۱۵۳۵۴۲۲
۲۶۸
۲۶۸
پ

طرز تهیه منسف؛ غذای محلی و لذیذ اردنی

منسف غذای محلی کشور اردن است که در سایر کشورهای عربی نیز طبق می‌شود. این غذا از جمله محبوب‌ترین غذاها در دنیاست که شباهت زیادی به غذای ایرانی دارد. ما برای شما در این مطلب طرز تهیه این غذای خوشمزه عربی را خواهیم گفت.

همشهری آنلاین: منسف غذای محلی کشور اردن است که در سایر کشورهای عربی نیز طبق می‌شود. این غذا از جمله محبوب‌ترین غذاها در دنیاست که شباهت زیادی به غذای ایرانی دارد. ما برای شما در این مطلب طرز تهیه این غذای خوشمزه عربی را خواهیم گفت.

5227584

غذاهای جهان معمولا حاوی داستان‎ها، احساسات و عواطفی است که باورهای گذشته مردم را شکل می‌دهند. در این میان غذاهای عربی بعنوان یکی از خوش طعم‌ترین و متنوع‌ترین غذاها در جهان بازتابی از این روحیات و فرهنگ است.

یکی از معروف‌ترین غذاهای کشور اردن که شباهت زیادی به غذاهای ایرانی داشته و طعم آن باب میل ما ایرانی‌هاست، غذای منسف (Mansaf) است که امروزه می‌توان آن را در بسیاری از رستوران‌های مدیترانه‌ای واقع در اغلب کشورهای جهان یافت. دلیل اصلی نام گذاری این خوراک بزرگی سینی یا طبقی است که در آن غذا ریخته می‌شود (منسف به معنی سینی بزرگ است).

این جنس از غذا به ترکیب پلوی ایرانی بسیار نزدیک است بوده اما در آن به جای استفاده از رب، از ماست استفاده می‌کنند. تلاش کردیم در این ترکیب، کمی تغییرات در ایجاد کنیم تا به ذائقه ما ایرانی‌ها نزدیک باشد.

مواد اولیه برای تهیه منسف اردنی

برنج: ۴ لیوان

پیاز: ۱ عدد

گوشت گوسفندی: ۱ کیلوگرم

ماست یونانی: ۳ لیوان

سیر: ۶ حبه

ادویه گرم ماسالا: ۱ قاشق غذاخوری

پودر زیره: ۱ قاشق غذاخوری

برگ بو: ۲ عدد

هل: نصف قاشق چای خوری

خلال بادام: نصف لیوان

استاک گوشت: ۱ و نیم لیوان

کره: ۱۰۰ گرم

فلفل و نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

نان: به مقدار لازم

گشنیز تازه: برای تزیین

زمان لازم برای آماده‌سازی مواد اولیه ۱ تا ۲ ساعت و مدت زمان مورد نیاز برای پخت منسف پلو اردنی ۲ تا ۳ ساعت مورد نیاز است.

مراحل طرز تهیه منسف اردنی

بخش اول

برنج را خوب شده و در سپس اجازه دهید در ظرفی با یک قاشق غذاخوری نمک خیس بخورد. همزمان گوشت تهیه شده (ترجیحا گوشت گوسفندی) را پس از شستشو در اندازه‌های درشت تکه تکه کنید. در کنار آن پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و آماده کنید.

سیرها را نیز پس از پوست کندن رنده کرده و به صورت پوره در بیاورید. بادام‌های خلال شده را هم در آب خیس کنید.

بخش دوم

در این بخش روغن در نظر گرفته شده را در ظرفی ریخته و بر روی حرارت شعله قرار دهید. پس از آن پیازهای آماده شده را در ماهی تابه ریخته و کمی تفت دهید. در ادامه زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و دوباره پیازها را تفت داده تا بوی زردچوبه به مشام برسد.

بخش سوم

حالا، گوشت‌های تکه شده را به پیاز در حال سرخ شدن اضافه کرد و همراه با زردچوبه که پیش از این ریخته شده، تفت دهید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که رنگ گوشت از قهوه‌ای به سفید تغییر کند.

بخش چهارم

در ادامه نصف سیر را که پیش از این آماده شده بود را به مواد در حال تفت دادن اضافه کنید. این اقدام را تا زمان خارج شدن بوی سیر ادامه دهید. همچنین برگ بو و ادویه گرم ماسالا را در انتها در درون این ظرف(قابلمه) بریزید.

به جای ادویه گرم ماسالا یک چهارم قاشق چایخوری دارچین و یا نصف قاشق چایخوری پودر هل درون این غذا بریزید.

بخش پنجم

پس از تفت مواد عنوان شده، آب به ظرف اضافه کنید. به یاد داشته باشید آب ریخته شده، حتما به صورت جوش باشد. برای مدت ۳ ساعت اجازه دهید این ترکیب بر روی شعله کم بپزد.

بخش ششم

پس از پخته شدن این مواد، آب آن را از صافی عبور داده و کنار بگذارید تا در انتها از آن بعنوان سس این غذا استفاده شود.

بخش هفتم

در این بخش مقداری روغن در ظرف دیگری ریخته و بر روی شعله گاز گذاشته تا داغ شود. در ادامه نیمی از سیر باقی مانده را درون این ظرف ریخته و یک دقیقه بر روی حرارت تفت می‌دهیم. سپس ماست را اضافه کرده و آن را همراه با سیر تفت داده شده و روغن ترکیب می‌کنیم. ماست در این اقدام باید گرم شود.

بخش هشتم

برای تهیه سس منسف، آب گوشت که از قبل در ظرف دیگری نگهداری کردیم را از صافی عبور داده و به ترکیب آن کمی نمک و زردچوبه اضافه می‌کنید. این مواد را بهم بزنید تا به خورد هم بروند.

بخش نهم

حالا گوشت پخته شده را به این ترکیب که برای سس منسف آماده کرده بودید، اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه بر روی حرارت کم پخته شود. پس از غلیظ شدن سس، آن را از روی شعله برداشته و گوشت را خارج کنید.

بخش دهم

آماده کردن برنج این غذا با پختن برنج‌هایی که به صورت معمول می‌پزید، کمی متفاوت است. شما در این سبک از غذا پختن باید برنج را که پیش از این شسته و نمک اضافه کرده‌اید را مجددا آبکشی کرده تا نمک اضافه آن برطرف شود. در ادامه برنج را همراه با کره به مدت سه دقیقه تفت دهید.

بخش یازدهم

هنگام تفت دادن برنج، مقداری نمک همراه با پودر هل و پودر زیره را اضافه کرده و حساب مخطوط کنید. پس از این اقدام، آب به میزان لازم برای پختن کته به قابلمه اضافه کنید. برنج باید به گونه‌ای بپزد که ته دیگ ایجاد نشود. شما می‌توانید حدود ۳۰ دقیقه برای پختن برنج زمان بگذارید.

بخش دوازدهم

همزمان با پختن برنج، کمی کره را در ماهی تابه و بر روی شعله کم گرم کنید و خلال بادام‌ها را به کره ترکیب کنید. آنقدر بادام‌ها را تفت دهید تا حسابی بوداده و برشته شود.

بخش پایانی

پس از آماده شدن برنج، تکه بزرگی از نان را بر روی کف سینی قرار دهید و سس منسف را بر روی نان ریخته و با قاشق، نان را آغشته به سس کنید. سپس برنج را بر روی سینی و نان اضافه کنید.

در ادامه گوشت را بروی برنج ریخته و روی آن را سس منسف بریزید. خلال بادام‌های برشته شده را به صورت متراکم به این پلو اضافه کنید.

 

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج