۵۷۸۸۶۳
۱ نظر
۵۰۰۵
۱ نظر
۵۰۰۵
پ

بیشترین عامل مرگ و میر کودکان در خوزستان

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان خواستار رسیدگی به وضعیت ایمنی مناطق مختلف استان خوزستان شد.

خبرگزاری ایسنا: معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان خواستار رسیدگی به وضعیت ایمنی مناطق مختلف استان خوزستان شد.

دکتر ناصر ضیغمی در شورای سلامت که امروز (۱۷ مردادماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با تحلیل علل مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماهه اظهار کرد: یکی از شاخص‌های بسیار مهم که بیانگر توسعه هر جامعه‌ای است شاخص مرگ و میر کودکان زیر پنج سال است و باید در این زمینه همکاری بین‌بخشی، سواد سلامت در جامعه و مشارکت مردم توسعه یابد تا نتیجه آن در این شاخص‌ها نشان داده شود.

وی افزود: یکی از علل مهم در خصوص مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماه در سطح شهرستان‌های تحت پوشش دانشگاه جندی شاپور اهواز و استان خوزستان بحث سوانح و حوادث است که باید تا سال ۲۰۳۰ مرگ و میر کودکان به دلیل حوادث قابل پیشگیری به صفر برسد.

ضیغمی تصریح کرد: بر اساس نظام ثبت مرگ که به محل فوت اشاره دارد، در سال گذشته ۴۹۸ مورد مرگ و میر یک تا ۵۹ ماهه ثبت شده که البته همه این مواد به استان خوزستان مربوط نیست زیرا بخشی از این مرگ‌ها مربوط به شهروندان استان‌های دیگر است ولی محل فوت آن‌ها در خوزستان به ثبت رسیده است.

وی بیان کرد: مرگ و میر این رده سنی در مناطق زیر نظر دانشگاه جندی شاپور اهواز در سال گذشته ۴۳۳ مورد بوده است که ۱۲۰ مورد آن خارج از بیمارستان‌ها و ۴۶ مورد مرگ‌های سوانح و حوادث بوده است.

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان با بیان این‌که مرگ و میر در کودکان یک تا ۱۱ ماه بیشتر از کودکان دیگر است، اظهار کرد: تعداد دختران فوت شده یک تا ۵۹ ماهه ۲۱۶ نفر و تعداد پسران ۲۱۷ نفر بوده که از نظر جنسیت برابر هستند.

ضیغمی گفت: همچنین میزان مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماه در شهرها ۲۹۵ مورد و در روستاها ۱۳۸ مورد است که بر این اساس ۶۸ درصد در شهرها و ۳۲ درصد در روستاها است.

وی با اشاره به علل اصلی مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماه بیان کرد: نخستین علت به ناهنجاری‌های مادرزادی مربوط می‌شود که در این زمینه ۱۳۶ مورد مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماه داشتیم و دومین علت به سوانح و حوادث اختصاص دارد که ۶۴ مورد در این زمینه اتفاق افتاده است.

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: در سال گذشته ۶۴ مورد مرگ و میر سوانح و حوادث در این رده سنی داشتیم که ۱۹ مورد آن بر اثر حمل و نقل، ۱۳ مورد به غرق‌شدگی و ۶ مورد به انسداد تنفسی و مایعات داغ مربوط بوده است.

ضیغمی با بیان این‌که انتظار می‌رود که مرگ در بیمارستان باشد، ادامه داد: ۳۷ مورد مرگ‌های سوانح و حوادث در بیمارستان‌ها، ۵ مورد در منزل، ۱۳ مورد در محل حادثه و ۹ مورد در مسیر انتقال به بیمارستان اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به محل سکونت کودکان فوت شده یک تا ۵۹ ماه افزود: اهواز با ۱۳ مورد، ایذه با ۱۰ مورد، ماهشهر با ۸ مورد، شرق اهواز با ۷ مورد و دشت‌آزادگان با ۵ مورد به ترتیب دارای بیشترین میزان مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماه بوده‌اند.

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان عنوان کرد: از ۱۹ مورد از مرگ و میر ناشی از سوانح و حوادث ترافیکی، ۶ مورد عابر پیاده، ۱۰ مورد واژگونی و نبستن کمربند، ۲ مورد به عقب رانندگی کردن و زیر گرفتن و یک مورد سوار بر موتور بوده است که همه این موارد قابل پیشگیری هستند.

ضیغمی با اشاره به آمار مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماه ناشی از غرق‌شدگی اظهار کرد: ۹ مورد از این تعداد در شهرها و ۴ مورد در روستاها بوده است است که سه مورد در رودخانه نزدیک محل سکونت ، ۴ مورد در کانال نزدیک محل سکونت ، ۳ مورد در فاضلاب یا جوی آب، ۲ مورد در بشکه و سطح آب موجود در منزل و یک مورد در تشت آب بوده‌ است.

وی گفت: همه این مرگ و میرها قابل پیشگیری هستند و مرتبط با توسعه‌یافتگی جامعه و سطح سواد سلامت جامعه هستند.

معاون فنی مرکز بهداشت تصریح کرد: دستگاه‌های ذیربط باید به وضعیت ایمنی مناطق استان رسیدگی کرده و گزارش اقدامات فرمانداری با رونوشت را به شبکه‌های بهداشت و درمان ارائه کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      همیشه همه ی بدبختی ها برای خوزستانی هاست ک هیچکی هم رسیدگی نمیکنه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج