اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۱۳۱۱۹۵
۱ نظر
۵۰۰۶
۱ نظر
۵۰۰۶
پ

واقعا زلزله قابل پیش بینی نیست؟

کارشناسان زمین شناسی تاکید دارند که امکان پیش بینی قطعی وقوع زمین لرزه وجود ندارد اما برخی خبرها حاکی است در کشوری زلزله خیز مانند ژاپن توانسته اند زمانی هر چند کوتاه، پیش از وقوع این رخداد طبیعی، زنگ های هشدار را به صدا درآورند و بر این مبنا می توان امروز پرسید واقعا امکان پیش بینی زلزله در مورموری ایلام نبود.

خبرگزاری ایرنا: کارشناسان زمین شناسی تاکید دارند که امکان پیش بینی قطعی وقوع زمین لرزه وجود ندارد اما برخی خبرها حاکی است در کشوری زلزله خیز مانند ژاپن توانسته اند زمانی هر چند کوتاه، پیش از وقوع این رخداد طبیعی، زنگ های هشدار را به صدا درآورند و بر این مبنا می توان امروز پرسید واقعا امکان پیش بینی زلزله در مورموری ایلام نبود.

اطلاعات ثبت شده در پایگاه اطلاع رسانی لرزه نگاری کشور وابسته به موسسه ژئو فیزک دانشگاه تهران نشان می دهد که از دیروز یکشنبه زمین زیر منطقه مورموری ایلام به حرکت درآمده بود.

روز گذشته ۲۶ مرداد ماه اولین لرزه با قدرت ۴.۶ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) در ساعت ۱۵ و ۴۵ دقیقه برای مورموری ایلام ثبت شد و از این زمان تا زلزله ۶.۱ ریشتری ساعت ۷ و ۲ دقیقه صبح امروز دوشنبه شش نوبت دیگر زلزله هایی با قدرت ۲.۷ تا ۴.۹ ریشتر در این محدوده تکرار شد.

علاوه بر این در همین مدت پوسته زیرین زمین پنج نوبت با قدرت ۲ تا ۲.۶ ریشتر در زرنه از توابع شهرستان ایوان در استان ایلام که فاصله ای ۱۴۹ کیلومتری با شمال مورموری دارد لرزیده است.

به نظر می رسد که با نگاهی عامیانه به مجموعه اطلاعات جداول لرزه نگاری و مقایسه آن با زلزله های ثبت شده در ادوار قبل بتوان این سووال را مطرح کرد که آیا با توجه به مجموعه این اطلاعات امکان اعلام هشدار وجود داشت؟

البته بدیهی است این سووال را کارشناسان فن باید پاسخ دهند.

از لرزه صبح مورموری تا ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه، ۲۱ پس لرزه نیز در این منطقه ثبت شده که یک مورد آن ۵ ریشتر و ۹ مورد آن بین ۴ تا ۴.۹ ریشتر و ۱۱ مورد نیز بین ۳ تا ۳.۹ ریشتر قدرت داشته است.

در همین فاصله، دو زمین لرزه نیز با قدرت ۳.۲ درجه در مقیاس امواج درونی زمین، طبس در خراسان جنوبی و گرمسار در سمنان را لرزانده است.

همانطور که در یادداشت دیروز هم با عنوان « روزهای ناآرام زمین در ایران؛ از یک تا ۵ ریشتر» بیان شد باید یقین کنیم که هر لحظه زمین زیر پای ما خواهد لرزید و راهکاری نیست مگر آن که از قبل خود را برای مقابله با این رخداد طبیعی آماده کنیم و باور داشته باشیم که همواره پیش گیری بهتر از درمان است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • آرش

      من یه بار با یه استاد دانشگاه به نام دکتر صادقی که در رشته مهندسی عمران ارشد و دکتری گرایش زلزله داره صحبت کردم می گفتن بسته به عمق و کانون و جنس لایه های موجود بین عمق زلزله تا سطح زمین حدود 30 ثانیه تا 2 دقیقه طول میکشه تا امواج secondary که مخرب هستن به سطح برسن و چون ابتدا امواج primary که قدرت تخریب ندارن به سطح می رسن میشه از نیم دقیقه تا چند دقیقه قبل از وقوع زلزله خطر رو پیش بینی کرد ولی اطلاع رسانی هم وقت می بره هم باعث آشوب و هرج و مرج و نگرانی مردم میشه در کشوری مثل ایران که زلزله های خیلی شدید میاد با ساختن بناهای های استاندارد و رعایت اصول ایمنی چیدمان وسایل داخل ساختمان میشه خطرات رو در حد صفر کاهش داد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج