۱۵۱۳۴۶۸
۵۳۵
۵۳۵
پ

فوت بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو در فسا!

​بیمار فسایی مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو با وجود تلاش پزشکان و پرستاران، جان خود را از دست داد.

فارس: بیمار فسایی مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو با وجود تلاش پزشکان و پرستاران، جان خود را از دست داد.

12329679_382

الهام حق جو معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: این دامدار از اهالی یکی از روستا‌های شهرستان فسا بود که با علائم تب و لرز، سردرد، استفراغ، درد عضلات، کبودی پوست و خونریزی شدید داخلی توسط پزشک برای بستری ارجاع شده بود.

وی افزود: خونریزی شدید از دهان و بینی، کاهش پلاکت و کاهش گلبول‌های سفید خون از دیگر علایم این بیمار بود.

حق جو تصریح کرد: درمان اختصاصی تب کریمه کنگو برای بیمار آغاز و با تشخیص قطعی بیماری توسط آزمایشگاه مرجع کشور، باوجود تلاش تیم درمانی فوت شد.

تب کریمه کنگو چیست و چه علائمی دارد؟

زهرا منتصری متخصص عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا می‌گوید: تب کریمه کنگو، بیماری مشترک بین انسان و دام و در رسته بیماری‌های خون‌ریزی دهنده با عامل ویروسی است و سر و کار داشتن با دام و محصولات دامی، شایع‌ترین راه انتقال این بیماری است.

وی با اشاره به نقش مهم تشخیص و درمان به موقع بیماری تب کریمه کنگو افزود: با توجه به انتقال بیماری از دام به انسان، سابقه تماس با دام، ذبح دام و گزش کنه در تشخیص بیماری توسط پزشک اهمیت بسزایی دارد و این بیماری در دام بدون علامت، اما در انسان می‌تواند حاد و کشنده باشد.

به گفته منتصری تب کریمه کنگو با رعایت برخی نکات به ویژه در فصول معتدل و گرم سال قابل پیشگیری است.

توصیه‌های مهم:

- قصابان و سلاخان هنگام ذبح دام از دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارهایشان را با محلول‌های سفید کننده خانگی (وایتکس) ضد عفونی کنند. ۱۵ دقیقه باید روی وسایل بماند و بعد با اب بشویند.

- روی خونابه‌ها هم ۱۵ دقیقه وایتکس بریزند و بعد محل را شستشو دهند

- با توجه به اینکه ناقل این بیماری کنه می‌باشد از له کردن کنه با دست خودداری شود.

- زنان خانه دار هنگام قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش استفاده کنند.

- در مورد جگر و احشا به مدت ۴۸ ساعت در یخچال در دمای ۴ تا ۸ درجه سانتیگراد نگهداری کنند و بعد خرد شود.

- تمام محصولات دامی در دمای ۵۶ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه ویروس را از بین میبرد.

- افراد از خوردن محصولات غیر پاستوریزه دام، جگر و گوشت نیم پز، خودداری کنید.

- در زمان دوشیدن شیر دام حتما از دستکش استفاده شود.

- نگهداری گوشت حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال در دمای ۴ تا ۸ درجه سانتی گراد باعث از بین رفتن ویروس می‌شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج