اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۵۸۰۴۸۷
۶ نظر
۵۰۱۶
۶ نظر
۵۰۱۶
پ

نرخ سود، بزرگترین معضل نظام بانکی ایران

دراین که نظام بانکی ایران درشرایط فعلی با مشکلات بسیاری روبه‌روست و نیازمند درمان است، هیچ اختلافی میان کارشناسان و برنامه ریزان و حتی بانکداران وجود ندارد، اما زمان نسخه نوشتن برای حل این مشکلات، اختلافات نمایان می‌شود.

روزنامه ایران: دراین که نظام بانکی ایران درشرایط فعلی با مشکلات بسیاری روبه‌روست و نیازمند درمان است، هیچ اختلافی میان کارشناسان و برنامه ریزان و حتی بانکداران وجود ندارد، اما زمان نسخه نوشتن برای حل این مشکلات، اختلافات نمایان می‌شود.
درنخستین جلسه انجمن بانکداران خبره ایران این موضوع به روشنی مشخص بود. جلسه‌ای که یک سوی آن را نمایندگان مجلس، یک سو را بانکداران، طرف دیگر را دولت و طرف چهارم را کارشناسان تشکیل داده بودند. درحالی که تمام شرکت‌کنندگان در نشست این انجمن که قرار است نقش پلی میان نظام بانکی، تصمیم گیران و مردم را بازی کند، برمشکلاتی مانند نرخ سود بالا، مطالبات معوق، بدهی دولت به شبکه بانکی و قراردادهای صوری به‌عنوان مهم‌ترین معضلات بانکداری ایران تأکید می‌کنند، ولی هنگام یافتن راه حل هریک از زاویه دید خود به مسأله می‌پردازند.
چالش‌های جدی نظام بانکی
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دراین نشست اظهارداشت: بانکداری در ایران با ۱۰ چالش جدی از جمله بالا بودن سود بانکی، افزایش معوقات بانکی، پایین بودن نرخ کفایت سرمایه بانک‌ها، صوری عمل کردن بانک‌ها در اجرای عقود و تعداد شعب بالا مواجه است که انجمن باید برای مقابله با این چالش‌ها برنامه‌ریزی و رفع آنها را پیگیری کند.
غلامرضا مصباحی‌مقدم افزود: صوری عمل کردن بانک‌ها در اجرای عقود مبادله‌ای و مشارکتی در کنار افزایش بیش از حد شعب بانکی و مؤسسات اعتباری، یکی از چالش‌های جدی پیش‌روی نظام بانکی و اقتصاد ایران است که سرمایه بانک‌ها را بلوکه نموده است. وی گفت: سود بانکی صدای همه را درآورده و یکی از چالش‌های اصلی اقتصاد ایران به شمار می‌رود.
به گفته وی براساس مطالعات انجام شده بالاترین نرخ سود بانکی اسمی درمنطقه مربوط به ایران است و پس از آن مصر با نرخ ۱۶درصدی قرار دارد. این درحالی است که نرخ سود دربحرین ۱.۵ درصد است.وی همچنین ادامه داد: درنرخ سود واقعی(با کسر نرخ تورم) نیز ایران با ۱۴ درصد یکی از بالاترین نرخ‌ها را دارد درشرایطی که در امارات و عربستان این نرخ منفی است.
بانک خصوصی واقعی نداریم
همچنین بهروز نعمتی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: هم‌اکنون سیاستگذاران، تولیدکنندگان و سیاستمداران همگی از نظام بانکی گلایه‌مندند و بانک‌ها هم می‌گویند که دولت برای آنها مشکل‌آفرینی می‌کند. وی ادامه داد: در دنیای امروز که نرخ سود بانکی سه تا پنج درصد است، بانک‌های ایرانی نمی‌توانند با این نرخ سود بالای بانکی، ادامه حیات داشته باشند و بنابراین چاره‌ای ندارند که با شرایط کنونی ادامه حیات دهند.
نعمتی معتقد است: نظام بانکی، خود را از مجموعه اقتصاد جدا کرده و در برنامه خود کمتر این تعامل را لحاظ کرده است؛ این در شرایطی است که اقتصاد ایران و از جمله نظام بانکی باید به سمت خصوصی‌سازی واقعی پیش رود تا بتوان ثمرات آن را مشاهده کرد، در حالی که هم‌اکنون حتی بانک‌های خصوصی شده نیز خصولتی هستند و به هیچ عنوان نمی‌توان نام آنها را «بانک‌های خصوصی» گذاشت.
همچنین حسین محمد پورزرندی هم در این نشست گفت: امروز شرایط بانکداری در ایران بسیار دچار مشکل است و مردم نیز اعتماد خود به نظام بانکی را از دست داده‌اند و این در شرایطی است که در همه جای دنیا اعتماد حرف اول را در عملیات‌های بانکی می‌زند؛ دلیل این مشکل هم در ایران آن است که تحریم سال‌های سال نظام بانکی را از حرکت بر اساس اصول و قواعد بین‌المللی دور داشته و یک بیماری را برای بانک‌ها به وجود آورده است.
رحیم زارع عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: پنج سال است که منتظر دولت هستیم تا لایحه بانکداری را به مجلس ارائه بدهد، اما متأسفانه این اقدام صورت نگرفت و مجلس، خود دست به کار شد.
سپرده‌گذاری بانک‌ها نزد غیرمجازها
برومندی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست گفت: یکی از مهم‌ترین تهدید‌های کشور در حوزه اقتصادی است که مهم‌ترین بخش اقتصاد را نیز بانک‌ها تشکیل می‌دهند. وی با بیان اینکه افزایش نرخ سود بانکی از معضلات جدی کشور است گفت: در جلساتی که کمیسیون امنیت ملی برای بررسی مشکل مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز تشکیل داد، متوجه شدیم که تعدادی از بانک‌ها و حتی دستگاه‌های دولتی پول خود را در این مؤسسات برای کسب سود بیشتر سرمایه‌گذاری کرده‌اند.
نقش نهادها در مشکلات امروز

عبدالمهدی ارجمندنژاد؛ مدیر کل مقررات مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی نیز در این نشست اظهارداشت: هیچ یک از معضلات فعلی نظام بانکی در خلأ شکل نگرفته است و این گونه نیست که تمام مشکلات از سوی یک بخش ایجاد شده باشد. وی اضافه کرد: بسیاری از مشکلاتی که نظام بانکداری هم‌اکنون با آن مواجه است به دلیل تکالیف و اجبارهایی است که قانونگذار برعهده بانک‌ها گذاشته است. وی گفت: آیا نمایندگان مجلس تضمین می‌کنند که تمام قوانینی که به تصویب رسانده‌اند بدون نقص بوده است؟

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • عسل

      نرخ سود وام هم زیاده .وام بانکها با نزول فرقی نمیکنه فقط اسمش فرق داره

    • بدون نام

      تا وقتی سودها بالاست راحتیم . بخور و بخواب سود بگیر چه کار خوبی

    • بدون نام

      چرا فقط این را میگویید؟؟ چرا نمیگویید نرخ سوددبازپرداخت وام بانکی در ایران هزاربرابر بالاتر از همه جای دنیاست؟؟
      چرا بانک ها 24% سود باز پرداخت میگیرند؟؟
      فرق این کار با ربا چیست؟؟؟
      خارج از کشور این مسئله سود هر دو طرفه است .
      بانک ها فقط 2درصد کارمزد میگیرند والسلام نامه تمام .
      اما اینجا چی؟؟؟
      10میلیون وام میدن 14 میلیون پس میگیرن

    • بدون نام

      اخه خسیس به تو چه وقتی پول در میاد و بانکها میتونن سود زیاد بدن و مردم کم در امد از اون طریق امرار معاش کنن تو چرا دلواپسی مگر ایران در شرایط حقوق دادن با اون کشورهایی که نام بردی برابره که بیاد نظام بانکی اش مثل اونا باشه . از وقتی دست گذاشتین رو موسسه های به قول خودتون غیر مجاز که مجاز ترین هستند نسبت به امامتداری پول مردم ، در ایران دزدی کلاه برداری و قتل برای پول زیادتر شده بماند افسردگی خانواده های ابروداری که از بی سیلی زدن تا صورتشون سرخ بشه خسته شده اند . ترا چه خبر از گرسنگان

    • حسن سلیمانی

      متاسفانه نظام بانکی ما شبیه نظام واسطه گری است. کلیه روسا و معاونین ان یا اصلا نظام بانک داری را بلد نیستن یا فهمیدن بهترین شغل در ایران همین رفتن به بانک و استخدام ان است. نظام بانک داری در ایران بفکر خرید و معامله است و این ریشه در تورم جامعه است. اینکه در زمینه خرید ملک سرمایه گذاری کند و یا به خرید و فروش طلا. ارز و .... بیفتد این نمیشود بانک داری. و وقتی که ازشون سلب میکنیم این کارها رو میبینیم نه تنها نمیتوانن کار کنن بلکه به سمت ورشکستگی میروند. الان شاهد اینگونه ورشکستگی ها هستیم. و بدی جامعه ما این است که مدیران و روسای مملکت 1 بار ترمز را نمیکشن و شروع دوباره با اصول مدیریتی داشته باشن و همیشه هزینه هنگفتی میدهن تا اشتباهات قبلی را بپوشانن و هزینه هنگفت میکنن که این راه غلط را پیش ببرن

    • غارت

      بابا سود باعث میشد هزاران خانوار که نه شغلی دارن نه بازنشسته تنها راهشون از این طریق یه پولی بزارن با سودش زندگی بچرخونن...بابا شما کی هستید خیلی بی رحم شما دشمن قسم خورده مردم هستید گشتید مردم رو لعنتی ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج