بطری آب چندبار مصرف: قاتل خاموش
بنابر مطالعات جدید محققان، بطریهای آب چندبار مصرف، حتی درصورت شستشوی روزانه، میتوانند محل رشد باکتریهای خطرناکی همچون ایی.کولی باشند.
خبرآنلاین: بنابر مطالعات جدید محققان، بطریهای آب چندبار مصرف، حتی درصورت شستشوی روزانه، میتوانند محل رشد باکتریهای خطرناکی همچون ایی.کولی باشند.
بطریهای آب چندبار مصرف که امروزه آنها را در مقایسه با بطریهای پلاستیکی یکبار مصرف، جایگزینی سالمتر و سازگار با محیطزیست شناخته میشوند، خود به منبعی پنهان از آلودگیهای باکتریایی تبدیل شدهاند.
بررسی مجدد پژوهش محققان دانشگاه پردو درباره آلودگی این بطریها نشان داد داخل بطریهای چندبار مصرف، محل اصلی تکثیر کلونیهای باکتریایی است. این محققان درون و بیرون بطریهای آب ۹۰ دانشجو را بررسی کردند و معلوم شد تقریبا از هر ۱۰ بطری، ۷ بطری سطوح بالاتری از باکتری دارند که از حد مجاز باکتریهای موجود در آشامیدنی سالم بیشتر است و بیش از ۶۰درصد آنها از حداقل آستانه ایمنی فراتر رفتهاند. نگرانکنندهتر آنکه حدود ۲۰درصد از این بطریها، به باکتریهای مدفوعی از نوع کلیفرم همچون ایی.کولی آلوده بودند که سالانه بیش از ۲۶۵هزار آمریکایی را بیمار کرده و موجب بروز علایمی چون اسهال خونی، استفراغ و دردهای عضلانی و در موارد شدید اما نادر باعث ایجاد عفونت در افراد مبتلا میشود.
بنابه گفته این محققان، ما بطریهای آب خود را دایم با دهان و دستهایمان لمس میکنیم و بههمین دلیل انتقال باکتری به درون بطریها و رشد و تکثیر آنها بیدردسر انجام میشود. درضمن بسیاری از بطریها پس از شستوشو بهطور کامل خشک نمیشوند و بدینترتیب محیطی مناسب برای رشد انواع باکتریها مانند استافیلوکوک فراهم میشود. باکتری استافیلوکوک در صورت ورود به بدن از طریق زخم میتواند منجر به عفونتهای شدید و صدمه به اندامهای حیاتی شود و حتی خون را مسموم و موجب مرگ بیمار شود.
چه باید کرد؟
بنابه توصیه کارشناسان بهداشت، بطریها باید هر روز با آب گرم و مایع ظرفشویی شسته و دیوارههای داخلی با برس مخصوص شستوشوی بطری تمیز شوند. پس از شستوشوی بطری، باید آن را کامل خشک کرده تا تبدیل به مکانی امن برای تکثیر باکتریها نشود.
این تحقیق نشان میدهد حتی وسایلی که به ظاهر سالم، بهداشتی و ایمن هستند، ممکن است سلامت افراد را به خطر اندازند.
ارسال نظر