انتخاب روحانی در امتداد صلح با جهان بود
عبدالله سهرابي نماينده مردم مريوان و سروآباد در مجلس ششم در روزنامه اعتماد نوشت: مطلقنگري در علوم انساني و در حوزههاي خرد و كلان سياسي، فرهنگي و اجتماعي خطا و قضاوتي غيرمنطقي است.
عبدالله سهرابي نماينده مردم مريوان و سروآباد در مجلس ششم در روزنامه اعتماد نوشت: مطلقنگري در علوم انساني و در حوزههاي خرد و كلان سياسي، فرهنگي و اجتماعي خطا و قضاوتي غيرمنطقي است.
با اين حقيقت غالبا جمعي از فعالان و كنشگران و بلكه بخشي از شهروندان، رخدادها و پديدههاي سياسي و اجتماعي و اقتصادي را به طور مطلق سياه يا به طور مطلق سفيد ميبينند و در اين فرآيند صدها رنگ متنوع ديگر را ناديده ميگيرند. برخي از قضاوتها و مواضع ايام اخير در خصوص انتخابات رياستجمهوري ٢٩ ارديبهشت سال جاري و نتايج آن از مصاديق مطلقنگري است. براساس مباني علمي و عملي و با رويكرد واقعبينانه بايد پذيرفت اين انتخابات مانند ديگر رخدادهاي سياسي-اجتماعي داراي نقاط قوت و ضعف و فرصتها و تهديداتي است كه شناخت و تجزيه و تحليل و آسيبشناسي و هدايت و مديريت آن بسيار ضروري است.
اطمينان دارم انتخاب مجدد آقاي دكتر روحاني و راي به جريان اصلاحات و اعتدالگرايي و آشتي با جهان به طور نسبي و درمقايسه با رقباي ايشان فرصتي تاريخي براي ملت و نظام سياسي- اداري ايران است. زيرا قرار است كشتي توفانزده نظام اداري- اقتصادي با كاپيتان و تيم حرفهاي در مسير ساحل اميدها و آرزوها دستاندازها و امواج اقيانوسها را طي كند گرچه با تاخير و عيب و نقص فني اما سرانجام به مقصد برسد.
از سوي ديگر به دليل عدم عزم وارده و توان و امكان دولت يازدهم در اجراي كامل تعهدات خود به خصوص در ارتباط با اصول معوق قانون اساسي و مفاد بيانيه ١٠ مادهاي «حقوق اقوام، اديان و مذاهب» به طور مضاعف اين فرصت مشترك براي دولت و كردها و اهل سنت فراهم شده است تا ضمن بهرهمندي از حقوق شهروندي آنگونه كه در قانون اساسي و منشور حقوق شهروندي آقاي دكتر روحاني آمده است طي ٤ سال آينده شاهد و بهرهمند از اجراي تعهدات دولت و برخوردار از تحقق حقوق و مطالبات خود باشند.
فرصتها و شرايطي كه در صورت شكست آقاي روحاني زمينه تحقق آنها فراهم نبود. شايد يكي از عمده دلايل دخالت و حمايت بسياري فعالان سياسي- مدني حوزه اقوام و مذاهب و از جمله اين خدمتگزار البته پس از اخذ بيانيه مورخ ٢٥ ارديبهشت ستاد مركزي آقاي دكتر روحاني مبني بر اعلام وفاداري و تعهد به تداوم اجراي بيانيه ١٠ مادهاي «حقوق اقوام، اديان و مذاهب» توجه و درك اين واقعيتها بود.
اما با فرصتهاي ملي و منطقهاي فراهم شده كه كليات آن مورد اشاره قرارگرفت، نميتوان و نبايد از تهديدات نهفته در مسير اين انتخابات غافل بود. اين تهديدات در سه سطح بينالمللي، ملي و محلي قابل بررسي و ارزيابي است. در سطح بينالمللي سرنوشت برجام و تعارض و تضاد بين مناسبات و مواضع بلوك غرب در حوزههاي مختلف سياسي، فرهنگي و اقتصادي با نظام عقيدتي- سياسي ايران و اثرات اين تعارضات و تضادها بر تعاملات و روابط خارجي و به ويژه بر لغو كامل تحريمها ازجمله تهديداتي است كه نيازمند انسجام و هماهنگي ملي و مديريت ديپلماسي خارجي است.
در سطح ملي به طور بارز ركود اقتصادي و بيكاري و معضلات جوانان از اهم تهديدات است كه مستلزم اهتمام و چارهجويي است و در حوزههاي مديريت مياني و اجرايي عدم رعايت اصل شايستهسالاري و تداوم مديريت باندي و مافيايي با گرايشات سياسي مغاير با مسير و چشمانداز دولت و در تضاد با راي ملت از مهمترين تهديدات نظام اداري است كه انتظار ميرود در پاسخ به آراي مردم، اصلاحات و اقدامات لازم صورت پذيرد. اما مهمتر از همه تداوم برخي از تبعيضات قومي و مذهبي است.
نيم نگاهي به شاخصهاي آماري منابع رسمي كشور و مقايسه مناطق اقوام و مذاهب با مناطق برخوردار گوياي اين واقعيت است. اين واقعيتها در شرايطي تداوم يافته است كه در انتخاباتهاي متوالي اقوام و مذاهب با تفاوت زيادي نسبت به ساير مناطق، با پيام و آراي معناداري راي به جريان اصلاحات و اعتدال و عدالت و برابري و برادري دادهاند، كافي است راي ٧٣ درصدي استان توسعه نيافته (صرفا از لحاظ امورزيربنايي و اقتصادي) كردستان در رتبه بالاترين ميزان راي به آقاي دكتر حسن روحاني در سطح كشور را با آراي ٤٦درصدي سمنان زادگاه ايشان مقايسه كنيد و به موازات آن اين مقايسه را در خصوص امور زيربنايي و وضعيت سرمايهگذاري و اقتصادي اين دو استان انجام دهيد آنگاه به تفاوتها و تبعيضها بيشتر پي خواهيد برد. قابل ذكر است آنچه موجب تسريع در بيان اين اميدها و نگرانيها شد پسلرزهها و سيگنالهاي غيرمنتظره و ناخوشايند پس از اين پيروزي شكوهمند بود تداوم برخورد قهرآميز با كولبران مظلوم تا پلمب نمازخانه فوقالعاده فقيرانه يافتآباد اهل سنت آن هم در نمازجمعه ماه پرفضيلت رمضان و تا حذف و رد صلاحيت كانديداهاي كرد و اهل سنت شوراي شهر تهران از مصاديق و علل اين
نگرانيهاست.
لذا تحت هر شرايطي و حتي با هر منشأ و علل خارج از عزم و اراده دولت اعم از ساير مراكز قدرت ولو با انگيزه تسويهحسابهاي انتخاباتي جناح رقيب يا در نتيجه ضعف نمايندگان مجلس و عدم تعهد و فقدان يكپارچگي فراكسيون اميد در خصوص رد صلاحيت كانديداهاي كرد اهل سنت، مسووليت از دوش دولت تدبير و اميد به خصوص در اين برهه زماني ساقط نميشود. به علاوه ترديدي نيست ما به عنوان نمايندگان مردم و فعالان سياسي- مدني حوزههاي اقوام و مذاهب با اعتماد و اطمينان كامل از منافع ملت ايران و همه اقوام و اديان و مذاهب اين سرزمين كمافيالسابق و مشروط به شروط و تعهداتي كه طي بيانيههاي ١٠ مادهاي «حقوق اقوام و مذاهب» و تضميننامه مورخ ٢٥ ارديبهشت ستاد مركزي دكتر روحاني، همانگونه رسما اعلام شده است به سهم خود در مشاركت مردم و حمايت از مسير و اهداف جريان اصلاحات و اعتدال ايفاي نقش كردهام.
لذا بديهي است كماكان حقوق و مطالبات مشروع و قانوني همميهنان و همشهريان را با قاطعيت و با احساس مسووليت پيگيري خواهم كرد. اميدوارم شخص آقاي دكتر روحاني و دولت تدبير و اميد با شناخت كامل فرصتها و تهديدات پيش رو اهتمام و اقدامات لازم را انجام دهند.
تبلیغات متنی
-
رئیس قوه قضاییه: زمان پهلوی مردم تحقیر شدند و عقب ماندند
-
ستاره خارجی لیگ برتر از ایران رفت
-
مبلغ کالابرگ ماه رمضان رسماً اعلام شد
-
رامین از دویدن زیر پل و وسط خیابان راحت شد!
-
زوج ایدهآل اوسمار در پرسپولیس شکل گرفت
-
اعلام جرم دادستانی علیه مدیر ارشد صداوسیما
-
نماینده جدید ترامپ در عراق مشخص شد
-
توصیه مهناز افشار به بازیگرانی که سودای سیمرغ دارند!
-
ریزش همزمان بازارهای جهانی نفت، طلا و بیت کوین
-
کیهان پرونده مهران مدیری را بست
-
نقص بزرگ جنگنده سوخو ۳۵ فاش شد
-
قهرمان لیگ مشخص شد، مبارکشان باشد!
-
تغییر چهره باورنکردنی جانی دپ در نقش اسکروج
-
بانک کتاب کنکور در ماز مارکت
-
پدر سید حسن نصرالله درگذشت
-
رئیس قوه قضاییه: زمان پهلوی مردم تحقیر شدند و عقب ماندند
-
مبلغ کالابرگ ماه رمضان رسماً اعلام شد
-
اعلام جرم دادستانی علیه مدیر ارشد صداوسیما
-
توصیه مهناز افشار به بازیگرانی که سودای سیمرغ دارند!
-
قهرمان لیگ مشخص شد، مبارکشان باشد!
-
این ۱۶ استان منتظر بارشهای شدید باشند
-
خطخطی صداوسیما روی اعصاب مردم اتفاق اصلی یکشنبه بود
-
اسرائیل برای توافق ایران و آمریکا سه شرط گذاشت!
-
در امیرآباد تهران همه در بهت مرگ ناگهانی عرفان و فرهاد هستند
-
سه برش ناب از سوگ که در سینمای ایران دیدهایم
-
پیام لیندسی گراهام به ترامپ درباره ایران
-
خشم منوچهر هادی در جشنواره فجر: دیکتاتور هستید!
-
مداح مشهدی شعار «این آخرین نبرده» را اجرا کرد
-
بازیگر سریال ستایش از تلویزیون خداحافظی کرد
-
درخواست فوری برای برکناری رئیس صداوسیما
-
ناو هواپیمابر لینکلن دریای عمان را ترک کرد
-
کریسمسِ صداوسیمای ایران تا ابد عزادار شد
-
مداح مشهدی شعار «این آخرین نبرده» را اجرا کرد
-
یک افغانستانی صاحب جایزه بدترین خانه سال جهان شد!
-
خشم منوچهر هادی در جشنواره فجر: دیکتاتور هستید!
-
خواننده و مجری سرشناس ترکیه درگذشت
-
دو انفجار خبرساز در اهواز و بندرعباس
-
رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین تکذیب شد؟
-
ورود کاروان نظامی بزرگ آمریکا به عراق
-
پیام شهاب حسینی به پدر و مادرِ ایلیا دهقانی
-
خبر فوری علی لاریجانی در رابطه با آمریکا
-
یک سامانه بارشی قوی در آستانه ورود به کشور
-
رابعه اسکویی از مردم عذرخواهی کرد
-
بازیگران در جشنواره فجر مشکیپوش شدند
-
سفارت ایتالیا در تهران تعطیل شد
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
ارسال نظر