۳۹۰۱۰۵
۵۰۰۲
۵۰۰۲
پ

هدیه «هرمین هولناک» به بازار نفت

وقوع طوفان‌های هولناک «هرمین» در خلیج مکزیک و سقوط آزاد ذخیره‌سازی نفت در آمریکا، سقوط آزاد قیمت نفت را نه تنها متوقف کرد که منجر به افزایش چند سنتی طلای سیاه شد.

خبرگزاری مهر: قیمت جهانی نفت خام پس از تجربه چند هفته سقوط آزاد در بازار در معاملات منتهی به نهم سپتامبر با افزایشی چند سنتی همراه شد.

بر این اساس، با توقف سقوط آزاد قیمت طلای سیاه، قیمت تمامی شاخص‌های معتبر نفت جهان متاثر از سه عامل کاهش ذخیره‌سازی نفت در آمریکا، ورود طوفان «هرمین» به خلیج مکزیک و احتمال توافق عربستان و روسیه بر سر تثبیت قیمت‌ها با افزایش چند سنتی روبرو شد.

از این رو، در معاملات منتهی به نهم سپتامبر سال ۲۰۱۶ میلادی قیمت سبد نفتی اوپک با ۱۲ سنت افزایش در محدود ۴۳ دلار و ۷۳ سنت، قیمت هر بشکه نفت خام وست‌تگزاس آمریکا (نفت خام شیرین آمریکا) با ۵۲ سنت افزایش در محدوده ۴۵ دلار و ۶۵ سنت، قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال با ۶۷ سنت افزایش در محدوده ۴۷ دلار و ۵۱ سنت معامله شد.

علاوه بر این، قیمت شاخص نفت دبی با افزایشی ۲۹ سنتی در محدوده بشکه‌ای ۴۴ دلار و ۵۹ سنت و بهای شاخص نفت عمان با ۲۶ سنت افزایش در محدوده بشکه‌ای ۴۴ دلار و ۸۲ سنت داد و ستد شد.

کاهش دوباره قیمت نفت سنگین ایران

با وجود افزایش قیمت اکثر شاخص‌های معتبر نفت جهان، اما در معاملات منتهی به نهم سپتامبر قیمت هر بشکه نفت خام سنگین صادراتی ایران با ۷ سنت کاهش در محدوده ۴۱ دلار و ۸۶ سنت به مشتریان عرضه شده است.

از سوی دیگر، برخلاف نفت خام سنگین، بهای هر بشکه نفت خام سبک صادراتی ایران با ۵ سنت افزایش در محدوده ۴۳ دلار و ۶۵ سنت به مشتریان فروخته شده است.

از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون هم متوسط قیمت فروش هر بشکه نفت خام سبک صادراتی نیز ۳۸ دلار و ۵۰ سنت و بهای هر بشکه نفت خام سنگین صادراتی کشور ۳۶ دلار و ۳۲ سنت بوده که کماکان با متوسط قیمت ۵۰ دلاری سال ۲۰۱۵ میلادی فاصله دارد.

«هرمین» عامل جدید گرانی قیمت نفت

یکی از مهمترین دلایل افزایش قیمت شاخص‌های معتبر نفت جهان در معاملات منتهی به نهم سپتامبر کاهش ذخیره‌سازی نفت خام در ایالات متحده آمریکا بوده، به طوری که بر اساس اطلاعات اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخیره‌سازی نفت خام در این کشور با کاهش ۱۴.۵ میلیون بشکه‌ای به حدود ۵۱۱ میلیون بشکه تنزل یافته است.

یکی از مهمترین دلایل کاهش ذخیره‌سازی نفت در آمریکا، کاهش ۲۰ درصدی واردات نفت، کاهش تولید نفت و افزایش ۳۱۵ هزار بشکه‌ای ظرفیت پالایش نفت آمریکا بوده، به طوری که ظرفیت پالایشگاه‌های این کشور را به حدود ۱۶ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه افزایش داده است.

از سوی دیگر، بازگشت طوفان‌های موسمی «هرمین» به خلیج مکزیک و اختلال در تولید نفت و تردد کشتی‌های نفت‌کش از دیگر دلایل گرانی قیمت نفت در بازار به شمار می‌رود.

توافق جدید روسیه و عربستان به منظور بازگشت ثبات قیمتی به بازار نفت، افزایش تقاضای نفت در چین و واردات روزانه بیش از ۷ میلیون و ۳۷۰ هزار بشکه‌ای نفت خام توسط چینی‌ها، اختلال در تولید نفت میدان «بوزارد» در دریای شمال و کاهش ذخیره نفت روی آب از دیگر عوامل گرانی بهای طلای سیاه در بازار به شمار می‌رود.

علاوه بر این، توقف تولید نفت از میدان «دالیا» آنگولا به دلیل تعمیرات اساسی چاه‌ها در ماه اکتبر ۲۰۱۶ میلادی و کاهش ۲۳ هزار بشکه‌ای تولید نفت اوپک و رسیدن سقف تولید این سازمان به ۳۲ میلیون و ۲۴۰ هزار بشکه را می‌توان از دیگر عوامل توقف کاهش قیمت نفت در بازار اعلام کرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج