۱۵۴۷۰۵۰
۶ نظر
۱۱۷۴
۶ نظر
۱۱۷۴
پ

چرا «گفت‌وگوی تمدن‌ها» از تقویم ایران حذف شد؟

«گفت‌وگوی تمدن‌ها» در سال ۱۳۷۷ به ابتکار رئیس جمهور وقت جمهوری اسلامی ایران جای خود را در تقویم رسمی کشور باز کرد؛ اما با گذشت زمان متولی آن به حاشیه رفت و سپس این عنوان از تقویم نیز خط خورد.

ایسنا: «گفت‌وگوی تمدن ها» در سال ۱۳۷۷ به ابتکار رئیس جمهور وقت جمهوری اسلامی ایران جای خود را در تقویم رسمی کشور باز کرد و حتی مورد استقبال کشورهای زیادی قرار گرفت؛ اما با گذشت زمان متولی آن به حاشیه رفت و سپس این عنوان از تقویم نیز خط خورد.

دلیل حذف «گفت‌وگوی تمدن‌ها» از تقویم ایران

«گفت‌وگوی تمدن‌ها» در سال ۱۳۷۷ به ابتکار رئیس جمهور وقت جمهوری اسلامی ایران جای خود را در تقویم رسمی کشور باز کرد و حتی مورد استقبال کشورهای زیادی قرار گرفت؛ اما با گذشت زمان متولی آن به حاشیه رفت و سپس این عنوان از تقویم نیز خط خورد.

در دولت هفتم در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران روز ۳۰ شهریور «روز گفتگوی تمدن‌ها» نامگذاری شد. سید محمد خاتمی، رئیس‌جمهور دولت‌های هفتم و هشتم، در نخستین سفر خود به ایالات متحده به منظور سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، پیشنهاد «گفت‌وگوی تمدن‌ها» را مقابل «برخورد تمدن‌ها» مطرح کرد.  این پیشنهاد با استقبال اعضای سازمان ملل روبه‌رو شد.

سیدمحمد+خاتمی

«گفت‌وگوی تمدن‌ها» به ابتکار ایران و پس از سخنرانی رئیس جمهور وقت جمهوری اسلامی ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به موضوعی جهانی تبدیل شد. سازمان ملل متحد در سال ۱۳۷۷ شمسی (سال ۲۰۰۱ میلادی) را سال «گفت‌وگوی تمدن‌ها» اعلام کرد.

به تصویب رسیدن پیشنهاد خاتمی، رئیس جمهور وقت ایران، برای نام‌گذاری سال ۲۰۰۱ در پنجاه و سومین مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان «سال گفت‌وگوی تمدن‌ها»؛ انگیزه تأسیس این مرکز در ایران شد. مرکز بین‌المللی گفتگوی تمدن‌ها در سال ۱۳۷۷ در ایران تأسیس شد و حجت الاسلام محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری وقت ایران ریاست آن را برعهده گرفت.

این نظریه تنها در تحقیق و نظر باقی نماند و در دولت خاتمی به عنوان دکترین سیاسی در دیپلماسی دولت وقت به‌کار برده شد. این منجر به بهبود روابط بین‌المللی با ایران و بهبود دیپلماسی شد و مورد استقبال بخش زیادی از جوامع بین‌المللی قرار گرفت.

 علی رغم اینکه «گفت‌وگوی تمدن‌ها» توانست جای خود را در بخشی از ساختار حکمرانی کشور حفظ کند اما در سال ۱۳۸۹ منصور واعظی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، حذف مناسبت «گفتگوی تمدن‌ها»  از  تقویم کشور را  به دلیل منقضی شدن زمان این مناسبت و نداشتن متولی خاصی عنوان کرد.

وب گردی

سریال شفرونی نسخه کامل

با تخفیف ویژه در فیلیمو

تماشا کنید

خبرفوری: کچل ها بزودی منقرض میشوند

معرفی شامپو ضد ریزش مو در برنامه زنده صدا سیما!!

سفارش محصول

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • علی

    خاتمی آدم باسواد و روشنفکری ه و حذفش کردن مسلماً پیشنهاد گفتگوی تمدن‌ها هم حذف شد. چون مقامات جور دیگر فکر میکردند و غرور داشتند ولی کم کم دنیا به همان سمت میرود

  • سورنا

    حذف شده چون با تفکرات فانتزی نمیشه با این دنیای وحشی برخورد کرد

  • بصیرت

    زمانیکه سناریوانزواایران ومعاملات زیرسایه تحریم خانواده نیمدرصدی برنامه ریزی بلندمدت ریختند،گفتگوتمدنهاجایگاهی ندارد

  • جمنتپ

    واقعن خدا پدر مادر اقائ خاتمی‌ را بیامورزد‌ کاش‌ کلن تا آخر فقط‌ ایشان رییس‌ جمهور می‌ماند چون مادرزمان‌ ایشان نفس‌ میکشیدیم‌

  • عبدالله

    چون در ایران بقول مرحوم بازگان،تیغه چاقوی قدرت در دست جنگ طلبان است نه صلح طلبان!

  • ارش

    چون خاتمی خودش هم حذف شد ، از سویی خاتمی خواست قمپوز در کنه ، وگرنه جهان به سوی نابودی تمدنها پیش میره نه گفتگوی تمدنها

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج