اختلاف قیمت عجیب رستورانها از جنوب تا شمال تهران
تهرانیها معمولا وقتی شب بخواهند برای تفریح از خانه خارج شوند، انتخابهای زیادی ندارند. بیشتر مواقع یا باید به پارک و فضای سبز بروند، یا به کافه و رستوران.
عصر ایران: تهرانیها معمولا وقتی شب بخواهند برای تفریح از خانه خارج شوند، انتخابهای زیادی ندارند. بیشتر مواقع یا باید به پارک و فضای سبز بروند، یا به کافه و رستوران.
اگر شبانه به بعضی خیابانهای تهران مانند ستارخان سر بزنید شلوغی غذاخوریها به وضوح مشخص است که میتواند بیانگر این نکته باشد که تهران تفریح شبانه چندانی ندارد و بیشتر مردم به کافه و رستورانگردی رو میآورند.
درواقع رستوران و کافه این روزها به یکی از تفریحات تهرانیها تبدیل شده است، به خصوص برای طبقه متوسط که نمیتوانند به طور مرتب به بیرون شهر یا سفر بروند یا برای تفریحات گرانقیمتتر هزینه کنند.
رستورانها هم البته دستههای مختلف دارند و از قیمت متوسط تا لاکچریها را شامل میشوند. این تفریح برای پولدارترها حکم یک تفریح لوکس را دارد.
رستورانها بسته به خیابانی که در آن واقع شدهاند، کیفیت غذا و مشتریهایشان، منوهای مخصوص به خود را دارند. بیشتر رستورانها یا فست فود سرو میکنند یا غذاهای ایرانی یا غیرایرانی. با این حال رستورانهایی هم هستند که هر دو نوع غذا را در منوی خود دارند و بعضی رستورانها هم چند شعبه با تنوع غذایی متفاوت دارند.
اما این روزها که رستوران به محل دورهم نشینی و کندن از خانه تبدیل شده است، یک خانواده چهار نفره در یک وعده چقدر باید برای رستوران پول بدهد و درواقع این تفریح برای خانوادههای تهرانی چقدر خرج برمیدارد؟
یک میز چهار نفره با غذاهای لاکچری
رستورانها و غذاخوریهای تهران را میتوان به سه دسته لوکس، متوسط و ارزانقیمتتر تقسیم کرد.
بعضی رستورانها در تهران فضاهای لوکسی دارند، گاهی غذاهای متفاوتی سرو میکنند یا اینکه غذاها را با به صورت متفاوت و لاکچری نامگذاری میکنند.
این رستورانها معمولا در مناطق مرفهنشین شهر واقعند. یک پرس غذا در آنها بیش از یک میلیون تومان قیمت دارد و گاهی تا دو میلیون تومان هم میرسد. برای مثال رستوران «ت» که در یک منطقه مرفهنشین قرار دارد، رستورانی با غذاهای هندی است، اما بعضی غذاهای ایرانی مثل جوجه کباب هم با شکلی متفاوت در آن سرو میشود.
یک جوجه بیاستخوان کباب شده در تنور در این رستوران یک میلیون و 27 هزار تومان قیمت دارد. این رستوران غذاهای خاص هم دارد. برای مثال غذایی به نام «شاهی قورمه» در منوی این رستوران با عنوان غذای مخصوص پادشاهان مغول آورده شده که شامل تکههای گوشت است و یک میلیون و 449 هزار تومان قیمت خورده است. یک بشقاب میگو تندوری هم دو میلیون و 174 هزار تومان قیمت دارد.
حتی غذاهای سادهتر هم در این رستوران قیمت بالایی دارند. غذایی به نام «تخم مرغ بریانی» که همان نیمرو و برنج ساده با کمی تزیین از خلال بادام و پسته است، در منوی این رستوران 512 هزار تومان آورده شده. اینجا برای خوردن ماست و خیار به سبک هندی هم باید 302 هزار تومان پول بدهید.
قیمت یک کاسه سوپ بیشتر از 300 هزار تومان است و سالاد فصل هم 580 هزار تومان قیمت خورده. یک بطری بزرگ آب انگور بدون الکل هم 850 هزار تومان است.
با این حساب غذا خوردن در این رستوران برای یک خانواده چهار نفره حدود ده میلیون تومان در یک وعده آب میخورد. اگر فرض کنیم یک خانواده دو پرس جوجه بیاستخوان کباب شده در تنور، یک پرس شاهی قورمه، یک بشقاب میگو تندوری به همراه دو سالاد فصل و چهار کاسه سوپ و یک نوشیدنی آب انگور سفارش بدهند، باید نزدیک به 9 میلیون تومان فاکتور پرداخت کنند. این ارقام بدون محاسبه مالیات بر ارزش افزوده است و در بعضی از رستورانها درصدی از فاکتور هم به عنوان مالیات اضافه میشود.
فستفود لاکچری چند؟
در میان فستفودهای لاکچری هم قیمتها خیلی کمتر از این نیست. فست فود «س» در یکی از خیابانهای شمال شهر تهران که منطقه مرفهنشین است، فست فود و غذاهای ایتالیایی سرو میکند.
بشقابی با 5 عدد شاه میگو و سس مخصوص و سبزیجات فصل یک میلیون و 250 هزار تومان قیمت دارد. استیک سالمون و سیبزمینی سرخ شده و سبزیجات فصل هم یک میلیون و 350 هزار تومان قیمتگذاری شده.
برای بشقاب سبزیجات شامل کلم بروکلی، کلم سفید، هویج، لوبیا، ذرت، لیمو ترش، سیب زمینی، اسفناج، کرفس و گوجه گیلاسی هم باید 489 هزار تومان پول پرداخت کنید.
همبرگر مخصوص با سس قارچ هم 629 هزار تومان است. همبرگر کلاسیک شامل گوشت چرخ کرده گوسفندی و گوساله روز هم 559 هزار تومان قیمت خورده است.
پیتزاها هم در این مجموعه بین 449 تا 679 هزار تومان قیمت دارند. ساندویچها هم بین 412 تا یک میلیون و 250 هزار تومان فروخته میشود. لیموناد و نوشیدنی مخصوص هم هر کدام 165 هزار تومان قیمت دارد.
بنابراین اگر یک خانواده چهار نفره در این رستوران برای مثال یک بشقاب شاه میگو، یک همبرگر مخصوص، یک پیتزای مخصوص و یک ساندویچ و یک بشقاب سبزیجات به عنوان سالاد و دو نوشیدنی سفارش بدهند، فاکتور آنها حدود 4 میلیون تومان برای یک وعده خواهد بود.
در رستورانهای وسط شهر چه خبر است؟
وضعیت قیمتها در رستورانهای بخشهای مرکزی شهر بهتر است. پیتزا «پ» چند شعبه دارد و به مرکز شهر نزدیکتر است. قیمت پیتزا در این رستوران بین 395 تا 475 هزار تومان است و غذاهای مکزیکی هم دارد که بین 300 تا 450 هزار تومان قیمت دارند.
اگر یک خانواده چهار نفره در این رستوران دو پیتزا و دو غذای مکزیکی و نوشابه کوکاکولا سفارش بدهند در نهایت باید حدود 2 میلیون تومان پرداخت کنند.
منوی رستورانهایی که غذای ایرانی دارند هم در این بخش از شهر متعادلتر است. برای نمونه یک رستوران که تقریبا در مناطق مرکزی تهران واقع است، یک سیخ کباب کوبیده گوشت گوساله و گوسفندی را به همراه دورچین و برنج ایرانی را 190 هزار تومان در اسنپ فود اگهی کرده است.
همین رستوران یک سیخ جوجه کباب معمولی زعفرانی 200 گرمی همراه با 350 گرم برنج را 200 هزار تومان میفروشد. چلو جوجه کباب با استخوان هم 255 هزار تومان است. دو سیخ کباب کوبیده مخلوط گوشت گوسفند و گوساله هم 200 هزار تومان است.
چلو خورش قورمه سبزی و قیمه هر کدام هم در این رستوران 190 هزار تومان قیمت دارد. زرشک پلو با مرغ هم 230 هزار تومان است. پیش غذا مانند ماست و خیار یا زیتون پرورده هم حدود 40 هزار تومان است.
بنابراین سفارش غذا برای یک خانواده چهار نفره اگر یک پرس کباب کوبیده، یک چلو خورش قورمه سبزی، یک زرشک پلو و یک چلو جوجه کباب با استخوان و یک زیتون پرورده و یک ماست و خیار سفارش بدهند 950 هزار تومان خرج برمیدارد.
غذای رستوران در جنوب شهر ارزانتر است
قیمتها در پایین شهر معمولا کمتر است. در این بخش از شهر گاهی منوها اقتصادیترند تا قیمت پایین بیاید. برای مثال یک فست فود در نازیآباد مینیپیتزای 17 سانتیمتری هم سرو میکند که قیمت آن را 178 هزار تومان تعیین کرده است. پیتزای میکس آمریکایی یک نفره 24سانتیمتری در این فروشگاه 295 هزار تومان است. با این حال پیتزاهای دو نفرهاش تا بیش از 500 هزار تومان هم قیمت خوردهاند. همبرگرها در این مغازه بین 300 تا 400 هزار تومان برچسب دارند. ساندویچها هم حدود 300 هزار تومان به فروش میرسند.
سفارش دو همبرگر ساده به همراه دو پیتزای مینی حدود یک میلیون تومان خرج برمیدارد.
در همین محدوده از شهر چند رستوران سنتی در منوی اسنپ فود خود یک بخش با عنوان «خوش قیمت» هم اضافه کردهاند. برای مثال در رستورانی چلو خورش قیمه سیب زمینی و قورمه سبزی هر کدام 130 هزار تومان قیمت خورده است.
زرشک پلو در این رستوران 180 هزار تومان است و کباب کوبیده هم هر سیخ 70 هزار تومان فروخته میشود. خوراک جوجه کباب سینه زعفرانی 125 هزار تومان قیمت دارد.
بنابراین سفارش دو پرس قیمه و قورمه و یک پرس زرشک پلو و دو سیخ کباب کوبیده برای یک خانوده چهار نفره در نازیآباد تهران 565 هزار تومان آب میخورد.
مقایسه قیمتها از بالا شهر تا پایین شهر نشان میدهد غذا خوردن در رستورانی در مناطق مرفه گاهی چند برابر بیشتر از یک غذاخوری در جنوب شهر تمام میشود.
نظر کاربران
تو شهرستانا همه جا چه بالا شهر چه پایین شهر مثل قیمت قشر متوسط باید پول خرج کنی والبته گاهی برخی رستوران و فست فودا لاکچری ان و مثل بالا شهر تهران باید پول بدی و همیشه گرانی و عدم نظارت مال شهرهای کوچیکه