اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۵۰۰۴۳۶
۷ نظر
۵۰۱۸
۷ نظر
۵۰۱۸
پ

چرا نوروز ساعت ۱۳ و ۵۸ دقیقه است؟

خورشید روز دوشنبه ۳۰ اسفند در ساعت ۱۳:۵۸ دقیقه به اعتدال بهاری می رسد و نوروز آغاز می شود.

خبرگزای ایرنا: خورشید روز دوشنبه ۳۰ اسفند در ساعت ۱۳:۵۸ دقیقه به اعتدال بهاری می رسد و نوروز آغاز می شود.

مهندس مسعود عتیقی با اشاره به این که خورشید در آسمان به صورت یک دایره دیده می شود و هر دایره هم یک مرکز دارد، گفت: در اولین از روز از فصل بهار، در پی انطباق مرکز خورشید با نقطه اعتدال بهاری، نوروز ایرانی آغاز می شود و بهار طبیعت نیز حادث می شود.

وی افزود: در این زمان طول روز و شب در سراسر کره زمین با هم برابر است که با گذشت روزهای بهار، طول روز بیشتر و از طول شب کاسته می شود.

عتیقی ادامه داد: برای آگاهی از نحوه تحویل سال در تقویم ها باید به سال اعتدالی دقت کنیم که از دو بار انطباق مرکز دایره خورشید بر نقطه اعتدال بهاری یک سال اعتدالی پدید می آید که مقدار آن برابر با 365.242 شبانه روز است. بدیهی است نقطه اعتدال بهاری از تقاطع مدار ظاهری خورشید در کره آسمان و دایره بزرگ استوای آسمان که با یکدیگر 23.5 درجه زاویه می سازند ، بدست می آید.

عتیقی با این یادآوری که ایرانیان باستان از این تغییرات طول شب و روز به خوبی آگاهی داشتند، افزود: دوایر استوای آسمان و دایره البروج ( مسیر حرکت ظاهری خورشید بر کره آسمان) با یکدیگر زاویه ۲۳ و نیم درجه می سازند و از برخورد این دو دایره با یکدیگر، دو نقطه تقاطع که یکی اعتدال بهاری و دیگری اعتدال پاییزی است، ایجاد می شود.
چرا نوروز ساعت 13 و 58 دقیقه است؟

وی ادامه داد: بدیهی است در حالی که بهار در نیمکره شمالی آغاز می شود، نیمکره جنوبی در آستانه فصل خزان پاییز قرار می گیرد؛ بنابراین فصول در طرفین شمالی و جنوبی کره زمین عکس یکدیگر اتفاق می افتد.

عتیقی افزود: از آنجا که امسال لحظه تحویل سال بعد از ساعت 12 سیصد و شصت و ششمین روز سال (30 اسفند) اتفاق می افتد، سال 95 کبیسه محاسبه می شود.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در توضیح سال کبیسه گفت: سال کبیسه در گاهشماری به تعداد روزی گفته می شود که برای کسری مقدار سال به روزهای آن سال افزوده می شود. در هر گاهشماری روشی برای نشان دادن سال کبیسه وجود دارد؛ به طور مثال در گاهشماری میلادی به روزهای ماه دوم سال یعنی فوریه که به طور عادی ۲۸ روز است، در سال کبیسه یک روز اضافه می شود و بنابراین در کبیسه های میلادی فوریه ۲۹ روزه است.
در گاهشماری ایرانی (شمسی) هر چهار یا پنج سال، یکسال به عنوان سال کبیسه در نظر گرفته می شود و به آخرین ماه سال، اسفند که ۲۹ روزه است در سال های کبیسه یک روز اضافه می شود و سال ۳۶۶ روزه پایان می یابد.

بر این اساس مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: هر گاه لحظه تحویل سال در حد فاصل بین بعدازظهر روز سیصد و شصت و پنجمین روز و قبل از ظهر روز سیصد و شصت و ششمین روز سال باشد، آن سال عادی پایان می یابد؛ به عبارت دیگر اگر قبل از ساعت 12 ظهر روز 366 سال لحظه تحویل سال باشد آن سال عادی به پایان می رسد و اگر لحظه تحویل سال بعد از ساعت 12 ظهر روز 366 باشد آن روز به عنوان روز 30 اسفند محاسبه شده و فردای آن روز نوروز خواهد بود.
چرا نوروز ساعت 13 و 58 دقیقه است؟

مهندس مسعود عتیقی خاطرنشان کرد: علت ایجاد کبیسه در عدد گردش زمین به دور خورشید نهفته است که مقدار آن برابر با ۲۴۲/۳۶۵ شبانه روز است و یا به عبارتی ۸/۵ ساعت بیشتر از ۳۶۵ شبانه روز کامل خواهد بود که با احتساب این زمان (تقریبا شش ساعت) طی چهار سال به یک شبانه روز کامل می رسیم؛ با افزودن این روز به ۳۶۵ شبانه روز سال ، سال ۳۶۶ روزه یا کبیسه می شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • منوچهر شمسی

      اقای مدیریت من سواد دارم و دوبار این مطلب را خواندم اگه فکر کنید چیزی دستگیرم شد در اشتباه هستید .اگه کسی چیزی فهمیده به من خنگ حالی کنه

    • علی برهانی

      دقیقا بیان دوستمان را تایید می‌کنم و می‌گویم ، چیزی نفهمیدم . ایشان اصطلاحات فنی تخصصی بکار برده که ما ناتوان از درک آنیم . اینگونه مطالب ، بهتر است با ادبیات ساده و قابل فهم بیان شود .

    • احمد

      منم‌ همین طور هه هه هه هه

    • بی نام

      عزیزم مطلب خیلی واضح و روشن توضیح داده شد .قابل فهم هم بود .

    • بدون نام

      دوستان شما سواد دارید درست میفرماید چون شما سواد خواندن دارید ولی این سواد شما برای درک هر مطلبی کافی نیست.

      مطلب در حد جغرافی اول راهنمایی بود بلکه ساده تر آن هم برای زمان ما. فکر کنم بچه های امروزی دوم دبستان به خوبی متوجه مطلب بشوند.

      همه مطالب ساده تر نمی شوند شما لطف کنید یه کمی تلاش کنید تا به درک درستی از پیرامون خود برسید تا فردا فرزندان شما لطمه به جامعه نزنند

    • منوچهر

      اقای بی نام شما که دلواپس فرزندان ما هستید لطفا شما که متوجه شدید برا ما هم روشن کنید که یعنی چه ؟

    • بدون نام

      منوچهر جان ناراحت نشو منظورش این بوده خودمون باید یاد بگیریم نه اینکه به دیگران بگیم ساده اش کن تا متوجه بشیم شاید اون مطلب ساده تر نشه البته نظر خودم گفتم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج