adexo3
۴۳۲۸۷
۱ نظر
۵۰۰۵
۱ نظر
۵۰۰۵
پ

ناگفته های وسیله ای که از آمریکا به ایران آمد

شکار پهباد آر کیو-۱۷۰ را می‌توان مهم‌ترین و پیچیده‌ترین خبر امنیتی چند سال اخیر دانست، خبری که هر چند تا کنون جزئیات مختلفی از آن بیان شده اما هنوز نکات نا گفته بسیاری دارد.

شفاف: شکار پهباد آر کیو-۱۷۰ را می‌توان مهم‌ترین و پیچیده‌ترین خبر امنیتی چند سال اخیر دانست، خبری که هر چند تا کنون جزئیات مختلفی از آن بیان شده اما هنوز نکات نا گفته بسیاری دارد. یکی از نا گفته‌ها یک عبارت ساده از زبان فرمانده نیروی هوافضای سپاه سردار امیر علی حاجی زاده است: « ... این پهباد از لحاظ شباهت‌های فراوانی با جنگنده‌های روز دنیا همچون بمب افکن B-۲ و شکاری F-۳۵ دارد.»

شباهت سنتینل (به معنای دیده‌بان و لقب اختصاص داده شده به RQ-۱۷۰) با بمب‌افکن B-۲ بسیار واضح و قابل شهود است. هر دو این هواپیما‌ها از طراحی بال پرنده استفاده می‌کنند بدین معنا که فاقد بدنه و دم می باشند و تمامی زیر سامانه‌ها شامل موتور، رادارها، باک‌های سوخت و ... در فضای یک بال پرنده جاسازی شده است. این نوع از طراحی علاوه بر به ارمغان آوردن سطح مقطع راداری بسیار کم موجب کاهش مصرف سوخت شایان توجه در این هواپیماهای جنگنده می‌شود.

اما شباهت سنتینل با شکاری F-۳۵ بسیار ظریف‌تر و مهم‌تر است. F-۳۵ موسوم به «صاعقه ۲» جنگنده رادار گریز و نسل پنجم ایالات متحده است که ستون فقرات توان تهاجمی متحدان غربی ایالات متحده از ترکیه تا ژاپن و حتی اسرائیل را تشکیل خواهد داد. جنگنده F-۳۵ به عنوان جایگزین جنگنده F-۱۶ طراحی شده و ماموریت در نظر گرفته شده برای آن درگیر شدن با اهداف زمینی در ماموریت‌های ضربتی سخت و مواجهه با پدافند دفاع هوایی دشمن می‌باشد. علاوه بر این جنگنده F-۳۵ به عنوان جایگزین جنگنده‌های F-۱۸ به عنوان جنگنده اصلی موجود در ناوهای هواپیمابر تا سال ۲۰۵۰ در نظر گرفته شده است. با نگاه اول این جنگنده هیچ شباهتی به «دیده بان» ندارد.

اما با اندکی دقت این شباهت آشکار می‌شود. از جمله تکنولوژی‌های فراتر از زمان معرفی شده در پروژه F-۳۵ یک مجموعه سنسور بسیار دقیق شامل دوربین‌های حرارتی و علامت‌گذارهای لیزری و دوربین‌های با زوم بسیار بالا می‌باشد. این پکیج با نام اختصاری EOTS، یکی از اهرم‌های کلیدی برای اجرای عملیات صاعقه ۲ می‌باشد چه را که با استفاده از سنسورهای و فناوری مدرن قابلیت هدفگیری و قفل روی اهداف زمینی مثل رادارها، تانک‌ها و یا قایق‌های تندرو را در بردی بیش از برد موشک‌های پدافند زمین فراهم می‌سازد.

نکته قابل توجه در "دیده‌بان" شباهت سایت تصویر برداری و شناسایی این پرنده با سایت شناسایی EOTS است، این شباهت به دلیل استفاده از فناوری تقریبا یکسان در این دو پکیج می‌باشد. بدین ترتیب با در اختیار داشتن RQ-۱۷۰ «دیده بان» نیروهای دفاع هوایی کشور می‌توانند حداکثر برد شناسایی این سایت را مورد ارزیابی قرار داده و با شناسایی نقاط قوت و ضعف این پکیج با چینش درست ابزارهای پدافندی یکی از اهرم‌های کلیدی تهاجم توسط نیروی هوایی امریکا را خنثی سازند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      جنگده B2که ی غول خوف انگیزه که این توانایی رو داره در ی مرحله بمب ریزی ی شهر متوسط رو باخاک هم سطح کنه خیلی تو ارتفاع پرواز میکنه اختصاصا هم فقط امریکا ازش استفاده میکنه.
      اما F35_ چند کشور(امریکا انگلیس فرانسه نروژ ترکیه ژاپن) سرمایه گذاری کردن فقط تو طراحی اولیه و ساخت pilotاولیه حدود 1100میلیون دلار سرمایه گذاری کردن!!!!!!!!!!!!
      اگه بشه به این راحتی reverse engineering بشه که اونا گریشون در میاد!!!!البته خوب ممکنه مثل 206 ایرانی مثلا یکدفه ترمزش نگیره یا چراغاش قاطی کنن!
      ولی کلا خیلی حال داد جالب بود اطلاعاتش ولی بعیده که بشه ساختش!ساخت یا حتی assemble یک جنگده در این سطح نیاز به تکنولوژی خیلی خییلییییییییییییییییییییییییی بالایی داره!!!!!!!!!

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج