اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۲۹۰۴۱۳
۲ نظر
۵۰۰۵
۲ نظر
۵۰۰۵
پ

برخی سریال‌ ها مروج طلاق هستند

یک جامعه‌شناس گفت: متاسفانه ما در یکی از سریال‌هایی که این روزها پخش می‌شود، طلاقی را شاهد بودیم که به نهایت ساده‌انگارانه تلقی شد و هیچ‌کدام از خانواده‌ها نقش چندانی برای جلوگیری از آن ایفا نکردند.

خبرگزاری ایسنا: یک جامعه‌شناس گفت: متاسفانه ما در یکی از سریال‌هایی که این روزها پخش می‌شود، طلاقی را شاهد بودیم که به نهایت ساده‌انگارانه تلقی شد و هیچ‌کدام از خانواده‌ها نقش چندانی برای جلوگیری از آن ایفا نکردند.

علی هاشمی اظهار کرد: در اکثر سریال‌های تلویزیونی، نویسندگان و تهیه‌کنندگان در پی تولید آثاری هستند که بتواند مسایل گوناگون اجتماعی، فرهنگی، تاریخی و مذهبی را منعکس کرده و در اختیار مخاطبان خود قرار دهد.

این جامعه‌شناس ادامه داد: علاوه بر این، در جامعه‌شناسی هنری نیز برخی هنرمندان (کارگردان، تهیه‌کننده، نویسنده و حتی هنرپیشه) بیشتر تمایل به ساخت مجموعه‌هایی دارند که دغدغه جمعیت کثیری از جامعه محسوب می‌شود و حتی ممکن است زمینه شکل‌گیری بسیاری از چالش‌ها را فراهم کند؛ البته در این میان، هنرمندانی موفق خواهند بود که خود را جزو مردم دانسته و هرگز از پیکر بزرگ جامعه احساس جدایی نکنند.

وی تصریح کرد: در واقع، موفقیت هنرمندان رسانه‌ای زمانی میسر می‌شود که خود نیز با گوشت، پوست و استخوان مسائل مختلف اجتماعی و مصادیق مرتبط با آن‌ها را درک کرده باشند؛ البته همه سریال‌ها، به موازات نقاط قوت، نقاط ضعفی هم دارند که باید در طول فرآیند بازخورد (feed back) مورد تحلیل و بررسی موشکافانه قرار گیرد.

هاشمی افزود: سریالی که این شب‌ها از یکی از شبکه‌ها پخش می‌شود، نقاط قوت فراوانی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به استفاده از بازیگران جوان و باتجربه در کنار هم و پرداختن به برهه‌ای اثرگذار در تاریخ معاصر کشور اشاره کرد. با وجود موارد عنوان‌ شده، این سریال پرمخاطب از یک عیب اساسی و انتقاد برانگیز رنج می‌برد که ممکن است بخاطر بالا بودن جمعیت مخاطبان، همین یک نقص نیز دو چندان جلوه کرده و فرصت بهره بردن از تماشاکننده‌ها را به تهدید تبدیل کند.

این جامعه‌شناس با تاکید بر این‌که سیاه نشان دادن چهره «طلاق» در کشور ما باید مورد توجه فیلم‌سازان باشد، گفت: متاسفانه این سریال ایرانی در وهله‌ی اول نوعی ازدواج را به تصویر کشید که از روی احساس، بدون شناخت کافی و به دور از قاعده بسیار مهم «هم‌کفوی» بود که می‌تواند آموزه‌هایی از این سهل‌انگاری را در ذهن مخاطبان علی‌الخصوص جوانان بر جای بگذارد. در واقع این سریال پرطرفدار علاوه بر این‌که یک تجربه تلخ را به تصویر کشید، به راحتی توانست قبح مغبوض‌ترین فعل حلال را نیز شکسته و آن را تبدیل به یک عادت کند.

وی تصریح کرد: طلاق در ظاهر واژه‌ای بیش نیست اما اگر کمی عمیق‌تر به این موضوع نگاه کنیم درمی‌یابیم که این مقوله امروزه بسیار حاد و واگیردار شده و تب آن ممکن است همه اعضای یک خانواده و متعاقب آن بخشی از مردم جامعه را در حوزه‌های روانشناختی، اقتصادی، فرهنگی، تربیتی و آموزشی با چالشی جدی مواجه کند. در واقع هر کسی مفهوم طلاق عاطفی و تبعات ناشی از آن را به خوبی درک می‌کند اما سریال در حال پخش بدون دلایل محکم و متقن توانست پدیده شوم طلاق را به عرصه نمایش بگذارد.

هاشمی خاطرنشان کرد: کیمیا به مخاطب خود تاکید می‌کند که هر کدام از زوجین، می‌توانند به راحتی اراده کرده، به زندگی مشترک پایان دهند و بلافاصله زندگی جدیدی را شروع کنند. در واقع، ما در طول سریال شاهد دو انتخاب اشتباه یکی در مورد ازدواج و دیگری در مورد طلاق هستیم که تبعات منفی آن پس از گذشت چندین دهه هنوز هم هویدا است.

این جامعه‌شناس یادآور شد: هنرمندان رسانه‌ای، علی‌الخصوص رسانه پرمخاطبی به نام تلویزیون باید به این مسئله توجه داشته باشند که ساده‌انگاری ناهنجاری‌هایی مانند طلاق از جانب زن یا مردی که در متن سریال، نقش اجتماعی مثبت را ایفا می‌کند، هزینه گرانی به نام فروپاشی بنیان خانواده، آوارگی فرزندان و هزاران مشکل دیگر را بر دوش جامعه باقی می‌گذارد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      اوه حالا یک سریال پیدا شده زنان رو داغون و ضعیف معرفی نمی کنه ببین چه آسمون و ریسمون می بافن؟؟!!!
      درباره فرهنگ سازی زمانی که سریال رسما توهین آمیز و کاملا اغراق آمیز نفس گرم رو نشون میدادن بودی و انتقادی نمی کردی که چطور مردان کشور رو به دروغ و سست کردن پایه های خانواده دعوت و ترغیب می کنه!!
      از تی وی یک فیلم رو یادم نمی یاد یک الگوی خانواده موفق و خوشبخت رو تبلیغ کنه و بگه خانواده موفق وظایف مرد و زن رو تو فیلمش نشون بده و اصلا خود نویسنده ها تو عمرشون وجدانی یک خانواده موفق و خوشبخت ندیدن که بیان دربارش تبلیغ کنن و فیلمنامه بنویسند!
      خیلی تو جامعه ویژگی های خانواده خوب رو بلد نیستن و ترویج نمی تونن بدن حتی مشاورهای خانواده ولی دیدم از نزدیک این خانواده ها که چقدر از زندگیشون راضی هستن البته محدود هستن و متولی نیست از تجربه این افراد استفاده و اموزش داده بشه.

    • nazli

      موافقم باهاشون، مخصوصا اینکه طلاقی که تو کیمیا اتفاق می افته حدودا سال 62 بوده در حالی که اون موقع قبح طلاق خیلی بیشتر و بدتر از الان بود. مصداق این ادعا هم فیلمها و سریالهای دهه 60 هستن که اگه ببینید متوجه میشید که چقدر یه زن مجبور بوده با بدترین مسائل شوهرش کنار بیاد و بسوزه و بسازه. در حالی که تو کیمیا تا حرف طلاق میشه مامانش در کمال ناباوری ازش طرفداری میکنه...
      البته به گفته کاربر قبلی (بی نام) بهتر بود این جامعه شناس محترم در مورد سریال نفس گرم هم نظرشونو بیان میکردن، اینکه واقعا هدف از ساخت نفس کرم چی بوده واقعا؟؟؟؟؟؟؟

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج