اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۳۲۷۸۳۹
۳ نظر
۵۰۰۴
۳ نظر
۵۰۰۴
پ

جزییات جدید از غارت ۲ میلیارد دلاری

معاون بانک و بیمه وزارت اقتصاد با اشاره به خرید دو نوع اوراق قرضه دلاری آمریکایی و اوراق قرضه دلاری اروپایی در سال‌های گذشته گفت: وجوه مصادره شده، اصل و فرع اوراق قرضه آمریکایی بود که در حساب نهاد سپرده‌گذاری مرکزی نزد «سیتی بانک» نیویورک بود.

خبرگزاری فارس: معاون بانک و بیمه وزارت اقتصاد با اشاره به خرید دو نوع اوراق قرضه دلاری آمریکایی و اوراق قرضه دلاری اروپایی در سال‌های گذشته گفت: وجوه مصادره شده، اصل و فرع اوراق قرضه آمریکایی بود که در حساب نهاد سپرده‌گذاری مرکزی نزد «سیتی بانک» نیویورک بود.

حسین قضاوی در خصوص مصادره اخیر اموال بانک مرکزی توسط آمریکا با بیان اینکه بیانیه عمومی درباره جزئیات ماجرای برداشت ۲میلیارد دلار از منابع بانک مرکزی توسط آمریکا منتشر خواهد شد، اظهار کرد: تحقیقاتی که به دستور وزیر امور اقتصادی و دارایی انجام شد، در نهایت منجر به تهیه گزارشی در این باره و ارائه آن به هیات دولت شد.

وی افزود: پیرو ارائه این گزارش بیانیه عمومی هم تهیه شده که فکر می‌‌کنم به‌زودی به اطلاع عموم مردم خواهد رسید و به جزئیات این رخداد و چگونگی این مسدودی به تفصیل پرداخته شده است. معاون بانک و بیمه وزارت اقتصاد با اشاره به خرید دو نوع اوراق قرضه توسط بانک مرکزی در آن سال‌ها گفت: یک اوراق، اوراق دلاری است که در حوزه جغرافیایی آمریکا منتشر شده و اوراق دوم، اوراقی دلاری است که خارج از حوزه جغرافیایی آمریکا و در اروپا منتشر شده است.

وی تصریح کرد: اوراقی که در حوزه جغرافیایی آمریکا منتشر می‌شود را اوراق قرضه دلاری آمریکایی و آنهایی را که خارج از آمریکا منتشر می‌شود اوراق قرضه دلاری اروپایی می‌گویند. قضاوی افزود: هر دو نوع اوراق قرضه توسط نهادهای بین‌المللی مانند بانک جهانی، بانک IFC که زیرمجموعه بانک جهانی است یا بانک‌های معروف دیگر مثل KFW منتشر شده که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خریداری شده است. وی با بیان اینکه تحقیقات زیادی در این باره انجام شده است، گفت: گیر افتادن اوراق به دو نوع تفکیک می‌شود. یک نوع آن حکم توقیف مقام قضایی را دارد و بخش دیگر این اوراق فقط حالت مسدودی دارد که البته جزئیات بیشتر در بیانیه عمومی اعلام خواهد شد.

به گفته وی دولت پیگیر است تا در اولین فرصت احقاق حق کند و دسترسی بانک مرکزی به وجوه این اوراق تسهیل شود. معاون بانک و بیمه وزارت اقتصاد در پاسخ به این سوال که آیا در این تحقیقات مشخص شده خرید این اوراق در چه سالی انجام شده است، اظهار کرد: بانک مرکزی به‌طور سنتی همواره بخشی از ذخایر ارزی را روی اوراق قرضه دلاری سرمایه‌گذاری می‌کرد، اما در گزارش به‌طور دقیق مشخص شده که اوراقی که در شرایط فعلی دچار مشکل شده در چه سال‌هایی و هر سال به چه میزان خریداری شده است.

وی تاکید کرد: نکته‌ای که وجود دارد این است که همه این اوراق در سال ۲۰۱۲ سررسید شده و اصل و فرع آن به‌صورت وجوه دلاری به حساب‌های مشخص شده واریز شد. قضاوی ادامه داد: اصل و فرع اوراق قرضه‌ دلاری آمریکایی به حسابی در سیتی‌بانک نیویورک واریز شده که این حساب متعلق به نهاد سپرده‌گذاری مرکزی «clear stream» است و تسویه این اوراق را عهده‌دار بوده است.

وی افزود: وجوه اوراق قرضه دلاری که در حوزه جغرافیایی اروپا منتشر شده در سیتی‌بانک لندن است. معاون بانک و بیمه وزارت اقتصاد در پاسخ به این سوال که کدام یک از این دو نوع اوراق مصادره شده است، گفت: اوراقی مشمول حکم توقیف شده که وجوه آن در داخل آمریکا است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      بما چه؟ مگه ذره ای از این پولها صرف ایجاد شغل و رفاه و ....ما شده و میشه؟انهایی ناراحت باشن که ذینفعن والا

      پاسخ ها

      • علی

        دمت گرم بالخره یه نظر درست چاپ کردین والله اینهمه پوا ازاد میشه چه فرقی به حال قشر کار گر داره و یا سایر مردم هیچ فرقی نمیکنه بلکه میره توجیب همون مدیرهای با درامد 87 میلیون

    • سراج

      سلام - چرا آقاي قضاوي از گفتن سال خريد اوراق طفره رفته بجايش سال سررسيد را اعلام ميكنه؟؟
      پيشين گفته شده بود كه اين 2 ميليارد دلار در بانك آمريكايي در لبنان بوده حالا سر از بانكها در آمريكا و اروپا در آورده!!؟؟

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج