چرا گوشت قرمز گران شد؟
نوسان در واردات گوشت قرمز یکی از متهمان تنش قیمتی در بازار این کالای اساسی است؛ اما در مورد میزان این واردات اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد و همین مساله منجر به نوسان گاه و بیگاه واردات گوشت می شود.
همشهری آنلاین: نوسان در واردات گوشت قرمز یکی از متهمان تنش قیمتی در بازار این کالای اساسی است؛ اما در مورد میزان این واردات اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد و همین مساله منجر به نوسان گاه و بیگاه واردات گوشت می شود.
حسین شاهآبادی، رئیس هیأتمدیره انجمن صنفی کارفرمایی تامین و توزیعکنندگان گوشت کشور تصریح کرد: برآوردها نشان میدهد که حدود ۲۰درصد از گوشت مصرفی کشور نیاز به واردات دارد. این واردات، اگر بهصورت هدفمند و با نظارت دقیق انجام شود، میتواند بهعنوان ابزاری مؤثر برای کنترل بازار و جلوگیری از جهش قیمتها عمل کند.
شاهآبادی با اشاره به نتایج مثبت واردات در سالهای گذشته گفت: در دورههایی که واردات حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد انجام میشد، قیمت گوشت در بازار کنترلشده و تعادل عرضه و تقاضا حفظ شده بود. اما توقف این روند در ماههای اخیر، موجب افزایش مستمر قیمتها و نگرانی مصرفکنندگان شده است.
شاهآبادی با تأکید بر جایگاه گوشت بهعنوان یک کالای اساسی گفت: گوشت باید در سبد غذایی خانوار ایرانی باقی بماند. راهحل این مسئله، در ایجاد تعادل بین تولید و واردات، حذف واسطهها، حمایت از تولیدکننده و رعایت حقوق مصرفکننده نهفته است. تنها با عرضه کافی و قیمتگذاری منطقی است که میتوان هم امنیت غذایی را تضمین کرد و هم رضایت عمومی را جلب کرد.
احمد شاد، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تأمین و توزیعکنندگان گوشت کشور هم با اشاره به افت نگرانکننده سرانه مصرف گوشت در کشور اظهار کرد: سرانه مصرف گوشت در ایران به حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم درماه رسیده است؛ عددی که در مقایسه با سالهای گذشته کاهش قابلتوجهی را نشان میدهد و میتواند تبعات منفی جدی بر سلامت عمومی جامعه بر جای گذارد.
ارسال نظر