۱۵۴۹۷۸۳
۴۶
۴۶
پ

طرز تهیه پسته پلو، یک غذای خوشمزه و اصیل ایرانی

پسته پلو یکی از غذاهای برجسته و خوشمزه ایرانی است که ریشه در دل دامغان دارد. این شهر با تاریخ غنی و فرهنگی پربار، مهد طعم ها و عطرهایی است که در پسته پلو به اوج می رسد. با ترکیب لذت بخش پسته و عطر زعفران، این غذا نه تنها یک خوراک لذیذ بلکه نمادی از هویت و سنت های این دیار است.

همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: پسته پلو یکی از غذاهای برجسته و خوشمزه ایرانی است که ریشه در دل دامغان دارد. این شهر با تاریخ غنی و فرهنگی پربار، مهد طعم ها و عطرهایی است که در پسته پلو به اوج می رسد. با ترکیب لذت بخش پسته و عطر زعفران، این غذا نه تنها یک خوراک لذیذ بلکه نمادی از هویت و سنت های این دیار است.

5249886

 دامغان نه به "شهر صد پسته"، بلکه به "شهر صد دروازه" شهرت دارد، زیرا در گذشته به دلیل موقعیت استراتژیک و داشتن دروازه‌ها و کاروانسراها در مسیر جاده ابریشم از اهمیت بالایی برخوردار بوده است و از همین رو پسته پلو یکی از غذاهای محلی، سنتی و رایج این شهر است که به ویژه در مراسم ها و جشن ها طبخ می شود. این غذا نماد مهمان نوازی دامغانی ها و علاقه به شادی است.

مواد اولیه

برنج ۳ پیمانه

پسته تازه ۳۰۰ گرم

شوید تازه ۱ پیمانه

شوید خشک ۱/۲ پیمانه

ماهیچه گوسفند ۲ عدد

نمک ۱ قاشق سوپ‌خوری

پیاز داغ خلالی ۱ پیمانه

زرشک ۳ قاشق سوپ‌خوری

کره ۵۰ گرم

زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری

پودر پیاز ۱ قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه

انتخاب پسته برای این غذا بسیار مهم است. حتما باید پسته ها تازه باشند تا عطر و طعمی که ما به دنبالش هستیم را به غذا بدهند. دقت کنید هر چه پسته رسیده تر باشد شیرین تر و خوشمزه تر است. پس پسته های رسیده بخرید و هر دو پوست آن را جدا کنید. نیازی به گرفتن پوست مغز پسته نیست.

روش تهیه پسته پلو خوشمزه ؛ پسته پلو غذای کجاست ؟

برنج را خیس کنید و قابلمه آب را روی حرارت بگذارید و وقتی آب جوش آمد برنج را داخل قابلمه بگذارید و اجازه دهید بجوشد. نمک اضافه کنید. زمانی که برنج به مرحله ای رسید که خواستید از روی حرارت بردارید و آبکش کنید پسته ها را اضافه کنید و با ملاقه یک بار هم بزنید و آب که مجدد جوش آمد برنج را آبکش کنید. حواستان باشد پسته را لحظه آخر بریزید.

شویدهای تازه را خرد کنید. شوید خشک را نیز دم دست تان بگذارید. برنج را لایه به لایه با شوید تازه، خشک، پیازداغ، دم کرده زعفران، پودر پیاز و گرد غوره مخلوط کنید و کمی روی برنج کره بگذارید و آن را دم بیندازید و زیر حرارت را بسیار کم کنید تا آرام آرام طبخ شود. حدود ۴۵ دقیقه زمان نیاز است تا برنج دم بکشد.

دامغانی ها همیشه در کنار این غذا ماهیچه گوسفندی درست می کنند و زمانی که برنج را سرو کردند کنار دیس ماهیچه می گذارند و یا با برنج مخلوط می کنند. آنها هرگز پسته پلو را با مرغ درست نمی کنند.

ماهیچه را نیز جدا بپزید. می توانید طرز تهیه ماهیچه را در سایت همشهری مشاهده کنید.

هنگامی که برنج دم کشید و ماهیچه شما پخت، زرشک را با کره و شکر تفت دهید و برای تزیین غذا از آن استفاده کنید.

اگر دلتان خواست می توانید از خلال بادام و پسته برای تزیین روی غذا استفاده کنید.


 

محتوای حمایت شده

وب گردی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج