷۰.۵ درصد بوده و از مرز ۷۰ درصد عبور کرده است. رشد بالای قیمت خوراکی‌ها به نوعی حاکی از فشار رشد قیمت‌ها را به طبقات پایین‌تر درآمدی است؛ چرا‌که عمده هزینه خانوار دهک‌های پایین‌تر مربوط به مواد غذایی است. بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، دامنه تغییرات نرخ تورم سالانه در بهمن‌ماه ۱۴۰۱ برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ۴۵.۱ درصد برای دهک دهم (ثروتمندترین) تا ۵۴.۹ درصد برای دهک اول (فقیرترین) است. به‌این‌ترتیب تفاوت تورم فقیرترین و غنی‌ترین دهک‌ها حدود 10 درصد است.

اگر در ۱۴۰۲ حقوقتان کمتر از این رقم باشد، خیلی فقیر هستید

به عبارت ساده‌تر، تورم آثار خود را بر طبقات کم‌درآمد که همان کارگران و مزدبگیران هستند، خیلی بیشتر نشان می‌دهد. برخی فعالان کارگری ازجمله نادر مرادی، به ایلنا گفته است که تورم بالا موجب شده که سهم مسکن در سبد هزینه کارگران به حدود ۵۰ درصد برسد و اگر بخواهیم تنها تورم مسکن و خوراکی‌ها را با حداقل مزد کارگران بسنجیم، متوجه می‌شویم که حقوق کارگران کفاف سایر هزینه‌های زندگی آنها را نمی‌دهد. فرامرز توفیقی، دیگر فعال کارگری هم در گفت‌وگو با همین رسانه تأکید می‌کند بر اینکه فرمول‌های همیشگی و غیرعملیاتی محاسبه سبد معیشت حداقلی کارگران در این شرایط اقتصادی دیگر جواب‌گو نیست و تطابق خود را با جهان واقعیت به مراتب بیشتر از قبل از دست داده است. او توضیح می‌دهد: محاسبه هزینه‌های عینی و ملموس زندگی کارگران باید فراتر از اعمال یک ضریب روی سبد خوراکی‌های غیرعملیاتی باشد؛ کارگران با تمام حقوق خود نمی‌توانند یک سرپناه شایسته در کلان‌شهرها فراهم کنند؛ حالا چطور می‌شود با یک ضریب کلی روی سبد خوراکی‌ها که بر اساس اقلام خام خوراکی تهیه می‌شود، هزینه‌های زندگی را محاسبه کرد. توفیقی تأکید دارد که «امسال زمان آن است که روی بند دوم ماده ۴۱ یعنی تعیین دستمزد بر اساس نرخ سبد معیشت ایستادگی شود؛ در این شرایط تورمی که به اعتراف کارگران، گرانی بیداد می‌کند و آنها از اغلب بازارها حذف شده‌اند، بعد از دهه‌ها باید متن صریح قانون اجرا شود؛ در واقع مطالبه کارگران باید این باشد که حداقل دستمزد ۱۴۰۲ باید برابر با سبد معیشت تعیین شود». او ادامه می‌دهد: «هر‌طور سبد معیشت محاسبه شود، در این شرایط نرخ آن کمتر از ۱۸ میلیون تومان نیست؛ اما تا امروز که کمتر از ۲۶ روز به پایان سال زمان داریم، هنوز نرخ رسمی سبد اعلام نشده است. تنها نرخ تقریبا رسمی تا حدودی مرتبط با سبد معیشت، نرخ خطر فقر اعلامی وزارت کار برای ۱۴۰۱ است که این شاخص را برای خانوارهای تهرانی حدود ۱۵ میلیون تومان دانسته است؛ اما سؤال این است که آیا همین ۱۵ میلیون تومان مبنای تعیین حداقل دستمزد ۱۴۰۲ قرار می‌گیرد؟».

وزیر کار: دستمزد تا پایان سال مشخص می‌شود

اما هفته گذشته نشست شورای‌ عالی کار برای اعلام هزینه سبد معیشت کارگران به  نتیجه نرسید و اعضای شورا تنها به استماع گزارش گروه کارفرمایی درباره مزد منطقه‌ای و گزارش کلی کمیته مزد بسنده کردند. این در حالی است که تاکنون چند جلسه در کمیته دستمزد برای تعیین هزینه سبد معیشت خانوارهای کارگری برگزار شده اما به نتیجه نرسیده است. در جلسات دستمزد شورای عالی کار هم عدد و رقمی درخصوص دستمزد ۱۴۰۲ مشخص نشده و گروه کارگری تأکید کرده‌اند که بدون تعیین و اعلام رقم هزینه ماهانه سبد معیشت کارگران به چانه‌زنی‌های مزدی ورود نخواهند کرد.

اگر در ۱۴۰۲ حقوقتان کمتر از این رقم باشد، خیلی فقیر هستید

با این حال صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دیروز خبر داد که حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۲ با لحاظ نظرات و معیارهای دقیق و کارشناسی قطعا تا پایان سال نهایی می‌شود. به گزارش مهر و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مرتضوی در سیصد‌ویازدهمین نشست شورای عالی کار که با حضور نمایندگان کارگری و کارفرمایان تشکیل شد، مبنا و معیار تعیین حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۲ را میزان هزینه سبد معیشت کارگران و نرخ تورم اعلامی مرکز آمار اعلام کرد و گفت که حداقل دستمزد با استانداردهای کارشناسی تا پایان سال تعیین می‌شود.

طرح کارفرمایان برای دستمزد منطقه‌ای

با تمام اینها کارفرمایان هم در نشست‌های دستمزد به رشد خیره‌کننده هزینه‌های تولید و موانع صادراتی در سال‌های سخت تحریم اشاره می‌کنند؛ موانعی که حالا باعث خروج درخور توجه سرمایه از کشور شده است؛ رقمی که بر ‌اساس گزارش‌های بانک مرکزی ماهانه به حدود یک میلیارد دلار می‌رسد. امسال کارفرمایان در نشست‌های دستمزد روی طرحی با عنوان دستمزد منطقه‌ای پافشاری می‌کنند. علی‌اصغر آهنی‌ها، نماینده کارفرمایان در شورای ‌عالی کار، درباره مزد منطقه‌ای به رسالت توضیح داده است: «برای تعیین دستمزد، نهادهای مسئول باید عدد و رقم را تعیین کنند. مزد منطقه‌ای باید اجرا شود؛ حتی به دنبال اجرای آن در قالب پایلوت برای چند استان هستیم. این ظرفیت در قانون دیده شده است؛ اما در حالت کلی روی همین قانون فعلی کار، مزد منطقه‌ای و صنایع مختلف قابلیت اجرائی دارد. مزد منطقه‌ای در خیلی از کشورها اجرا شده است. ما می‌توانیم از ایده‌ها و روش‌های آنها ایده بگیریم و بر اساس شرایط جامعه خودمان اجرا کنیم». او توضیح داده است که «قانون کار گفته «مزد برای صنایع مختلف» و من معتقدم مزد مختلف برای صنایع مختلف باید اجرائی شود و البته نباید توقع داشت همه مشکلات کارگر فقط با دستمزد حل شود و دولت‌ها باید برای حل مشکلات کارگران مشارکت کنند».

اگر در ۱۴۰۲ حقوقتان کمتر از این رقم باشد، خیلی فقیر هستید

البته جامعه کارگری هم تأکید دارد که ایجاد دستمزدهای متفاوت در مناطق مختلف، برای کمتر از حداقل مزد قابل مذاکره نیست و برای بالاتر از این مقدار قانون هیچ محدودیتی نگذاشته و توافق بر اساس حقوق بالاتر از حداقل، همیشه آزاد بوده که در این سال‌ها در مناطق مختلف اغلب انجام شده است؛ از‌این‌رو طرح این مطلب ضرورتی ندارد. نمایندگان کارگری اعتقاد دارند که کارفرمایان با مطرح‌کردن مزد منطقه‌ای، به دنبال پرداخت کمتر از حداقل دستمزد هستند و بحث مزد منطقه‌ای برای فرار از حداقل‌های قانونی مطرح می‌شود و با این طرح کارگران مناطق محروم دچار آسیب‌های بیشتری می‌شوند.

و دستمزد مهاجرت کارگران

«گوشت منجمد ۵۰ هزار تومانی سال گذشته امسال به کیلویی ۱۵۰ هزار تومان رسیده و برنج هندی کیلویی ۱۷ هزار تومانی بیشتر از ۳۶ هزار تومان شده است. این یعنی کم‌کیفیت‌ترین کالاهای سبد کارگری امسال دو تا سه برابر رشد قیمت را تجربه کرده‌اند». این نکاتی است که هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران مطرح می‌کند و می‌گوید فاصله زیاد مزد کارگران با تورم در طول سال‌ها موجب روی‌آوردن آنها به مشاغل کاذب و غیرمولد مانند مسافرکشی و فروش و تبلیغات اینترنتی و... شده است. ضمن اینکه آمار مهاجرت کارگران به کشورهای همسایه رو به افزایش است.

اگر در ۱۴۰۲ حقوقتان کمتر از این رقم باشد، خیلی فقیر هستید

ابوی در ادامه تأکید می‌کند که سهم دستمزد در هزینه تمام‌شده مشاغل صنعتی حداکثر حدود هشت درصد است و تأثیر چندانی در هزینه کالا ندارد و دستمزد کافی و قانونی می‌تواند مانع از مهاجرت و خروج نیروی ماهر شود که این مسئله به نفع صنایع و افزایش بهره‌وری آنهاست‌. این فعال کارگری تأکید می‌کند که برخلاف جنجالی که فعالان اقتصادی درباره افزایش ۵۷‌درصدی دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۱ راه انداختند، تقویت قدرت خرید کارگران باعث تعدیل گسترده نیروی کار نشد و برعکس میزان جذب نیروی ماهر از سوی صنایع افزایشی شد. با این حال باید منتظر ماند و دید که نشست‌های رایزنی کارفرمایان و کارگران درباره دستمزد سال ۱۴۰۲  به کجا می‌رسد؟

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ایدین

      به ولله خدمه مهدکودک داره 3میلیون حقوق میگیره. کجای کارید

    • ناشناس

      از دولت تشکر می کنیم
      واقعا مردم را در رفاه قرار دادند

    • ناشناس

      فقط میخوان اونقدر دستمزد بدهند که کارگر نمیره و بتونه امسال هم براشون کار کنه

    • ایرانی

      پس ما خیلی خیلی فقیریم

    • ناشناس

      کارمندان بیچاره چی میشن همه اقشار حقوق بگیر نابود شدن.

    • ب

      فاصله طبقاتی وحشتناک است .

    • ناشناس

      پس با این اوصاف الان ۹۰ درصد مردم فقیر هستند

    • مرتضی

      از کارگرها بدتر رانندهای اسنپ هستن ن بیمه ن عیدی ن پاداش

    • ناشناس

      شما به كارفرمايان فشار مالياتى وانواع واقسام فشارهارو نياريد تا كارفرمايان هم بتونن خقوق كارگرا رو اضافه كنن
      كارفرماهها هم كه پول توليد نمى كنن بايد اولا بتونن كار بگيرن وبتوتن توليد كنن وفروش داشته باشن وبعد بايد هزار ويك رقم ماليات و چيزهاى ديگه پرداخت كتن وبه كارگران هم خقوق بدن

      پاسخ ها

      • ناشناس

        نمیتونی تعطیل کن مردم مظلوم رو استثمارنکن

    • یاسمن

      ای درد زیاده

    • بی نام

      خداروشکر خداروشکر چشم مسئولین روشن تمام مردم ایران دراسایش ورفاه و فراوانی و وفور نعمت زندگی میکنیم دیگه چی میخوایم خدایا این خوشی روازمانگیر

    • ناشناس

      دریافتی 20 تومن...

    • ناشناس

      چی بگم والا، این همه میگن ملت فقیرن، دوروبریامو میبینم که هر خانواده لااقل دوتا ماشین داره، خونشونو بازسازی میکنن و ملی کار دیگه میکنن که ماها نمیتونیم، شاید ماها فقیریم

    • رزمنده دیروز

      بدبخت تر از کارگر در ایران نیست و نخواهد بود بیچاره کارگرها

    • علی

      حقوق کارکر خیلی خیلی کمه من دیگه کارنمیکنم اعتصاب

    • نظری

      به‌ولله بنده به نرخ تعیین شده توسط اداره کار ماهی ۶ تومن میگیرم با ساعات ۱۲ ساعته کاری ......ای کاش نه ۱۵ تومن ۱۰ تومن گیرم بیاد ای کاش فقیر بشم

    • ناشناس

      کارگری در ایران یعنی بردگی

    • کاربر

      من کارگرم و ۹سال هست دارم برا کارگاهی کار میکنم و حقوقمون رو همیشه دیر میدن مگه حقوق کارگری چقده ک دیر هم میدن هرچی هم اعتراض و پیگیری میکنیم هیچکس پاسخگو نیست نه قانونی نه هیچی برای حمایت نیست الان هنوز حقوق برج ۸ و ۹ و۱۰ و ۱۱ واینم ۱۲ رو ندادن وانگار نه انگار

    • امین

      الان در جمعیت نود ملیون نفر ایرانی.... ده ملبون نفر ازلحاظ مالی قشر متوسط. پنجاه ملیون ایرانی قشر فقیر هستند.... درجمع کل سی ملیون نفر ثروتمند در ایران داریم

    • ناشناس

      الانشم هستیم حالا مانده سال دگه

    • ناشناس

      کلیه ای فروشی دارم برای پول پیش خانه اگه خواست هستم

    • M.A

      بخدا مردیم از بی پولی .این دم عیدی نداریم یه دست لباس برای بچه بخریم .داریم عمر و جوونیمونو میزاربم برای این کشور ولی مثل فقرا باید زندگی کنیم .خسته شدیم بخدا

    • سیاوش

      واقعا فقط ظلم به کارگرشده.اگرکارگرنباشه هم چرخ تولیدازحرکت می ایستد.وکارگران مجبور می شوند به کشورهای همسایه مهاجرت کنندهمانطورکه توی این چندسال مهاجرت بیشترشده

    • ناشناس

      نجومی بگیر شهرداری و شورای شهرم نیستیم حقوق بالای 30 میلیون بگیریم ....واسه ما یک ماه ده روزه . نمیدونیم 20 روزدیگه رو چه جوی سر میکنیم ....

    • میلادm

      خدا پدرت بیامرزه من تو یه شهر کوچیک اسنپم دیروز 90 تمن کلا کار کردم از صبح تا غروب

    • ناشناس

      حقوق کارگران باید سه برابر بشه ویا تورم برگردانید به سال ۹۹ غیر از این نمی شود زندگی کرد

    • ناشناس

      حیات خوبه کجای کاری

    • ناشناس

      اصلا افزایش حقوق کارگران اشتباه هستش قیمت ها ده برابر گرون میشه و حقوق کارگرها نا چیز افزایش پیدا میکنه

    • مینا

      الان با ماهی ۳۰ میلیون بازهم فقیریم تازه اجاره خونه هم ندیم

    • ناشناس

      کارگری که ۱۲ ساعت کار میکند در فلان کارخانه تولیدی ان کارخانه صدرصد دربازار افزیش قیمت دارد ووو بقیه اجناس ولی به کارگرها که میرسند. طبق قانون وووو اقدام میکنند. اگر کارگر تامین شود تولید افزیش پیدا میکند. باشعار تولید زیاد نمیشود

    • ناشناس

      ارگرها سالی چقدر حقوق میگیرند. باید مالیات بدهند

    • علی

      اگه حقوق 400 درصد هم زیاد بشه ، متعاقبش تورم میشه 800 درصد

      پس خودمان را گول نزنیم و مشکلات را ریشه ای حل کنیم

    • ناشناس

      اقا افزیش حقوق کارگرها را اندازه ایتم گوشت اضافه کنید
      گوشت که کارگرها دیگر نمی توانند بخرند. اجاره منزل قیمت پراید قیمت پیاز وقیمت مصالح ساختمانی ودارو ووو

    • زهرا موسوی

      خیرنبینن

    • ناشناس

      خیلی وضعیتم داغون هست
      بدبخت هستم

    • ناشناس

      به ولله سرایدار مدرسه ی ما داره 1میلیون میگیره

    • کارگر گرسنه

      من دیگه هیچ حرفی برا گفتن ندارم

    • مهسا

      دو شیفت کرمان کار فروشندگی سه تومن میدن😐

    • مرتضی

      الان یکی این وسط پیدا میشه کامنت بزنه چرا دوران روحانی رو نمیدیدین!!
      هر دولتی میاد میگیم صد رحمت به قبلی.میترسم از روزی که بگیم صد رحمت به دولت رییسی

    • ناشناس

      تمام هزینه های زندگیمون به دلار و یورو است ولی حقوق و دستمزد به ریال بی ارزش است ....از طرف یک مستمری بگیر

    • ناشناس

      بازم کارگران سر ماه همین چند باز حقوق دارند من تو آژانس کار میکنم از صبح زود ساعت شش و نیم تا ساعت دو بعدازظهر دویست تومان کار میکنم

    • احمد صادقی

      دلالان دلار ،ماشین ،سکه، مسکن، طمع را کم کنند. تا همه جامعه آسیب اقتصادی نبینند. هیجان را ،هم حقیقی ها و حقوقی ها تعطیل کنند.

    • کامران رستمی

      منی ک ن یارانه ای دارم ن چیزی نگهبانم وشغل دیگه ای ندارم روی گداییم ندارم باماهی۴میلیون ک الان چندماهم هست بهم نداده چی هستم ب نظرشما؟

    • احمد صادقی

      اگر دلالان درتمامی بازار های اقتصادی به سود کمتر قانع شوند خداوند متعال به پول کمتر کارگران وکارمندان برکت می دهد .این یک واقعیت است شک نکنید .من می توانم به صورت عملی نشان دهم.

    • ناشناس

      هیچ دولتی از کارگر حمایت نکرده اگر حقوق کارگر و بازنشسته را زیاد کنند این به نفع اقتصاد هست چرا چونکه قدرت خرید این قشر مظلوم بالاتر میرود و دغدغه زندگی اش کم میشود و از طرفی کیفیت تولید بهتر و بالاتر میرود

    • یزدانی

      4900 بازنشتگی چکار کنیم با30سال سابقه

    • ناشناس

      حداقل حقوق باید بالا
      ی ۱۵ میلیون

    • ناشناس

      ماهمین الانشم با حقوق پنج وخورده ای فقیریم دیگه مسکن و ماشین که رویا شده خدااز باعث وبانیاش نگذره که دارن نون تو خون مردم میکنن و میخورن

    • جواد

      میانگین دلار سال بعد حدود 80 تا 100 هزار تومان در خوشبینانه ترین حالت، 300 دلار خط فقر واسه یه خونواده 3 نفره ست!!

    • کارگر گرسنه

      اصلا غصه نخورید قراره آقای رئیسی همه اقتصاددانهای باتجربه را به خط کند تا همه مشکلات را شناسایی و مشکلات را چندین برابر کنند!!!!

    • کارگر گرسنه

      حالا اگه دولت و مجلس و.... کارگران بدبخت رااز دست زالویی بنام پیمانکار نجات بدهند کمک بزرگی به این قشر ضعیف و زحمتکش کرده اند

    • ناشناس

      پس ما کارگران و استادکاران ساختمانی چی بگیم؟!! نه بیمه ای، نه عیدی نه امنیت شغلی و ....

    • ناشناس

      وقتی گفته میشود 57 در صد زیاد به نظر میرسد بگوینددوملیون اضافه شده یا جمعاشده5ملیون ونیم

    • ناشناس

      ما که جلد یکیم قسمت مقدمه

    • ناشناس

      خدالعنتتون کنه که این بلاروسرمردم دراوردین

    • ناشناس

      چهل وسه سال فقیرم .وقتی ارزش پولت کم میشه .تورم نقطه به نقطه قوطی به قوطی میشه.

    • ناشناس

      خخخخخ چی میگی داداش

    • فرهاد شکری

      میدونم کارفرما و‌نماینده کارفرما حرفشون همه جا اعتبار داره کارگر و نماینده کارگر عددی نیستیم امسال هم در جا میزنیم با دو تومن افزایش کلاه گشاد سرمون‌میزارن

    • ناشناس

      همان طور که کارگران و کارمندان در تنکنا هستند کارفرمایان هم دقیقا همنطور تو تکناهای مختلف از جمله مالیات وبیمه و شهرداری و هزنیه حمل و نقل و تلفن و برق و گاز و انبارداری و هزاران مشکل دیگه

    • رایش سوم

      فقط میدونم
      این کشتی به ساحل
      هرگز نمیرسه....

    • حمید خان بامنطق

      همینی که هست.. هرکی نمیتونه از کشور بره... مثل جگرگوشه های مسولین که یکی یکی رفتن..

    • سعید دین محمدی

      تمام سعی و تلاش دولتها برای اینه که تو این مملکت تولید تعطیل بشه

    • نبی

      کاش ما درماه ۵تومن بهمون برسه تا فقط نان تهیه کنیم که زنده بمونیم .کرایه خونه هم با بدبختی

    • ناشناس

      مطمئن باش تعطیل شرکت یا کارخانه یا شرکت تولیدی،باز هم دودش تو چشم کارگر می ره و رونق اقتصادی کم می شه.دولت اگر زرنگه ودلش به حال کارگر می سوزه،بهترین کار اینکه که ارفاق هایی از جمله اقدام به کاهش مالیات برای کارفرما در نظر بگیره والا کارفرمایی که سرمایه کلان داره به جای اینکه تو ایران سامایه گذاری کنه در کشور دیگری که بقای سرمایه اش تضمین می شه اقدام به سرمایه گذاری می کنه.

    • ناشناس

      حتماشماهم وضعتون خوبه که همسایه انهاهستین.

    • ناشناس

      باشه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج