۱۵۸۷۷۴۷
۵۷۶
۵۷۶
پ

سخنگوی وزارت خارجه: تاکنون مذاکره مستقیمی با آمریکا نداشتیم

بقائی درباره میانجی‌گری برخی کشورها و تبادل پیام به طرح‌ها و پاسخ ایران گفت: اولا هیچ مذاکره مستقیمی تاکنون با آمریکا نداشته‌ایم. آنچه که مطرح بوده پیام‌هایی بوده از طریق واسطه‌ها دریافت کردیم مبنی بر خواست آمریکا برای مذاکره.

تسنیم: سخنگوی وزارت امور خارجه به ادعای ترامپ مبنی بر اینکه ایران با پیشنهادات آمریکا موافقت کرده، واکنش نشان داد.

2139009_472

 اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی با اصحاب رسانه، پاسخگوی سئوالات خبرنگاران شد.

بقائی در ابتدا گفت: بهار را در حالی شروع کردیم که ایران ما مورد تجاوز نابکارترین رژیم‌های دنیا قرار گرفته بود. مردم ایران نشان دادند که با چنگ و دندان از عزت و کیان ایران دفاع می‌کنند. چنگ و دندان ما خیبر و خرمشهر و سجیل است که به سمت متجاوزان شلیک می‌شود. ما پیمان می‌بندیم که با تمام توان برای صیانت از کیان ایران این مسیر کاملا حق را ادامه دهیم.

بزرگترین قربانی جنگ تجاوزکارانه آمریکا حقوق بشردوستانه بین‌المللی بود. در 80 سال گذشته شما مورد مشابهی را ندارید که در عرض یک ماه چنین جنایات شنیع اتفاق افتاده باشد که تمام جنایات بین‌المللی را در درون خودش داشته باشد. حمله به دانشگاه، مراکز فرهنگی، مراکزی که برای تک تک ایرانیان اهمیت دارد. بخشی از تمدن بشری است که در فهرست آثار متعلق به همه انسان‌ها در یونسکو ثبت شده است. حمله به بیمارستان‌ها، هلال احمر و ساختمان مسکونی همه جنایت جنگی است.

حمله به زیرساخت‌های ایران که همه به آن وابسته هستند. دیشب در حمله به پست برق بخشی از تهران و کرج دچار خاموشی شد. باید به مهندسین و کارکنان وزارت نیرو دست مریزاد گفت که سعی دارند ایران را روشن نگه دارند در برابر تاریکی دوستان سیاه پسند. ما همه این موارد را به صورت مستمر مستندسازی می‌کنیم. برای اینکه هم مردمان ما در آینده بدانند که ادعاهایی که درباره کمک به ایران مطرح شد فریبی بیش نبود. در سخنانشان هم پیداست که با تاریخ و فرهنگ ایران کار دارند. توهین‌هایی که می‌کنند، اینکه به گذشته‌های دور ارجاع می‌دهند برای توجیه حملات. غافل از اینکه ایران به عنوان پویاترین تاریخ و تمدن ماندگار روی زمین به خوبی می‌داند چگونه با دشمنان برخورد کند.

رژیم صهیونیستی به طور خاص حوزه خبر را دشمن خودش تلقی می‌کند

وی درباره حمله رژیم صهیونیستی به خبرنگاران گفت: دیروز شاهد تعرض به دفتر شبکه العربی بودیم. روز قبلش در لبنان حمله شد و خبرنگاران المیادین و المنار به شهادت رسیدند. فهرست طولانی از اهالی خبرنگاران که در سه سال گذشته به شهادت رسیدند موجود است. گویا رژیم صهیونیستی به طور خاص حوزه خبر را دشمن خودش تلقی می‌کند. در صورتی که معاهدات بین‌المللی درباره حفاظت از خبرنگاران روشن است و هرگونه حمله به خبرنگاران جنایت جنگی محسوب می‌شود. با این وجود رژیم وقعی نمی‌نهد و مورد زیادی خبرنگار را هدف قرار می‌دهد.

همه توانمان باید بر دفاع از کیان ایران باشد

وی درباره احتمال ارائه طرح سیاسی از سوی ایران برای پایان جنگ گفت: ما در شرایطی قرار داریم که همه توانمان باید بر دفاع از کیان ایران باشد. تصمیم‌گیری برای پایان جنگ مشخص است و هر موقع نیاز باشد بر اساس نظر مراجع ذی صلاح تصمیم‌گیری خواهد شد. رژیم صهیونیستی و آمریکا به حملاتشان افزودند و بنیان‌های علمی کشور را دارند هدف قرار می‌دهند. در چنین شرایطی دفاع از کشور ضروری است.

هیچ مذاکره مستقیمی تاکنون با آمریکا نداشته‌ایم

بقائی درباره میانجی‌گری برخی کشورها و تبادل پیام به طرح‌ها و پاسخ ایران گفت: اولا هیچ مذاکره مستقیمی تاکنون با آمریکا نداشته‌ایم. آنچه که مطرح بوده پیام‌هایی بوده از طریق واسطه‌ها دریافت کردیم مبنی بر خواست آمریکا برای مذاکره. وقتی صحبت از دیپلماسی از سوی آمریکا مطرح می‌شود باید همه شاخکشان حساس شود. نمی‌دانم چه تعداد در آمریکا ادعای دیپلماسی آمریکا را جدی می‌گیرند! تکلیف ما بر خلاف طرف مقابل که مدام تغییر موضع می‌دهد روشن است.

ایران از ابتدا موضعش روشن بوده و ما به خوبی می‌دانیم که چارچوب مدنظرمان چیست. مطالبی که به ما منتقل شده درخواست‌های زیاده خواهانه و غیرمنطقی بوده است. نشست‌هایی که پاکستان دارد، چارچوبی است که خودشان تاسیس کردند و ما مشارکنی نداشتیم. اینکه کشورهای منطقه دغدغه پایان جنگ داشته باشند خوب است اما باید حواسشان باشد که جنگ را کدام طرف شروع کرد. نمی‌شود یکسویه از یک طرف بخواهند خویشتنداری کند. باید همه در نظر داشته باشند جنگ را ایران شروع نکرد، ایران مورد شبیه خون قرار گرفت. تکرار این واقعیت برای این بود که دنیا فراموش نکند ایران به عنوان بازیگر مسئولیت پذیر وارد روند گفتگو شد اما آمریکا هر دوبار میز مذاکره را نابود کرد. ما می‌دانیم چه می‌خواهیم و چه چیزهایی غیرقابل قبول است.

بی‌تفاوتی آژانس و گروسی تاسف بار است

وی درباره اظهارات گروسی برای استفاده از بمب اتم علیه ایران و حمله به مراکز ایران گفت: اقداماتی که آمریکا و رژیم علیه تاسیسات هسته‌ای انجام دادند جنایت است. بر اساس اساسنامه آژانس این اقدامات جنایتکارانه است و تاسف بارتر بی‌تفاوتی آژانس و گروسی است. برای چندمین بار رویکرد بسیار نادرستی را اتخاذ کرد و به جای محکوم کردن متجاوزان در مصاحبه‌هایش عباراتی را به کار می‌برد که مشکلات را پیچیده‌تر می‌کند. صرف بیان چنین احتمالی از طرفی که مسئولیت عدم اشاعه هسته‌ای دارد غیرقابل پذیرش است.

شوربختانه مدیرکل آژانس در این دو سال کارنامه قابل دفاعی از خود بجا نگذاشته است، هم به دلیل عدم محکومیت و هم عدم بی‌طرفی. در چنین شرایطی اولین کاری که آژانس باید انجام دهد محکوم کردن تجاوزات است، چنین چیزی را شاهد نبودیم. ما باید کار خود را انجام دهیم، رایزنی‌ها را انجام دادیم، اما مطالبه ما سرجای خودش باقی است.

متصل کردن منازعه اوکراین با تحولات منطقه ما یک اشتباه محاسباتی فاجعه آمیزی است

بقائی درباره سفر زلنسکی به کشورهای عربی گفت: کشورهای منطقه حتما هوشمندتر هستند که اجازه دهند چنین شخصی که کشور خودش را در معرض یک جنگ مخرب قرار داده و چنین فجایعی را برای مردم خوب اوکراین رقم زده، اجازه دهند آنان را سرکیسه کند. چنین رفتارهایی و متصل کردن منازعه اوکراین با تحولات منطقه ما یک اشتباه محاسباتی فاجعه آمیزی است. اعتقاد دارم کشورهای منطقه به دام چنین چیزی نخواهند افتاد. ما تقدیر می‌کنیم برخی کشورهای منطقه توطئه آمریکا و رژیم صهیونیستی را دیدند و تلاش دارند بخشی از تجاوز علیه ایران نباشند.

روابط با عربستان برقرار است

سخنگوی وزارت خارجه درباره گفتمان ترامپ درباره کمک‌های عربستان برای حمله به ایران و روابط دیپلماتیک با عربستان گفت: روابط ما با عربستان برقرار است و ارتباطات ادامه دارد و نگرانی‌های خودمان را صریح بیان کردیم. تعهد عربستان و کشورهای منطقه روشن است. طبق حقوق بین‌الملل مجاز نیستند قلمرو خودشان را در معرض استفاده برای تجاوز به کشور دیگری قرار دهند.

به هیچ عنوان مطلوب ایران نیست که عملیات دفاعی خودش را در خاک کشورهای منطقه صورت دهد. نیروهای مسلح ما شرافتمندانه عمل می‌کنند و اقدامات خودشان را علیه کشورهای منطقه نمی‌دانند. خیلی روشن است که آمریکا و رژیم از خاک کشورهای منطقه استفاده می‌کنند. همین چند وقت گذشته خبر آمد که سوخت رسان‌های آمریکا در عربستان تردد می‌کنند. خواسته ما روشن است و می‌خواهیم مانع سوءاستفاده از خاک خودشان برای حمله به ایران شوند.

سفیر ایران کماکان در بیروت حضور دارد

بقائی درباره شهادت دیپلمات‌های ایران در بیروت گفت: اولا باید تسلیت گفت. این نشان می‌دهد رژیم هیچ قاعده و قانونی را رعایت نمی‌کند. اقدامش مصداق بارز تروریسم است. خبرهایی که درباره سفیر ما هم مطرح شد، ما پیگیری کردیم و سفارت ما دایر است و سفیر ما هم با توجه به مباحث جهات ذی‌ربط در لبنان به کار خودش در بیروت ادامه خواهد داد و کماکان حضور دارد.

نیروگاه بوشهر فعال است

سخنگوی وزارت خارجه درباره شرایط نیروگاه بوشهر گفت: در حدی که اطلاع دارم این است که نیروگاه فعال است. حملاتی که صورت گرفت حملات بسیار خطرناکی است و گواه بر این است که آمریکا و رژیم صهیونیستی پایبند هیچ خط و خطوطی در جنگ تجاوزکارانه قائل نیستند. مسئولیت سازمان ملل و آژانس خیلی روشن است.

رژیم صهیونیستی عادت مظلوم نمایی را دنبال می‌کند

بقائی در پاسخ به تسنیم درباره ادعای استفاده ایران از بمب خوشه‌ای گفت: این خیلی وقیحانه است. از یک طرف همه قواعد اصول بشردوستانه را زیر پا می‌گذارند و از طرف دیگر عادت مظلوم نمایی را دنبال می‌کنند و ادعا می‌کنند ایران نقض حقوق بشردوستانه کرده است. مطلقا این درست نیست. ایران موشک چندکلاهکه استفاده می‌کند که از جهت کارکرد و اثرگذاری با بمب خوشه‌ای متفاوت است. فکر می‌کنم این بیشتر نوعی فرار رو به جلو است.

اگر یک مورد بخواهیم برای تجاوز آنان مطرح کنیم همان را نمی‌توانند جواب دهند. همین حمله به مدرسه میناب یا استفاده از موشک‌های جدیدی در حمله به لامرد فارس. همچنین حمله به مراکز برق و دانشگاه و استفاده از سلاح‌های جنگی برای تخریب محیط زیست و استفاده از بمب فسفری در لبنان. رژیم در جایگاهی قرار ندارد که بخواهد دیگران را متهم کند. اصل جنگ غیرقانونی و تجاوزکارانه است. حمله به فرماندهان ما در شرایط غیرجنگی همه مصداق جنایت جنگی است. همچنین ناو دنا را از یاد نبریم که ناجوانردانه مورد حمله قرار گرفت.

تلاش ترکیه، مصر و پاکستان برای توقف جنگ

وی درباره تلاش ترکیه، مصر و پاکستان در روندی برای توقف جنگ گفت: رابطه ما با ترکیه همیشه زبانزد است. موضع ترکیه در محکوم کردن تجاوز و ابراز همبستگی در سطوح عالی و مردمی شایان تقدیر است. این نشانگر سیاست حسن همجواری ترکیه و هم نشانگر آگاهی از دلایل بروز این جنگ و تبعاتش برای کشورهای منطقه است. ترکیه می‌داند رژیم چه جاه طلبی‌ها و اغراضی را علیه کشورهای مسلمان منطقه در سر دارد. مقام‌های ترکیه بارها بیان کرده‌اند رژیم صهیونیستی مهمترین معضل برای امنیت منطقه‌ای است. ابتکارهای ترکیه و باقی کشورها نشانگر نگرانی آنان برای صلح منطقه‌ای است. امیدواریم که نگاه همه کشورهایی که به دنبال ایفای نقش و مساعی جمیله برای جلوگیری از تشدید تنش هستند، منصفانه و واقع نگرانه باشد.

 

ایران نگهبان امن تنگه هرمز در این سال‌ها بوده است

وی درباره گزارش‌ها از افزایش قیمت سوخت و مواد غذایی در جهان گفت: مقصر این وضعیت ما نیستیم. اصلا خوشحال نیستیم مردم در سایر کشورها به خاطر قیمت سوخت به زحمت بیافتند. اما این هم قابل قبول نیست که رسانه‌ها در حالی که مردم ایران در حال بمباران شدن هستند از قیمت سوخت و مواد غذایی صحبت کنند. مگر قبل از جنگ تنگه هرمز بسته بود؟ ایران نگهبان امن تنگه هرمز در این سالها بوده است. چنین وضعیتی نتیجه اقدام تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی است. هیچ کشور ساحلی نمی‌گذارد دشمن از آبراه ساحلی استفاده کنند. تدابیر اتخاذ شده برای این است که از تردد ایمن کشتی‌هایی که ذی‌مدخل نیستند اطمینان حاصل شود. مشکلات و اخلال در تردد را کشورها باید با در نظر داشتن عاملان این وضعیت مدنظر قرار دهند.

اظهارات کایا کالاس نسبت به ربط داشتن جنگ علیه ایران و جنگ اوکراین

بقائی درباره اظهارات کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نسبت به ربط داشتن جنگ علیه ایران و جنگ اوکراین گفت: این خودش نشانه نوعی سردرگمی در بین سیاست گذاران اروپایی است. به جای اینکه به صورت منطقی با منازعه اوکراین برخورد کنند مداوم دیگران را متهم کردند. به جای پرداختن به مشکلات خودشان و آمریکا درباره اوکراین، اکنون یک بهانه و دلیل ساختگی دیگری پیدا کردند و آن بحث خلیج فارس و مسائل مرتبط با جنگ تحمیلی علیه ایران است. متصل کردن این دو مورد نشانگر ناتوانی در حل پرونده‌ای است که هیچ ارتباطی به ایران و منطقه ما ندارد.

مقامات آمریکایی هرآنچه آرزو دارند بیان می‌کنند

وی درباره ادعای ترامپ مبنی بر اینکه ایران با پیشنهادات آمریکا موافقت کرده است، گفت: مقامات آمریکایی هرآنچه آرزو دارند بیان می‌کنند. ما هیچ مذاکره‌ای با آمریکا نداشته‌ایم. آنچه که بوده درخواست مذاکره از طرف آمریکا بوده که توسط برخی کشورها به ما رسیده است. موضع ما روشن است. در شرایطی که تجاوز با شدت ادامه دارد همه تلاشمان برای دفاع از خودمان است. ما این ادعاها را صادقانه ارزیابی نمی‌کنیم. ما تجارب گذشته را با گوشت و استخوان لمس کرده‌ایم، خیانتی که در نوبت در حین مذاکره انجام شد.

حمله به دانشگاه ممنوع است و جنایت جنگی است

وی درباره حمله به مراکز دانشگاهی ایران گفت: حتی در جنگ هیتلر هم چنین اقداماتی صورت نگرفت. در آن زمان چیزی از معاهدات بین‌المللی و حفوق بشردوپستانه وجود نداشت، با این وجود حداقل‌ها رعایت می‌شد. اما درباره ایران رعایت نشده است. حمله به دانشگاه ممنوع است و جنایت جنگی است. حمله به رسانه‌ها مطلقا ممنوع است. افکار عمومی دنیا باید توجه داشته باشند جنایاتی که دارد صورت می‌گیرد همه جنایاتی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی دارند مرتکب می‌شوند. این جنایتی علیه کل شاکله حقوق بین‌المللی است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج