۱۵۶۹۴۱۸
۳۷۸
۳۷۸
پ

ساماندهی گورستان تاریخی که با باران پیدا شد

همکاری افراد محلی در بخش خلیفان شهرستان مهاباد سبب پیدا شدن ۹ گور خمره در گورستان تاریخی دوره اشکانی و متواری شدن حفاران غیرمجاز شد.

همشهری‌آنلاین: همکاری افراد محلی در بخش خلیفان شهرستان مهاباد سبب پیدا شدن ۹ گور خمره در گورستان تاریخی دوره اشکانی و متواری شدن حفاران غیرمجاز شد. اقدامات محافظتی و گشت یگان حفاظت برقرار شده است و با تامین اعتبار کاوش‌های باستان‌شناسی آغاز می‌شود.

55597058_570

ماجرای پیدا شدن گورستان تاریخی در مهاباد به روزهای اخیر برمی‌گردد و گفته می‌شود که بارندگی‌ها سبب پیدا شدن این گورستان شده‌است. پس از بارندگی افراد محلی، حضور حفاران غیرمجاز را به اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اطلاع دادند.

این در حالی است که بارندگی‌های اخیر شدت چندانی نداشته که لایه‌های عمیق خاک را کنار بزند و گورستانی تاریخی هویدا شود و از سوی دیگر حفاران غیرمجاز زودتر از میراث‌فرهنگی از ماجرای گورستان تاریخی خبردار شوند.

5286626

مدیر اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پاسخ به این پرسش که چطور این محوطه تاریخی تا به حال شامل گشت یگان حفاظت نشده به همشهری می‌گوید: «بارش‌ها به مرور و در طول سال‌ها باعث شسته‌شدن لایه‌های خاک می‌شوند. خمره پیدا شده از این منطقه هم از لایه سطحی خاک پیدا شده‌است. از آنجا که این منطقه کوهستانی است، در محدوده گورستان پیدا شده پیش از این گشت یگان حفاظت نداشتیم.»

واحد جولایی ادامه می‌دهد: «بعد از اطلاع‌رسانی مردم محلی با همکاری نیروی انتظامی، دهیار و مردم محلی محوطه گورستان تاریخی بررسی و مستندنگاری شد. برنامه حفاظتی و برقراری گشت نیز لحاظ شده‌است. »

به گفته جولایی، تا کنون گودال‌های ایجاد شده از سوی حفاران غیر مجاز، پوشانده شد. او می‌افزاید: «با تخصیص اعتبار ساماندهی محوطه انجام و کاوش آغاز می‌شود.»

جولایی در توضیح بیشتر درباره قدمت این گورستان می‌گوید: «۹ خمره در این منطقه پیدا شده است که با توجه به شکل فیزیکی خمره‌ها برای خاکسپاری، نشان از گورخمره‌های دوره اشکانی دارد. مواردی مشابه این گورخمره‌ها در مریوان و همدان دیده شده، اما در مهاباد نخستین بار است که به این مورد برخورد کردیم.»

IMG_20250115_005922_599

مرتضی صفری، رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی درباره حضور حفاران غیرمجاز در این محدوده به همشهری می‌گوید: «در این محدوده ۳ چاله حفر شده از سوی حفاران غیر مجاز به جا مانده که الان در محدوده حفاظت است. گوشه و کنار آذربایجان غربی به دلیل تاریخ تمدنی و قدمتی که دارد، دائم در معرض تعرض حفاران غیر مجاز قرار دارد که با نظارت و همکاری جوامع محلی، گشت یگان حفاظت و نیروی انتظامی از محدوده‌های مشخص شده محافظت می‌شود.»

وب گردی

خبرفوری: کچل ها بزودی منقرض میشوند

معرفی شامپو ضد ریزش مو در برنامه زنده صدا سیما!!

سفارش محصول

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج