دختر ۱۸ ساله ایرانی سرباز عراقی را با تبر کشت
ابراهیم شفیعیان کارگردان مستند «فرنگیس» عنوان کرد که این مستند درباره دختری ۱۸ سالهای است که در زمان جنگ سرباز عراقی را با تبر میکشد.
اطلاعات آنلاین: ابراهیم شفیعیان کارگردان مستند «فرنگیس» عنوان کرد که این مستند درباره دختری ۱۸ سالهای است که در زمان جنگ سرباز عراقی را با تبر میکشد.
ابراهیم شفیعیان کارگردان مستند «فرنگیس» در گفتگو با اطلاعاتآنلاین درباره این مستند گفت: من این فیلم را در سال ۹۶ ساختم اما قبل از آن فیلمی در گیلان غرب ساخته بودم و مصاحبه کوتاهی با خانم فرنگیس حیدرپور داشتم بعد که به تهران آمدم کمی درباره این کاراکتر تحقیق کردم و بیشتر خواندم. کتابی هم درباره زندگی او نوشته شده که آن را هم خواندم و با نویسنده کتاب هم جلسهای داشتم پس از آن شروع به نوشتن طرح این فیلم کردم. با توجه به اینکه به این شخصیت قهرمان ملی زن در زمان جنگ میگفتند، کنجکاوی من را برانگیخت در حالی که ما قهرمان زن در آن دوران خیلی کم داشتیم.
وی درباره این مستند که این روزها در پلتفرم فیلیمو عرضه آنلاین شده است، افزود: در اوایل جنگ عراق روستایی به نام گورسفید در نقطه مرزی بین ایران و عراق را اشغال کرده بود، در نتیجه مردم روستا آنجا را خالی میکنند و میروند و در کوه زندگی میکنند. ولی به دلیل کمبود آذوقه مردم روستا باید به روستا میرفتند. آن زمان همه مردها ترس اسارت و کشته شدن را داشتند با این حال فرنگیس با آنکه ۱۸ سال داشت به روستا میرود تا آذوقه بیاورد اما در آنجا با دو عراقی مواجه میشود، در این بین یکی از عراقیها را با تبر میکشد و یکی دیگر از آنها را با همان تبر اسیر میکند. سپس او را تحویل نیروهای ایرانی میدهد. البته در زمان جنگ کسی چندان درباره این موضوع نمیدانست اما بعدها که نیروهای عراقی این ماجرا را تعریف کردند داستان فرنگیس همهگیر شد. البته درباره فرنگیس موضوعات دیگر هم وجود دارد مثلاً چند عضو از خانواده او شهید و جانباز شدهاند. در پارک شیرین کرمانشاه هم مجسمه فرنگیس را گذاشتهاند میدان مقاومت گیلان غرب هم نمادهای او وجود دارد بارها هم بزرگان کشور ایشان را مورد تقدیر قرار دادهاند.
این مستندساز با اشاره به اکران آنلاین مستندها گفت: در حال حاضر در تلویزیون فضایی حاکم شده است که کاری ندارند مستند درباره چیست بلکه به این توجه میکنند که آن را چه کسی ساخته است. این باعث شده فضا محدود شود. در نتیجه پخش مستندها در پلتفرمهای بزرگ مانند فیلیمو واقعاً اتفاق مبارکی است. البته باید تبلیغ بیشتری روی این موضوع صورت بگیرد چون مردم غالباً فکر میکنند پلتفرمهای اینچنینی بیشتر سریال یا رئالیتیشو پخش میکنند با این حال پخش مستند از طریق پلتفرم اتفاق خیلی خوبی است و به نظرم میتواند تحولی در فضای مستند ایجاد کند تا مردم با فضای مستند آشنا شوند. یک مستند شاید در کمترین جمعآوری ۲۰ جلد کتاب است شما با تماشای یک مستند ۶۰ دقیقهای گویی ۲۰ جلد کتاب خواندهاید. این برای آگاهی جامعه هم خوب است.
ارسال نظر