۱۳۳۹۱۸۰
۶۲۴
۶۲۴
پ

ترمیم دندان شکسته با چه روش‌هایی انجام می شود؟

دندان شکسته و مشکلات ناشی از آن میتواند روی ظاهر و سلامتی شما تاثیر زیادی داشته باشد. به همین دلیل بهتر است با روش‌های درمان این عارضه آشنا شوید.

سالم بودن و زیبایی دندان‌ها تاثیر فوق العاده بالایی روی زیبایی چهره دارد. افرادی که دندان‌های شکسته شده، ترک خورده و یا ساییده شده دارند قطعاً هنگام صحبت کردن اعتماد به نفس آنها کمتر است. همچنین چنین دندان‌هایی در داخل دهان خطرناک هستند چرا که ممکن است به هنگام خواب به گلو بپرند. البته شکستگی دندان به عنوان مهم‌ترین نکته‌ای می باشد که تحت تاثیر ضربه، پوسیدگی و یا مشکلات ژنتیکی ممکن است اتفاق بیفتد. هم اکنون جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با روش‌های ترمیم دندان شکسته با ما همراه باشید.

1

شکستگی دندان به چه دلایلی اتفاق می افتد؟

باید بدانید با وجود درجه مقاومت بالای دندان، شکستگی دندان می‌تواند برای افراد زیادی رخ دهد. معمولا شکستن دندان با ترک خوردگی جزیی روی تاج دندان آغاز می‌شود  و ممکن است تا لثه دندان ادامه پیدا کند. اصلی‌ترین مشکلی که ممکن است بعد از شکستگی دندان برای بیمار ایجاد شود، مشکل در غذا خوردن و هضم غذاست. به طور کلی اما می‌توان گفت شکستگی دندان تحت تاثیر عوامل زیر می‌تواند اتفاق بیوفتد:

  • پوسیدگی دندان
  • وارد شدن ضربه به دندان
  • دندان قروچه
  • جویدن یک جسم سخت مثل خودکار، مداد و...
  • خوردن خوراکی های سفت
  • مال اکلوژن

انواع شکستگی دندان کدامند؟

به طور کلی می‌توان شکستگی دندان را به شکل انواع مختلف دسته بندی کرد. برخی از انواع شکستگی دندان عبارت از موارد زیر هستند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

  • شکستگی کاسپ دندان

شکستگی کاسب دندان زمانی اتفاق می‌افتد که بخشی از تاج دندان جدا شود. این نوع شکستگی قابلیت ادامه پیدا کردن تا بالای لثه را دارد اما به پالپ (محل قرارگیری اعصاب، عروق خونی و بافت همبند) آسیبی نمی‌رساند.

  • ترک خوردن دندان

این نوع شکستگی معمولا میان بزرگسالان رایج است. در این نوع شکستگی ترک‌ها روی مینای دندان ایجاد می‌شوند و به همین دلیل باعث ایجاد درد نمی‌شود اما در صورت عدم پیگیری ممکن است شرایط بیمار وخیم شود.

  • شکستگی کامل دندان

در شکستگی کامل دندان از ترک روی دندان از  سطح جونده به سمت پایین به سمت ریشه امتداد می‌یابد. در این شرایط ممکن است دندان بیمار تا به کلی از دو پارچه شود.

  • شکستگی عمودی ریشه دندان 

شکستگی عمودی ریشه دندان زمانی اتفاق می‌افتد که یک ترک از سطح به ریشه می‌رسد. در این حالت دندان بیمار به شکل عمودی نصف می‌شود و باید برای کشیدن آن اقدام کرد. 

چرا دندان شکسته باید ترمیم شود؟

شکستگی دندان یکی از معضلات بسیار مهمی است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. قطعاً که شکستن دندان بسیار آزاردهنده است، جدا از اینکه نمی‌توانید غذا را به خوبی بجویید حتی زبان و لثه شما را نیز زخم می‌کند. اما اگر این شکستگی دندان مربوط به دندان‌های جلویی باشد، قطعاً هنگام صحبت کردن و خندیدن زیبایی چهره شما را از بین می‌برند. بهتر نیست اگر دندان‌های شما آسیب جدی دیده‌اند به یک پزشک متخصص جهت درمان مراجعه کنید؟ طی مدت زمانی که دندان شما شکسته شده تنها درد آن را کنترل کرده و از کشیدگی آن نیز جلوگیری شود؛ چرا که دندان‌های شکسته غالباً اگر پوسیدگی ریشه نداشته باشند قابل ترمیم هستند. گاهی به تشخیص پزشک باید این دندان را کشید، اما گاهی نیز باید توسط روش‌های مختلف آن را ترمیم کنید.

روش های ترمیم دندان شکسته

شکستگی دندان واقعاً دشوار است چه بسا اینکه بسیاری از افراد به دلیل تاثیرات منفی که روی زیبایی آنها قرار داده اعتماد به نفس آنها نیز کاهش پیدا می‌کند. این شکستگی در بخش‌های مختلف دندان ممکن است اتفاق بیفتد و البته هنگام خوردن غذای سفت به دلیل وارد شدن ضربه و یا پوسیدگی احتمال شکستگی وجود دارد. از جمله مشکلاتی که شکستگی دندان می‌تواند برای بیمار ایجاد کند، بریدن زبان، درگیر شدن مینای دندان، پوسیدگی و در نهایت عفونت دندان است.

استفاده از روکش به منظور ترمیم دندان

یکی از رایج‌ترین روش‌ها استفاده از روکش برای برطرف شکستگی دندان است. چنانچه یکی از دندان‌های قسمت جلوی فک شما شکسته شده باشد با کمک روکش آن را ترمیم می‌کنید. این روکش‌ها شامل پوسته‌های نازکی هستند که از مواد کامپوزینی یا رزین به رنگ دندان آنها را می‌سازند. این مواد تمامی قسمت جلویی دندان را خواهند پوشاند و قسمت ضخیمی از آن نیز جایگزین بخش شکسته شده دندان خواهد شد. معمولا ترمیم به روش استفاده از روکش یک یا دو هفته زمان نیاز دارد: چرا که بایستی قبل از روکش پروسه‌های آزمایشگاهی را نیز طی کنید. طی این مرحله ابتدا دندان خیس می‌شود. در نتیجه یک مایع چسبناک را به قسمت شکسته شده دندان متصل کرده و توسط چسب مخصوصی آن را خشک می‌کنند.

پولیش مینای دندان (کانتورینگ دندان شکسته)

یکی از روش‌های مفید برای ازبین بردن شکستگی دندان، استفاده از پولیش مینای دندان یا کانتورینگ است. در این روش با استفاده از ایجاد تغییرات در مینای دندان شکل دندان را تغییر می‌دهند.این روش خیلی سریع و بدون درد انجام می‌شود به همین دلیل بسیاری از افراد برای اصلاح شکستگی دندان از این روش استفاده می‌کنند.

4

پرکردن دندان شکسته شده

در صورتی که تنها بخشی از مینای دندان دچار شکستگی شده باشد، بیمار می‌تواند از روش پرکردن دندان برای اصلاح شکستگی استفاده کند.در این گونه موارد برای ترمیم دندان از مواد مخصوص (رزین) جهت پر کردن مینای دندان استفاده می کنند. با استفاده از این مواد می‌توان جای خالی مینای دندان را پر کرد و یا تکه‌های دندان را به هم متصل نمود.

کشیدن دندان شکسته و کاشت ایمپلنت 

برای ترمیم دندان شکسته باید به عمق شکستگی و شرایط دندان توجه کرد. در بسیاری از مواقع کانال کشی پیوند و یا استفاده از روکش پاسخگو نخواهد بود. در چنین مواقعی می‌توانید از ایمپلنت دندان استفاده کنید. بر اساس عمق ترک به وجود آمده ،متخصص تعیین می‌کنند که دندان باید کشیده شود یا نیاز به ایمپلنت است. البته هر چقدر عمق شکستگی بیشتر باشد احتمال درآوردن دندان نیز بیشتر خواهد بود. البته اگر ترک به زیر خط لثه نیز برسد و کیفیت دندان مطلوب نباشد، در این صورت حتماً می‌توانید از ایمپلنت دندان استفاده کنید. در واقع یک دندان مصنوعی اما با ظاهری کاملاً طبیعی جایگزین دندان شکسته شده شما می‌شود.

3

درمان کانال ریشه دندان (عصب کشی)

یکی دیگر از روش‌های کاربردی برای اصلاح شکستگی دندان درمان کانال ریشه دندان (عصب کشی) است. در این روش با استفاده از اجاد سوراخ کوچکی در تاج دندان، ریشه دندان را ترمیم کرده و شکستگی را اصلاح می‌کنند.

بهترین روش ترمیم دندان شکسته کدام است؟

برای اصلاح شکستگی دندان می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد اما باید توجه داشته باشید انتخاب بهترین روش باید به تشخیص دکتر انجام شود.

مراقبت های لازم قبل از ترمیم دندان شکسته

برای مشاهده و حفظ نتایج مقبول بعد از ترمیم دندان شکسته، بهتر است مراقبت‌های زیر را انجام دهید:

  • هرگز پس از شکسته شدن دندان و قبل از ترمیم آن مواد غذایی سفت را نجویید.
  • از فشار دادن دندان‌ها بر روی یکدیگر کاملاً بپرهیزید، چرا که ممکن است باعث ترک خوردگی بیشتر و آسیب رسیدن به لثه شود.
  • به طور همزمان از غذاهای سرد و گرم نیز استفاده نشود.
  • پس از شکستگی سریعا دهان خود را شست و شو دهید و تکه شکسته شده را نیز در داخل آب نگهداری کنید.
  • چنانچه خونریزی مشاهده شد، با فشار دادن خونریزی را قطع کنید، اما در صورت زیاد بودن خونریزی حتماً باید به اورژانس بروید.

5

نکات مهم برای پیشگیری از شکستگی دندان

شکستگی دندان می‌تواند باعث ایجاد مشکلات جدی برای شما شود به همین دلیل بهتر است نکات مهم برای پیشگیری از شکستگی دندان را رعایت کنید:

  • فرسایش مینای دندان را جدی بگیرید
  • از جویدن مواد غذایی صفت و سخت خودداری کنید
  • پوسیدگی دندان را درمان کنید
  • ریفلاکس اسید یا سوزش سر دل را درمان کنید
  • مسواک زدن را فراموش نکنید

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج