گربهای در فلوریدا یک ویروس جدید کشف کرد!
یک گربه به نام پپر (Pepper) بار دیگر به دانشمندان در کشف یک ویروس جدید کمک کرده است. اینبار، ویروسی مرموز از خانواده ارتوریوویروسها (orthoreovirus) که در یک جانور حشرهخوار (shrew) کشف شد.
ایسنا: یک گربه به نام پپر (Pepper) بار دیگر به دانشمندان در کشف یک ویروس جدید کمک کرده است. اینبار، ویروسی مرموز از خانواده ارتوریوویروسها (orthoreovirus) که در یک جانور حشرهخوار (shrew) کشف شد.
پژوهشگران دانشگاه فلوریدا، از جمله ویروسشناس جان لدنیکی (John Lednicky)، این ویروس را در حین یک آزمایش نامرتبط شناسایی کردند و توالی ژنوم آن را منتشر کردند. در حالی که این دسته از ویروسها پیشتر بیخطر تلقی میشدند، اکنون پیوند آنها با بیماریهای جدی در انسان و حیوانات بهطور فزایندهای روشن شده است. با توجه به شواهد پیشین در مورد ظهور ویروسها در حیات وحش، دانشمندان بر لزوم نظارت و پایش بیشتر تاکید دارند و پپر همچنان یک «کاوشگر ویروسی» غیرمنتظره اما قابلاعتماد باقی مانده است.
به نقل از ساینسدیلی، پپر، گربهای خانگی که سال گذشته به خاطر نقشش در کشف نخستین ویروس جیلونگ (jeilongvirus) در ایالات متحده خبرساز شده بود، اینبار نیز توانایی شکارش منجر به شناسایی یک گونه جدید از ویروس ارتوریوویروس شد.
جان لدنیکی، دارنده مدرک دکترای ویروسشناسی و استاد در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه فلوریدا و همچنین صاحب پپر، یکی از شکارهای گربهاش را که یک جانور مرده از گونه حشرهخوار دمکوتاه اورگلیدز (Everglades short-tailed shrew) بود به آزمایشگاه برد تا به عنوان بخشی از مطالعات خود بر روی انتقال ویروس آبله گوزن قاطر بررسی کند.
آزمایشها نشان داد که این حشرهخوار، میزبان یک گونه ناشناخته از ویروس ارتوریوویروس بوده است. ویروسهای این رده شناخته شدهاند که میتوانند انسانها، گوزنهای دمسفید، خفاشها و دیگر پستانداران را آلوده کنند. اگرچه اثرات این ویروسها بر انسان هنوز بهخوبی درک نشده است، اما گزارشهای نادری آنها را به مواردی از التهاب مغز (encephalitis)، مننژیت (meningitis) و التهاب معده و روده (gastroenteritis) در کودکان مرتبط دانستهاند.
لدنیکی، استاد پژوهشی در گروه بهداشت زیستمحیطی و جهانی دانشگاه فلوریدا و عضو موسسه بیماریهای نوپدید این دانشگاه میگوید: در نهایت باید به ارتوریوویروسها توجه کنیم و بدانیم چگونه سریع آنها را شناسایی کنیم. محققان دانشگاه فلوریدا توالی کامل ژنوم این ویروس را منتشر کرد.
امیلی درویتر (Emily DeRuyter)، دانشجوی دکتری در حوزه One Health و نویسنده اصلی مقاله میگوید: ارتوریوویروسهای پستانداران در ابتدا به عنوان ویروسهای «یتیم» شناخته میشدند یعنی در بدن پستانداران از جمله انسانها یافت میشدند، ولی عامل بیماری نبودند. اما به تازگی مشخص شده که این ویروسها با بیماریهای تنفسی، عصبی مرکزی و گوارشی مرتبط هستند.
با وجود سؤالات بیپاسخ فراوان در مورد ارتوریوویروسها از جمله نحوه انتقال، شیوع در میزبانهای انسانی و حیوانی، و میزان خطر آنها لدنیکی و درویتر میگویند انجام تحقیقات بیشتر ضروری است.
در پایان برای کسانی که نگران سلامتی پپر هستند باید گفت که جای نگرانی نیست. این گربهی ماجراجو هیچ نشانهای از بیماری نشان نداده و به احتمال زیاد همچنان در جمعآوری نمونههای ارزشمند برای کشفیات علمی نقش ایفا خواهد کرد.
ارسال نظر