adexo3
۱۶۵۱۰۸
۵۰۱۲
۵۰۱۲
پ

۱۰ اتفاق مهم جهان در سال ۲۰۱۴

سال ۲۰۱۴ در حالی به پایان رسید که حوادث متعددی در طی آن رخ داد اما از میان آنها بدون شک رویدادهایی در ۱۲ ماه گذشته اتفاق افتاده که تبعات آنها شاید تا سال ها ادامه داشته باشد.

خبرگزاری مهر: سال ۲۰۱۴ در حالی به پایان رسید که حوادث متعددی در طی آن رخ داد اما از میان آنها بدون شک رویدادهایی در ۱۲ ماه گذشته اتفاق افتاده که تبعات آنها شاید تا سال ها ادامه داشته باشد.

شورای روابط خارجی آمریکا از نگاه خود اقدام به لیست کردن ۱۰ اتفاق برتر سال ۲۰۱۴ میلادی کرده که این حوادث عبارتند از :

۱۰ - مفقود شدن پرواز شماره ۳۷۰ مالزی

مفقود شدن هواپیمای خطوط هوایی مالزی یک معما در عصر حاضر محسوب می شود. چگونه ممکن است یک هواپیما ناپدید شود؟ به ویژه در شرایطی که تجیهزات ارتباطات بین المللی پیشرفت چشمگیری داشته؟ پس از گذشت ۹ ماه از ناپدید شدن هواپیمایی که با ۲۳۹ مسافر در حال پرواز از کوالالامپور به پکن بود، ما هنوز پاسخی در مورد علت ناپدید شدن آن نداریم. ممکن است یک تراژدی رخ داده باشد یا آنکه این هواپیما ربوده شده باشد. اینها همه حدس و گمان هستند اما هنوز هیچ خبر و یا سند موثقی در این رابطه وجود ندارد. ممکن است ما هیچگاه متوجه نشویم که برای پرواز MH۳۷۰ چه اتفاقی رخ داده اما مطمئنا گذر زمان آن را مشخص می کند برای مثال در سال ۲۰۰۹ یک هواپیمای خطوط هوایی فرانسه ناپدید شد و تا سال ۲۰۱۱ از آن خبری نشد. البته در این میان مفقود شدن هواپیمای مسافری خطوط ایرآسیا که چند روز قبل رخ داد نبز به پیچیدگی این موضوع افزود.

۹ - رای اسکاتلندی های برای باقی ماندن در کنار انگلیس

زمانیکه در سال ۲۰۱۲ "دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس با برگزاری همه پرسی استقلال در اسکاتلند موافقت کرد گمان می کرد که جنبش "بهتر است با هم باشیم" در این همه پرسی برنده شود اما اشتباه فکر می کرد. کامرون در تابستان امسال یک تجربه نزدیک به مرگ داشت زیرا جنبش استقلال اسکاتلند رشد چشمگیری کرد و پیش بینی می شد که این جریان بتواند در همه پرسی ماه سپتامبر برنده شود.

استقلال اسکاتلند تبعات منفی زیادی برای لندن بوجود می آورد و از همین رو دولت انگلیس برای آنکه بتواند در همه پرسی اسکاتلند پیروز شود مجبور شد تا وعده هایی را در مورد افزایش اختیارات اسکاتلند به مردم این کشور بدهد و آنها ار تشویق به دادن رای "نه" در همه پرسی کند. اکنون انگلیس به خواسته خود رسیده و کامرون باید به وعده هایی که داده عمل کند. اما مردم ایرلند شمالی و ولز نیز به دنبال آن هستند تا از امتیازاتی که به اسکاتلند داده خواهد شد بهره مند شوند؛ موردی که برای لندن مشکل ساز خواهد بود. همه پرسی استقلال اسکاتلند هر چند رای نیاورد اما موجب رشد حزب ملی اسکاتلند شد بطوری که این حزب می تواند در آینده مشکلات زیادی را برای حزب کارگر بوجود بیاورد.

اما رای منفی مردم اسکاتلند به همه پرسی استقلال بیش از همه مردم کاتلان را ناامید کرد. مردم کاتالونیا امیدوار بودند که با رای مثبت استقلال اسکاتلند، آنها بتوانند فشار خود بر دولت اسپانیا برای استقلال را افزایش بدهند اما چنین اتفاقی رخ نداد.

۸ - بروز دوباره مشکلات اقتصادی در منطقه یورو

رویدادهای سال ۲۰۱۴ اتفاقات چندان خوبی برای منطقه یورو نبودند و به نظر می رسد که اقتصاد کشورهای اروپایی در آستانه سومین دوره رکود خود در پنج سال گذشته قرار دارند. در این دوره رشد کلی منطقه یورو ۰.۲ درصد بود و هم اکنون ایتالیا وارد رکود شده و فرانسه و آلمان نیز در آستانه بحران قرار دارند. این بحران از مدت ها قبل آغاز شده و همچنان ادامه دارد و متاسفانه اخبار مثبت برای رهایی از آن بسیار کم هستند.

۷ - برگزاری تظاهرات در هنگ کنگ

کنترل چین بر هنگ کنگ از سال ۱۹۹۷ یعنی زمانی که انگلیس هنگ کنگ را به چین پس داد آغاز شد. در ماه آگوست اقدام چین در اعلام اینکه فقط افرادی که تائید صلاحیت شده اند می توانند در انتخابات هنگ کنگ شرکت کنند همانند نفتی بود که بر روی آتش ریخته شد.

۶ - پیروزی مودی در انتخابات هند

نارندرا مودی فرزند یک چای فروش فقیر حزب بی جی پی (حزب بهاراتیا جاناتا) را در انتخابات پارلمانی ۲۰۱۴ هند به یک پیروزی تاریخی رهبری کرد و موجب شد که این حزب برای اولین بار در ۳۰ سال گذشته اکثریت کرسی های مجلس را تصاحب کند. مودی با شعار تحول اقتصادی و مبارزه با فساد توانست در هند پیروز شود و بعد از پیروزی اقداماتی را در این راه انجام داده و جنبش هایی را به راه انداخته که نوید تغییرات مثبت در هند را می دهد.

۵- مذاکرات هسته ای ایران

زمانیکه در سال ۲۰۱۳ ایران و کشورهای ۱+۵ توافقی را برای حل پرونده هسته ای ایران امضا کردند امیدها برای حل مسالمت آمیز این پرونده افزایش یافت. توافقنامه ژنو از ژانویه ۲۰۱۳ به اجرا گذاشته شد اما در ماه نوامبر سال ۲۰۱۴ شاهد بروز بدبینی در مورد به نتیجه رسیدن مذاکرات بودیم. در این میان گفته می شود اگر طرف های مذاکره خواستار حل موضوع هستند باید اقدامات بیشتری را انجام بدهند.

۴ - سقوط بهای نفت

هر چیزی که بالا برود می تواند پائین نیز بیاید. قیمت هر بشکه نفت در ماه جولای بیش از ۱۰۰ دلار بود اما هم اکنون بهای هر بشکه نفت در حدود ۶۰ دلار است و برخی کارشناسان پیش بینی می کنند که بهای نفت در هر بشکه به ۵۰ دلار رسیده و برای مدتی در این قیمت باقی بماند. عواملی که موجب کاهش بهای نفت شده اند یکی افزایش تولید نفت، دیگری بازگشت لیبی به بازار نفت، عدم موافقت اعضای اوپک با کاهش سقف تولید و کاهش تقاضا در بازار بوده است. در این میان تولید کنندگانی که برای روز مبادا پول ذخیره کرده اند از این بحران به سلامت گذر می کنند اما تولید کنندگان دیگر که فکر چنین روزی را نکرده بودند دچار مشکل خواهند شد.

۳- حمله ابولا به غرب آفریقا

زمانیکه در ماه مارس شیوع ابولا درر لیبریا، گینه و سیرالئون اعلام شد کمتر کسی به آن توجه کرد. شاید به این خاطر که در شیوع قبلی این بیماری که برای اولین بار در سال ۱۹۷۶ رخ داد تعداد کمی در اثر ابتلا به آن مرده بودند. اما شیوع آن در سال ۲۰۱۴ نگرانی های زیادی را برانگیخت و حتی اروپا و آمریکا را نیز نگران ساخت زیرا تا روزهای پایانی ۲۰۱۴ این بیماری جان شش هزار نفر را در جهان گرفته است.

۲ - اعلام خلافت اسلامی از سوی داعش

زمانیکه آخرین گروه از نظامیان امریکایی در دسامبر سال ۲۰۱۱ عراق را ترک کردند واشنگتن فکر می کرد که پرونده عراق را بسته است. اما در سال ۲۰۱۴ و ظهور داعش در عراق و سوریه جریان دیگری را به تصویر کشید. شدت خشونت به کار رفته توسط داعش به گونه ای است که حتی القاعده نیز آن را محکوم می کند. داعش در ژوئن ۲۰۱۴ اعلام خلافت کرد و از آن زمان تا زمانیکه آمریکا و متحدانش علیه این گره اعلام جنگ کردند جنابات زیادی را در عراق و سوریه انجام داد که البته این جنابات همچنان ادامه دارند.

۱- ضمیمه شدن کریمه به روسیه

در اواسط ماه مارس کریمه بعد از برگزاری همه پرسی استقلال از اوکرین، به روسیه پیوست و همین امر موجب افزایش احتمال بروز دوباره جنگ سرد شد و این امر با سقوط دولت طرفدار روسیه در کی یف افزایش یافت. بعد از آنکه ویکتور یانوکویچ در ماه فوریه از اوکراین گریخت و کریمه به روسیه ملحق شد، در دیگر شهرهای شرقی اوکراین نیز زمزمه های جدایی شنیده شد و استقلال طلبان دست به کار شدند تا همانند کریمه از اوکراین جدا شود و همین امر موجب آغاز درگیری های خونین در این کشور شد. این وضعیت در حالی بود که آمریکا و اروپا تحریم هایی را علیه روسیه به اجرا گذاشته اند و تنش های میان غرب و مسکو به بالاترین حد خود در سال های اخیر رسیده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۵ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج