۳۳۵۰۵۹
۴ نظر
۵۰۰۸
۴ نظر
۵۰۰۸
پ

آمار تکان‌ دهنده از هدرروی غذا در ایران

برآوردهای فائو نشان می دهد هر سال ۱.۳ میلیارد تن غذا در جهان هدر می رود که ۳۵ میلیون تن از این رقم معادل ۲.۷ درصد در ایران دور ریخته می شود.

خبرگزاری تسنیم: آمارهای منتشر شده از سوی سازمان جهانی خواروبار و کشاوزی(فائو) نشان می دهد در حالی که میلیون ها انسان در جهان با مشکل گرسنگی دست و پنجه نرم می کنند هر ساله بخش مهمی از تولید غذای جهان در زنجیره توزیع، برداشت و مصرف به هدر می رود.

بر اساس جدیدترین برآورد این نهاد بین المللی ۱.۳ میلیارد تن از مواد غذایی و محصولات کشاورزی تولیدی در جهان طی یک سال از بین می رود که این رقم معادل تولید ۲۸ درصد از کل زمین های کشاورزی است.

بر این اساس ۳۰ درصد غلات، ۲۰ درصد لبنیات، ۳۵ درصد ماهی و غذاهای دریایی، ۴۵ درصد میوه و سبزی، ۲۰ درصد دانه های روغنی و ۲۰ درصد گوشت تولیدی جهان به هدر می رود.

از ۱.۳ میلیارد تن غذایی که به هدر می رود حدود ۴۵۰ میلیون تن غلات، ۳۰۰ میلیون تن میوه، ۵۰ میلیون تن گوشت، و ۲۰ میلیون تن ماهی است.

طبق گزارش های فائو، در جهانی که ۹۰۰ میلیون نفر از جمعیت آن از گرسنگی رنج می برند، یک سوم از مواد غذایی تولیدشده توسط انسان (بر مبنای محتوای کالریک آن) به هدر می رود.

تخمین زده می شود که تولید این حجم از غذای هدر رفته در هر سال متضمن کشت در ۱۹۸ میلیون کیلومتر مربع از اراضی کشاورزی کره زمین (تقریبا معادل مساحت کشور مکزیک)، صرف ۱۷۳ میلیارد متر مکعب آب شیرین، مصرف ۲۸ میلیون تن کود شیمیایی، و تولید گازهای گلخانه ای به میزان ۳۳۰۰ تا ۵۶۰۰ میلیون مترمکعب (معادل دی اکسید کربن) است.

بر اساس این گزارش ایران نیز از جمله کشورهایی است که هر ساله درصد بالایی از مواد غذایی تولیدی را به هدر می دهد.

برآوردهای فائو نشان می دهد هر روز به ازای هر نفر ۱۳۴ کیلوکالری غذا در ایران به هدر می رود. یعنی سرانه هدر رفت روزانه غذا در ایران ۱۳۴ کیلوکالری است.

همچنین گزارش های غیر رسمی نشان می دهد ۳۵ درصد محصولات کشاورزی تولیدی در ایران به هدر می رود. بر این اساس از ۱۰۰ میلیون تن محصول کشاورزی تولیدی در کشور ۳۵ میلیون تن در سال دور ریخته می شود. این رقم معادل غذای ۱۵ میلیون نفر است. در این زمینه می توان به ۳۰ درصدضایعات در نان، ۲۵-۳۰ (و حتی ۵۰) درصد ضایعات در میوه ها و سبزیجات، ۱۰ درصد ضایعات در برنج، ۲۵ درصد ضایعات در خرما، و غیره اشاره کرد.

سهم ایران از کل غذایی که هر سال در جهان به هدر می رود ۲.۷ درصد اعلام شده است.

در سطح منطقه خاورمیانه هر سال به ازای هر نفر ۲۱۰ کیلوگرم غذا به هدر می رود.

همچنین بر اساس تحقیقی که توسط مهدی رستگاری و علی طیفوری در اولین کنگره بین المللی کشاورزی سالم، تغذیه، و جامعه در تیرماه ۱۳۹۴ ارائه شد، گزارش مراجع رسمی کشور در سال ۱۳۸۸ نشان دهنده متوسط ​​۱۸.۸۵ درصد ضایعات در محصولات کشاورزی بوده است. بر اساس این گزارش، ارزش ضایعات محصولات کشاورزی برابر با حدود ۲۵ درصد درآمد ملی از صادرات نفت درآن سال بوده است. در سطح ملی بیشترین ضایعات متوجه میوه ها و محصولات باغی و کم­ترین ضایعات متوجه شیلات و غذاهای دریایی می گردد.

مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در گزارش منتشره خود در دی ماه ۱۳۹۳ برآورد نموده که هزینه تحمیل شده به دولت از محل ضایعات سالانه نان به ۲.۸۵۷ میلیارد دلار بالغ می شود. به تصریح عباس پاپی زاده، سخنگوی کمیسیون کشاورزی در مجلس نهم، ارزش ضایعات مواد غذایی در ایران در سال ۲۰۱۴ تقریباً با مجموع ارقام کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی وارداتی دولت در همان سال برابری می­ کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بی نام

      وقتی عده ی کثیری ازمردم کشورم صورت خودشونوباسیلی قرمزنگه میدارن خیلی ازمردم به بامهمانیهای آنچنانی خیلی ازموادفذایی هدرمیره چه مهمانیایی گرفته میشه که نیازی به آن نیست

      پاسخ ها

      • بهروز کرج

        منظور از هدر روی از کاشت تا داشت و برداشت محصولات تا اقدام برای ارسال یا بسته بندی است تا بدست خریدار برسد خریدار هم خودش با خرید بی مورد و انبار کردن مواد غذایی فاسد شونده خودش باع÷ هدر رفت مواد غذایی با ارزش میشود که میتواند میلیونها انسان را از گرسنگی نجات دهد

    • بنام

      اصلاترتیب اثرمیدی که نظرم روبنویسم

    • بی نام

      بله ولی عده ی کمی هستن که ذخیره میکنن خیلیهاهستن که نون شبشونوبه زورتهیه میکنن ولی میدونی تومیمونیهای آنچنانی چقدرموادغذایی هدرمیره درصورتیکه میشه آن رابه مردم فقیرداد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج