۱۶۰۸۸۶۰
۳۷۹
۳۷۹
پ

سوسکی که شکارچی خود را به طعمه تبدیل می کند

قورباغه ها معمولا از حشرات و دیگر بی مهرگان تغذیه می کنند، اما سوسک های جنس اپومیز یکی از نمونه های عجیب معکوس شدن رابطه شکارچی و شکار هستند.

عصرایران:  قورباغه ها معمولا از حشرات و دیگر بی مهرگان تغذیه می کنند، اما سوسک های جنس اپومیز یکی از نمونه های عجیب معکوس شدن رابطه شکارچی و شکار هستند. پژوهش ها نشان داده اند که هم لارو و هم سوسک بالغ این جنس می توانند از دوزیستان تغذیه کنند.

e111e266ZjoyNTc3MzU0LmpwZ3xmdWk6MjQ2MzExOXxsOmZhfHY6MQ

ترفند لاروها از جایی شروع می شود که یک قورباغه به آن ها نزدیک می شود. لارو با حرکات خاص آرواره ها و شاخک های خود، رفتاری شبیه یک طعمه کوچک از خود نشان می دهد و توجه قورباغه را جلب می کند. قورباغه که تصور می کند با یک وعده غذایی آسان روبه رو است، به سمت لارو حمله می کند.

eda7796cZjoyNTc3MzU1LmpwZ3xmdWk6MjQ2MzEyMHxsOmZhfHY6MQ

اما در لحظه حمله، لارو مسیر خود را تغییر می دهد و به جای آنکه خورده شود، به بدن دوزیست می چسبد. آزمایش های کنترل شده نشان داده اند که این روش برای لاروهای اپومیز بسیار موفق است و آن ها می توانند به دوزیستان جوان و بالغ حمله کنند.

سوسک های بالغ نیز می توانند دوزیستان را شکار کنند، اما روش آن ها متفاوت است. در مشاهدات میدانی، سوسک های بالغ حتی در پناهگاه های مشترک با دوزیستان دیده شده اند و در شرایط آزمایشگاهی توانسته اند چندین گونه قورباغه، وزغ و سمندر را شکار کنند.

این رفتار از نظر تکاملی بسیار جالب است، زیرا Epomis یکی از نمونه های کم نظیر در طبیعت است که در آن یک جانور، دشمن طبیعی خود را به شکارچی خودش تبدیل می کند.

در واقع، برای این سوسک فرقی نمی کند قورباغه ابتدا او را غذا تصور کند؛ چیزی که برای Epomis اهمیت دارد این است که چه کسی در پایان زنجیره غذایی قرار می گیرد.

 

اگه میخواهید حتی توی خواب هم چربیسوزی داشته باشید کلیک کنید.

خرید محصول

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج