۳۱۳۰۸
۶ نظر
۵۰۱۰
۶ نظر
۵۰۱۰
پ

درخواست مرسی برای برکناری بشار اسد

محمد مُرسی رئیس جمهوری مصر در آستانه نشست سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در تهران خواستار کمک همپیمانان دمشق برای برکناری بشار اسد رئیس جمهور سوریه شد.

برترین مجله اینترنتی ایران

مغرب: محمد مُرسی رئیس جمهوری مصر در آستانه نشست سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در تهران خواستار کمک همپیمانان دمشق برای برکناری بشار اسد رئیس جمهور سوریه شد.

ویکه پیش از این از ارائه طرحی به منظور حل بحران سوریه ارائه خبر داده بود، در گفت و گو با خبرگزاری رویترز در ادعایی که پیش از آن هم انتظار آن می رفت، گفت: زمان آن فرا رسیده که خونریزی در سوریه متوقف شده، ملت سوریه به طور کامل به حقوق خود دست یافته و این رژیم که ملتش را به قتل می رساند، از صحنه حذف شود.

مرسی افزود: ملت سوریه باید آزادی اش را به دست آورده و خود زمام امور را در دست گیرد. این سخنان توسط مرسی که در نوع خودش بی نظیر و جالب توجه است در حالی بیان می شود که مصطفی عبدالعزیز معاون وزیر امور خارجه سابق و سفیر پیشین مصر در دمشق نسبت به عملکرد گروه تماس چهارجانبه که قاهره در تلاش است آن را با عربستان، ترکیه و ایران تشکیل دهد خوشبین است.

مصطفی عبدالعزیز در همین رابطه به روزنامه الاخبار لبنان گفت: تداوم کشته شدن مخالفان در جریان درگیری های روزمره و ناامیدی نظام سوریه از سیطره بر عمق مناطق کشور نشانه تحلیل توان مادی و معنوی دو طرف است تا جایی که همه در نهایت مجبورند با طرح مصر به منظور برون رفت از بحران سوریه همراه شوند. او بدون اشاره و یا اطلاع از این مساله که رئیس جمهور مصر با درخواست برای کناره گیری اسد از قدرت عملا همه طرح های موجود را در نطفه خفه کرده است، افزود: نقش اخضر ابراهیمی فرستاده بین المللی - عربی به منطقه به طور حتم کمک موثری در زمینه فعالیت کمیته چهارجانبه است. سفیر پیشین مصر در دمشق با اشاره به دستیابی طرف های درگیر در جریان جنگ داخلی لبنان به پیمان طائفئ در قرن گذشته، احتمال شکست کمیته به خاطر اختلاف نظر میان عربستان و ایران را تا حدود زیادی بعید دانست.



عبدالعزیز تاکید کرد: البته اختلاف نظر میان اعضای کمیته را نمی توان تکذیب کرد اما به نظر من همه طرف ها به ویژه عربستان و ایران برای حل اختلافات خواهند کوشید.

پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه مصر نیز چند روز قبل اعلام کرد که محمد کامل عمرو وزیر امور خارجه مصر در تماس تلفنی با ابراهیمی حمایت کامل کشورش از ماموریت وی را به منظور جلوگیری ازت متشنج تر شدن اوضاع اعلام کرد.

مصطفی اللباد، رئیس مرکز مطالعات منطقه ای و راهبردی الشرق نیز به الاخبار گفت: بهبود روابط مصر و ایران از مهمترین عوامل تقویت فرصت موفقیت طرح مصر است.

وی افزود: فعالیت مشترک دو کشور در کمیته تماس چهارجانبه به معنای تحکیم پایه های اعتماد متقابل پس از سال ها تنش است اما عبدالعزیز معتقد است که سخن درباره نزدیکی مصر و ایران هنوز زود است.

از سوی دیگر، برخی منابع به الاخبار گفته اند که ایران خواستار مشارکت الجزایر و عراق در کمیته یاد شده است. آنان معتقدند چنین درخواستی به منظور ایجاد موازنه میان موافقان و مخالفان نظام سوریه است که در این بین مصر و الجزایر طرف های میانه رو محسوب می شوند.

به گزارش العالم به نقل از خبرگزاری الشرق الاوسط، قرار است مرسی صبح پنجشنبه پکن را پس از سه روز سفر به مقصد تهران ترک کرده ودر مراسم افتتاح نشست سران کشورهای عضو عدم تعهد شرکت نماید. به گفته کارشناسان سفر این هفته محمد مرسی، رئیس جمهور مصر به ایران که اولین سفر یک رئیس جمهور مصری به این کشور از اواسط دهه ۱۹۷۰ است به احتمال زیاد برای احیای نفوذ مصر در منطقه است.

صلاح الهادی، یک کارشناس سیاسی معتقد است که این سفر نقطه عطفی در تلاش برای به دست آوردن مجدد نقش منطقه ای مصر است که به طور جدی در زمان حسنی مبارک، رئیس جمهور سرنگون شده مصر کاهش یافته بود. در دهه ۱۹۸۰، تهران در اعتراض به امضای پیمان صلح مصر با رژیم اسرائیل و همچنین پناه دادن به شاه مخلوغ ایران که بعد از مرگ در مصر به خاک سپرده شد، روابط دیپلماتیک خود با قاهره را قطع کرد.

با این حال، ایران و مصر روابط خود را در حد دفتر حافظ منافع حفظ کردند اما باید گفت روابط آنها در اغلب روزهای حکمرانی ۳۰ ساله مبارک متشنج باقی ماند. نشانه هایی از بهبود روابط بعد از انقلاب مردمی مصر و سرنگونی مبارک در فوریه سال گذشته و روی کار آمدن اسلام گرایان به صحنه سیاسی مصر پدیدار شد.

الهادی ادامه می دهد: با این حال سفر مرسی نشانه بازگشت سریع روابط تمام و کمال ایران و مصر نیست. چنین عادی سازی کاملی محاسبات خودش را دارد که وابسته به اوضاع داخلی مصر و همچنین وضعیت کل منطقه است. با وجود آب شدن یخ های روابط تهران - قاهره، ترسی از ایران شیعی در میان مسلمانان سنی مصری به وجود آمده است از اینکه ایران به دنبال گسترش مذهب تشیع در این کشور ۸۲ میلیون نفری باشد.

با این حال متحدان اسلام گرای مرسی از انجام این سفر خشنود نیستند. علی غالب، یک روحانی بسیار تندروی سلفی این سفر را نادیده گرفتن خون های ریخته شده در طول بحران سوریه قلمداد می کند.

وی می افزاید: از آنجایی که ایران و متحد لبنانی اش حزب الله از نظام بشار اسد حمایت می کنند مرسی باید فورا برنامه سفرش به ایران را لغو کند. با این حال محمد غوزلان یکی از سخنگویان اخوان المسلمین با دفاع از این سفر می گوید: بهتر است مرسی به تهران سفر کند و به مقامات ایرانی بگوید که آنها در برابر مردم سوریه مرتکب اشتباه شده اند!

وی در گفت و گو با الاهرام می گوید: این سفر تلاشی است برای تحت فشار قرار دادن ایران برای توقف حمایت از نظام سوریه. مصر به دنبال عادی سازی روابط با ایران به قیمت سوریه و امنیت خلیج فارس نیست! در زمان مبارک، مصر بارها ایران را به مداخله در امور کشورهای خلیج فارس و حمایت از گروه های شبه نظامی متهم کرده بود. مرسی هم چند روز پس از در اختیار گرفتن دفتر ریاست جمهوری اذعان کرد که امنیت خلیج فارس برای مصر حیاتی است و خط قرمز ما محسوب می شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ای مزدور

    پاسخ ها

    • بدون نام

      تا دیروز که ایشون ریس جمهور محبوب مصر بودن

  • بدون نام

    درست گقتی عزیز، مرسی یک مزدور بیش نیست

  • علی

    به نظر منم بشار اسد بعد پدرش به حکومت رسیده و مردم به اون رای ندادن باید حق انتخاب به مردم سوریه بدن

  • بابک

    آقا یکی بالاخره تکلیف ما را معلوم کنه، آقای مرسی رئیس جمهور محبوب، مردمی و اسلامگراست یا یک مزدور؟؟؟!!!

    پاسخ ها

    • hami

      مزدوره

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج