آرایش جنگی کنگره آمریکا در مقابل عربستان
در حالی که روز جمعه، باراک اوباما در آخرین لحظات باقی مانده از فرصت قانونی خود، دست به وتو طرح کنگره علیه حامیان تروریسم زد و در حالی که این وتو با این توضیح که طرح کنگره اصول اولیه حقوق بین الملل را زیر پای می گذارد، توجیه شده، به نظر می رسد، کنگره آمریکا عزم خود را جزم کرده تا وتوی باراک اوباما را به کلی خنثی کند و عربستان سعودی را دچار یک چالش اساسی سازد.
تابناک: در حالی که روز جمعه، باراک اوباما در آخرین لحظات باقی مانده از فرصت قانونی خود، دست به وتو طرح کنگره علیه حامیان تروریسم زد و در حالی که این وتو با این توضیح که طرح کنگره اصول اولیه حقوق بین الملل را زیر پای می گذارد، توجیه شده، به نظر می رسد، کنگره آمریکا عزم خود را جزم کرده تا وتوی باراک اوباما را به کلی خنثی کند و عربستان سعودی را دچار یک چالش اساسی سازد.
باراک اوباما طرحی را وتو کرد که با مصونیت زدایی از بازیگران دولتی در حوزه تروریسم به خانواده قربانیان ۱۱ سپتامبر اجازه می دهد، از دولت عربستان سعودی به دلیل حمایت های رسمی از تروریسم و این حملات تروریستی در دادگاه های آمریکایی شکایت کنند.
اکنون این طرح بعد از وتوی اوباما دوباره به کنگره بازگشته که در آنجا انتظار یک رأی گیری مجدد برای تصویب شدن و خنثی کردن وتوی رئیس جمهور را می کشد؛ اقدامی که در کل دوران باراک اوباما سابقه نداشته و در صورت اجرایی شدن، برای اولین بار است که رخ می دهد.
قانون «عدالت علیه حامیان تروریسم» یا JASTA در واقع طرحی است که اصلاحی اساسی در قانونی مربوط به سال ۱۹۷۶ است که به سایر دولت ها در دادگاه های ایالات متحده مصونیت اعطا می کند و با این اصلاحیه، امکان باز کردن پرونده هایی علیه دولت های مشکوک به حمایت از تروریسم و حملات تروریستی در خاک آمریکا، آن هم با شکایت شهروندان آمریکایی را فراهم می کند.
این طرح در ظاهر نشانه هایی قوی از تمایل قانونگذاران آمریکایی به گسست پیوندهای محکم تاریخی میان ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادر کننده فعلی نفت در جهان و یکی از کشورهای بزرگ حامی دکترین های افراطی گری مذهبی در جهان، در بر دارد.
در حالی که در سال ۲۰۱۵ بنا بر آمار بلومبرگ، میزان صادرات نفت عربستان به ایالات متحده به پایین ترین حد خود در شش سال گذشته رسیده و آینده نشانه هایی از استقلال و خودکفایی آمریکا در حوزه انرژی دارد، قانونگذاران آمریکایی برای گسستن این پیوندها انگیزه و جسارت کافی را به دست آورده اند.
از همین روی است که در یک طرح مشابه علیه عربستان سعودی که به شکل مشترک بین دو حزب جمهوری خواه و دموکرات تدوین شده، کنگره در صدد است تا پنتاگون را از فروش تسلیحات به پادشاهی عربستان سعودی و به دلیل کشتار وحشیانه ای که در یمن صورت داده است، بازداشته و منع کند.
حامیان قانون JASTA بر این باور هستند که جرایم تروریستی باید به عنوان یک استثنا در قانون مد نظر قرار گیرند. خانواده قربانیان تروریسم و حملات ۱۱ سپتامبر به شدت از این طرح برای روشن شدن مسئولیت عربستان سعودی در وقایع سال ۲۰۰۱ حمایت می کنند.
اما اوباما و برخی دیگر از مقامات امنیتی آمریکا بر این عقیده هستند که این طرح منجر به نقض یکی از قواعد آمره حقوق بین الملل مبنی بر قدرت و استقلال دولتها در اتخاذ رویکرد سیاست خارجی خود به ویژه در مسائل نظامی است. اوباما در بیانیه سه صفحه ای خود که بعد از وتوی طرح منتشر کرده گفته که با خانواده قربانیان عمیقا ابراز همدردی می کند؛ اما JASTA منجر به آسیب جدی به روابط آمریکا با متحدان شده و مانع از تلاش های دولت برای مقابله با تروریسم می شود، زیرا موضوع مبارزه با تروریسم را از دست نهادهای امنیتی و نظامی خارج کرده و در اختیار اشخاص منفرد و دادگاه ها می گذارد.
به گفته اوباما تصوب این قانون منجر به در پیش گرفتن رویه مشابه از سوی دولت های دیگر علیه آمریکا خواهد شد و می تواند پرونده هایی را علیه ایالات متحده و نیروهای نظامی این کشور یا مورد حمایت این کشور در خارج از خاک آمریکا باز کند.
نیویورک تایمز گزارش داده است که عربستان سعودی و مقامات این کشور از هیچ تلاشی برای عقیم گذاشتن این طرح فروگذار نکرده اند و با تهدید آمریکا به فریز کردن میلیاردها دلار دارایی این کشور، گروه های لابی خود را در سراسر واشنگتن فعال کرده اند. نکته جالب آنکه خانواده قربانیان تروریسم که از این طرح حمایت کرده اند، بعد از وتوی اوباما در بیانیه ای اعلام نموده اند که از سوی برخی افراد هتک حرمت و تهدید شده اند.
آنها در بیانیه خود ضمن تقدیر از اقدامات مشترک هر دو حزب برای حمایت از این طرح عنوان کرده اند، امیدوارند که نمایندگان تعهدات خود را برای تصویب این طرح و خنثی کردن وتوی اوباما به انجام برسانند؛ موضوعی که انگیزه های نمایندگان کنگره آمریکا را برای نخستین خنثی سازی وتوی رئیس جمهور در دوره هشت ساله اوباما دو چندان می کند.
تبلیغات متنی
-
بمب نقلوانتقالاتی سپاهان ترکید
-
انتقال مسی به عربستان قطعی شد!
-
جیب خالی پدربزرگها و عیدی جنجالی دولت!
-
هدف آمریکا از محاصره ایران به چین و روسیه ربط دارد!
-
معماری خیالانگیز یک ویلای نقلی در ماکو
-
هشدار جدی یک جامعهشناس درباره انتخابات شوراها
-
«فارس» دستور هستهای پزشکیان را از کانال خود حذف کرد
-
آهنگسازی که از یک قاتل اعتراف گرفت!
-
۵ ترفند فوری برای مقابله با اضطراب در لحظه
-
هزینه لیپوماتیک (عمل پیکرتراشی) در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟
-
پای یک رهبر معنوی مشهور به پرونده اپستین باز شد!
-
پهپاد ایرانی به نزدیکترین فاصله با ناو لینکلن رسید
-
چرا حمله به ایران برای ترامپ دشوار است؟
-
راهنمای کامل خرید جوراب
-
واکنش ترامپ به حضورش در جزیره اپستین
-
«فارس» دستور هستهای پزشکیان را از کانال خود حذف کرد
-
پهپاد ایرانی به نزدیکترین فاصله با ناو لینکلن رسید
-
چرا حمله به ایران برای ترامپ دشوار است؟
-
هدف احتمالی ترامپ از «محاصره دریایی ایران» فاش شد
-
عراقچی: ۱۸ تا ۲۰ دی ربطی به اعتراضات نداشت
-
گبرلو، حساب پناهی را از فرخنژاد و کرمی جدا کرد
-
کاهش هزار تومانی نرخ دلار در بازار امروز
-
ایران تمام سفرای عضو اتحادیه اروپا را احضار کرد
-
بابک زنجانی کارزار مبارزه با فساد راه انداخت!
-
محدودیتهای ترافیکی آخر هفته اعلام شد
-
هزینه زندگی در ایران، عربستان و امارات یکسان شد!
-
صداوسیما، اهداف ایران در جنگ احتمالی را لو داد
-
خبر واریز کالابرگ ماه رمضان تکذیب شد
-
لودگی دو مجری شبکه سه روی آنتن زنده خبرساز شد
-
مجری مسئلهساز شبکه افق عذرخواهی کرد
-
ناو هواپیمابر لینکلن دریای عمان را ترک کرد
-
مداح مشهدی شعار «این آخرین نبرده» را اجرا کرد
-
یک افغانستانی صاحب جایزه بدترین خانه سال جهان شد!
-
خشم منوچهر هادی در جشنواره فجر: دیکتاتور هستید!
-
سفارت ایتالیا در تهران تعطیل شد
-
خبر فوری علی لاریجانی در رابطه با آمریکا
-
ورود کاروان نظامی بزرگ آمریکا به عراق
-
رابعه اسکویی از مردم عذرخواهی کرد
-
بازیگران در جشنواره فجر مشکیپوش شدند
-
ادامه اعزام نیرو و تجهیزات نظامی آمریکا به منطقه
-
حضور بازیگر پرحاشیه در جشنواره فجر به چشم آمد
-
اندونگ نه؛ بمب پرسپولیس یک استقلالی دیگر است
-
خبر مهم؛ آمریکا در حال تخلیه پایگاه العدید قطر
-
اعزام پهپادهای سپاه برای تعقیب آبراهام لینکلن
-
جزئیات طرح جدید افزایش حقوق کارمندان
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
ارسال نظر