adexo3
۳۴۷۹۲۰
۱۰ نظر
۵۰۰۲
۱۰ نظر
۵۰۰۲
پ

چند ایرانی مثل کیارستمی می‌توانند فرار کنند؟!

آنچه بر سر کیارستمی آمد، تلنگر جدی برای سیستم به شدت مدعی و معیوب درمان کشور بود که سالیانه چند هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی کشور به آن اختصاص می‌یابد. امیدواریم این هنرمند تاوان اعتماد به این سیستم درمان را پرداخت نکند.

تابناک: آنچه بر سر کیارستمی آمد، تلنگر جدی برای سیستم به شدت مدعی و معیوب درمان کشور بود که سالیانه چند هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی کشور به آن اختصاص می‌یابد. امیدواریم این هنرمند تاوان اعتماد به این سیستم درمان را پرداخت نکند.

چند ایرانی مثل کیارستمی می‌توانند فرار کنند؟!

انتقال عباس کیارستمی به پاریس برای درمان بیماری ساده‌ای که منجر به آسیب‌های شدید به این کارگردان مطرح ایرانی شد، این پرسش را پیش آورد که اگر شخصی چون کیارستمی سرشناس نباشد چه بلای محتملی انتظارش را می‌کشد و دیگران که چون این هنرمند توان گریز به پاریس برای طی روند درمان را ندارند، باید منتظر چه وقایعی باشند؟!

روزهای فروردین ۱۳۹۵ با بستری شدن عباس کیارستمی و پیگیری اخبار وضعیت این کارگردان شهیر سینمای ایران همراه شد و در واپسین روزهای نخستین ماه از سالی که پشت سر می‌گذاریم، شواهد نشان داد که قصور جدی در روند درمان کیارستمی رخ داده و به واسطه همین قصور، این سینماگر آسیب‌های بسیار جدی ـ آن هم در بیمارستانی خصوصی ـ متحمل شده که با او همراه خواهد بود.

همان زمان علی جنتی فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره وضعیت کیارستمی و اینکه آیا به ملاقاتش می‌رود، از پیگیری‌‌هایش سخن به میان آورد و در این باره گفت: «آقای دکتر هاشمی وزیر بهداشت را آماده کردم، سریع رفت بیمارستان و پزشکان متخصص را آنجا احضار کرد. خود آقای دکتر هاشمی گفت: اگر آن شب نرفته بودم، آقای کیارستمی تمام بود وضعش (فوت کرده بود). بحمدالله الان وضعش بهتر شده است... .»

این دیالوگ در نگاه اول همان تبلیغات مرسومی به نظر می‌آید که هاشمی وزیر بهداشت و درمان طی حضور در پروسه دوران بیماری هنرمندان انجام می‌دهد؛ اما حقیقت آن است که وزیر بهداشت اعتراف صادقانه‌ای ـ خصوصی ـ برای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته و واقعاً اگر خود در پروسه درمان کیارستمی نظارت نمی‌کرده، شاید این کارگردان به واسطه خطاهای پزشکی اکنون در میان ما نبود.

در واقع اگر کیارستمی یک چهره مشهور نبود، اکنون در بیمارستان کشته شده بود و وجه شهرتش باعث شده او بر خلاف برخی بیماران غیرمشهور که شانس حضور وزیر بهداشت بر بالینشان را ندارند، زنده بماند. این بزرگ‌ترین فاجعه برای نظام سلامتی است که سالیانه چند هزار میلیارد تومان از بودجه کشور را دریافت می‌کند و مدعی است استانداردهای مرسوم دنیا را دارد.

احمد کیارستمی فرزند ارشد این کارگردان سینمای ایران نیز همان زمان از روند درمان نادرست کیارستمی سخن به میان آورد و در یادداشتی به جزئیاتی از این روند درمان اشاره کرد و در بخشی از یادداشتی درباره آنچه رخ داده، نوشته بود: «امروز همه می‌گویند: مگه نمی‌دونستید که نیمه دوم اسفند نباید می‌رفتید بیمارستان، آخه اون موقع که وقت عمل جراحی نیست... انگار همان‌طور که موسم گل و وقت شکوفه داریم، موسم عمل جراحی هم داریم و یکی دو ماهی باید منتظر نشست که داروهای بی‌هوشی رنگ بیندازند و جراحان سر شوق بیایند؛ حالا جراحان ما هم مسئول و حاذق و کاردان. عفونت پس از عمل که در حوزه تخصص جراح نیست. هست؟ نمی دانم.»

اولین تصویر کیارستمی در پاریس که با رضایت خودش ثبت و منتشر شده است

چندی پیش همزمان با بستری شدن دوباره کیارستمی، یکی از سینماگران پرحاشیه پس از دیدار با کیارستمی، درباره کیفیت قصور اطلاعات نه چندان دقیقی منتشر کرد که با واکنش فرزند کیارستمی مواجه شد؛ واکنشی که طبیعی بود، زیرا به هر حال کیارستمی هنوز زیر تیغ پزشکان است و در این شرایط در افتادن با این جامعه به مصلحت نیست!

در این میان، حسن قاضی‌زاده هاشمی با بستری شدن دوباره کیارستمی، دوباره به ملاقات این کارگردان سینمای ایران رفت تا لابد اگر باز در روند درمانی این سینماگر کشورمان خطایی رخ داد، ملاقات آقای وزیر چاره ساز شود و او نجات پیدا کند! این بخش از روایت را «تابناک» پیش از این گزارش کرده بود و اتفاق تازه‌ای نیست اما اتفاق تازه، انتقال کیارستمی به پاریس برای ادامه روند درمان است.

در واقع با وجود دو بار ملاقات وزیر بهداشت و تغییر بیمارستان محل اقامت عباس کیارستمی و تأکیدات و پیگیری‌های شدید رسانه‌ها، وضعیت به گونه‌ای پیش رفته که او با هواپیما به پاریس منتقل شده و از آنجا به هلی کوپتر به بیمارستان انتقال یافته است. این شرایط انتقال نشان می‌دهد کیارستمی با اوضاع خوبی ایران را ترک نکرده و سیستم درمانی کشورمان -آن هم در بیمارستان های خصوصی مطرح- نتوانسته چنین بیماری را معالجه قطعی کند.

با این اوصاف، تنها این پرسش از آقای وزیر و همکارانش قابل طرح است که چند ایرانی در شرایط مشابه مثل «کیارستمی» می‌توانند به فرانسه فرار کنند و اگر نتوانند بگریزند باید اشهدشان را بخوانند؟! آنچه بر سر کیارستمی آمد، تلنگر جدی برای سیستم به شدت مدعی و معیوب درمان کشور بود که سالیانه چند هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی کشور به آن اختصاص می‌یابد. امیدواریم این هنرمند تاوان اعتماد به این سیستم درمان را پرداخت نکند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • روانشناس

      هیچی هرکسی تواین مملکت پول نداره پارتی نداره امیدبه زندگی هم نداره کشوری که درآن مردمش امیدنداشته باشن هرروزباهم برخوردبد دارن وماهمیشه دراجتماع وخونه میبینیم واون کشورپیشترفتی نداره

    • بدون نام

      بیچاره مردم!

    • محمد

      متاسفانه این نیمه دوم اسفند برای یکی از نزدیکان ما هم اتفاق افتاده ,واقها تعطیلات بی برنامه ایران ضربات زیادی به اقتصاد و همچنین حوزه درمان کشور می زند

    • ناصر

      واقعأمايه تأسفه آياآقاي وزيرميتونه بالاي سرهمه بيمارا بياد وپيگيره وضعيتشون باشه وقتي يه فقيربيچاره به دكترمراجعه ميكنه بايدهمون قداحساس امنيت كنه كه خودآقاي وزيردكترميره آياسيستم وزارت بهداشت مااينطورهست? واقعاماكجاي كاريم اينواضافه كنيدبه خطاهاي انساني متعددي كه منجربه فوت يااسيبهاي غيرقابل جبران به بيماران شده!!! يه ذره سيستم نظارت ومجازات رو قويتر كنيد!

    • بدون نام

      ماکیاولی ... هدف وسیله را توجیه میکند حتی اگر وسیله جان انسانها باشد .

    • بدون نام

      متاسفم امثال کامران باخترهابازیگروهنرمندنبودن فقط کیارستمی هنرمنده یادم نمبره که ازمصاحبه باخبرنگاربرنامه هفت سرباززد

    • بدون نام

      هروقت ازاین گونه خبرها میخونم یاد پدر نازنینم میفتم که باهمین سهل انگاری وبی توجهی وسطح سواد پایین کادرپزشکی شهرمون ازدست دادمش خدا ازشون نگذره

    • علی رضائیان

      جالبه که آقایون و خانومهای پزشک خیلی هم حساس تشریف دارند! به محض اینکه کسی انتقادی میکنه و یا مثل مهران مدیری برنامه ای طنز میسازه، فریاد وامصیبتا از همشون درمیاد! بیمارستانهای خصوصی هم همین وضع رو دارن فقط شیکتر و ادکلن زدن و آراش کردن رو بلدن! چه میفهمن اون کارمند بدبخت نیروی انتظامی که زنش به خاطر خونریزی ریوی درکنارش تو بیمارستان آرام آرام از یک شب تا صبح جان داد و بیماریش را افت فشار!!!! تشخیص داده بودن با یک بچه یک سال و نیمه شیرخوار چکار باید بکنه!!؟ بنده خدا هرچی التماس کرده که حالش داره بدتر میشه بهش گفتن تو پزشکی یا ما؟!!! واقعا آقایون و خانومهای پزشک و مدیران عالیرتبه این حوزه چیزی به اسم خجالت و شرمندگی رو درک میکنن؟!!! الله اعلم....

      پاسخ ها

      • بدون نام

        متاسفانه در خیلی از عرصه ها این وضعیتو داریم.

    • هم وطن

      اینهم مثل خیلی های دیگه سرش رفت زیر آب، باز هم مرد شجاعی بود، حیف تا کی شاهد از دست دادن چنین چهره هایی باشیم.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج