۱۵۲۷۷۴۴
۹۹۳۳
۹۹۳۳
پ

واکنش‌ها به ماجرای کاترین شکدم ادامه دارد

در پی اظهارات تازهٔ مصطفی کواکبیان در یک برنامهٔ صداوسیما دربارهٔ فعالیت‌های کاترین شکدم در ایران، از جمله ادعای غیراخلاقی «ارتباط نامتعارف با ۱۲۰ نفر»، بررسی‌های دقیق مراجع رسمی نشان می‌دهد این ادعاها کاملاً بی‌پایه و فاقد مستندات است.

خبرگزاری فارس در یادداشتی با تکذیب ادعاها دربارهٔ کاترین شکدم در ایران نوشت: در پی اظهارات تازهٔ مصطفی کواکبیان در یک برنامهٔ صداوسیما دربارهٔ فعالیت‌های کاترین شکدم در ایران، از جمله ادعای غیراخلاقی «ارتباط نامتعارف با ۱۲۰ نفر»، بررسی‌های دقیق مراجع رسمی نشان می‌دهد این ادعاها کاملاً بی‌پایه و فاقد مستندات است.

براساس اسناد مراجع امنیتی و قضایی، شکدم تنها در ۵ سفر کوتاه به ایران، مجموعاً ۱۸ روز در کشور حضور داشته است. این مدت اندک، با ادعاهای مطرح‌شده دربارهٔ فعالیت‌های گسترده یا روابط غیرعادی هیچ‌گونه همخوانی ندارد.

نهادهای امنیتی و قضایی به‌صراحت اعلام کرده‌اند که هیچ سند یا گزارشی مبنی بر رفتار غیراخلاقی، ارتباطات مشکوک یا فعالیت غیرقانونی از سوی شکدم در ایران ثبت نشده است. همچنین، برخی اتهامات منتشرشده در فضای مجازی، جعلی و فاقد اعتبار تشخیص داده شده است.

s42varf2

تحلیل‌ها نشان می‌دهد این ادعاهای نادرست با انگیزه‌های سیاسی و برای تخریب رقبای سیاسی مطرح شده است. پیش‌تر هم رسانه‌هایی با انتشار مطالب غیرمستند، سعی در ایجاد جنجال علیه افراد و نهادها داشته‌اند.

این اولین بار نیست که شایعات این‌چنینی دربارهٔ شکدم منتشر می‌شود؛ ادعاهایی مانند «نفوذ در نهادهای حساس» یا «ارتباطات غیررسمی با مقامات» پیش‌تر هم مطرح و همگی توسط مراجع رسمی تکذیب شده است. بسیاری از این اتهامات براساس تحریف اسناد یا برداشت‌های نادرست از سخنان قدیمیِ او شکل گرفته است.

با توجه به تکذیب رسمیِ این ادعاها و نبود مستندات معتبر، به‌نظر می‌رسد انتشار چنین اخباری بیش از آنکه مبتنی بر واقعیت باشد، ریشه در اغراض سیاسی دارد. در شرایطی که صداوسیما تلاش می‌کند با دعوت از چهره‌های متنوع، فضای گفت‌وگو را گسترش دهد، انتظار می‌رود مهمانان برنامه‌های زنده با رعایت امانت‌داری و پرهیز از اظهارات غیر واقعی و دوقطبی‌ساز، به تقویت همدلی و رشد جامعه کمک کنند.

عبدالله گنجی، فعال رسانه‌ای اصولگرا نیز با انتشار متنی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس به ادعای مصطفی کواکبیان درباره حضور کاترین شکدم در ایران و روابطش با مسئولان واکنش نشان داد. 

1

عصر ایران هم در یادداشتی کوتاه نوشت: در این نوشته کوتاه، کاری به جاسوسی و نفوذ و شل زیپی بعضی ها نداریم که آنچه عیان است چه حاجت به بیان است؟! این عدد 120 که کواکبیان گفته ، بار دیگر نمک بر زخم کهنه‌ و گویا علاج ناپذیر "عدد نفهمی" سیاسیون و مسوولان پاشید؛ نوعی بیگانگی عمومی با عدد و رقم و آمار که جایش را به شعار و شعر و رجز داده و پدر ملتی را درآورده است: از آن روحانی معروفی که در یک برنامه تلویزیونی نتوانست عددی بین 1000 تا 1200 بگوید تا وزیر اسبق اقتصاد که حتی از عدد رشد اقتصادی کشور هم سر درنمی آورد و در ان مناظره اقتصادی، رسوا شد و به روی خودش هم نیاورد.

عددها در دنیا، حرف می زنند، قضاوت می کنند، سیاست و راهبرد و تاکتیک تعریف می کنند، هشدار می دهند و در یک کلام "نقشه راه" اند ولی در ایران، مانند بسیاری از چیزهای دیگر، عاری از هویت و ارزش شده اند ، حتی کم ارج تر از غرغره ای که در گلو و دهان می چرخانند و تف می کنند بیرون!

تشکیل پرونده قضایی و اعلام جرم دادستانی علیه نماینده پیشین مجلس

یک فعال سیاسی و نماینده پیشین مجلس در یک برنامه تلویزیونی ادعایی مجهول در رابطه با شخصیت‌های سیاسی کشور را مطرح کرد که این ادعا در رسانه‌ها بازخورد بسیار زیادی داشت.

در پی ادعای مطرح شده، مقام قضایی ضمن احضار وی دستور داده است فرد مورد اشاره مدارک و مستندات ادعای خود را به مقام قضایی ارائه دهد که تا کنون هیچ سند و‌ مدرک معتبری بابت ادعای صورت گرفته ارائه نشده است.

این گزارش حاکی است به دلیل این ادعای بدون سند و تشویش اذهان عمومی دادستانی تهران ضمن تشکیل پرونده قضایی علیه این فعال سیاسی اعلام جرم کرد.

توضیح روابط عمومی رسانه ملی درباره اظهارات مهمان برنامه میزگرد

در پی اظهارات غیرمستند یکی از میهمانان دعوت‌شده به برنامه میزگرد شبکه خبر درباره یک جاسوس خارجی و روابط او با برخی افراد در ایران، روابط عمومی رسانه ملی توضیحاتی به شرح زیر منتشر کرد: 

شب گذشته یکی از مهمانان برنامه میزگرد شبکه خبر در آنتن زنده ادعایی زشت و دروغ را به بهانه مبارزه با نفوذ مطرح کرد. 

ادعای مطرح شده برگرفته از یک رشته ‌توییت منتسب به فردی به نام کاترین شاکدام در مصاحبه با روزنامه تایمز اسرائیل در سال ۱۴۰۰ است که همان زمان با بررسی و راستی‌آزمایی دقیق مشخص شد این ادعا دروغ و این مصاحبه جعلی است و چنین مطلبی نه حتی در تایمز اسرائیل و نه در هیچ رسانه معتبر دیگری وجود ندارد.

در شرایطی که رسانه ملی با دعوت از چهره‌های متنوع، در پی تقویت فضای همدلی و وحدت مبتنی بر اقتدار کشور است، انتظار می‌رود مهمانان دعوت‌شده با رعایت امانت‌داری و احترام به این فضا و پرهیز از اظهارات غلط، غیرواقعی و غیرمستند به تقویت همدلی و رشد جامعه کمک کنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج