اثر تاریخی، سکونتگاه معتادان شد +عکس
كمي آن سو تر در بين درختان مردي بي توجه به دور و بر خود در حال آماده كردن سرنگش است كمي ترس به سراغم مي آيد براي چند لحظه سر جايم ميخكوب مي شوم. طوري كه او متوجه نشود از فاصله اي دور و از لابه لای شاخ و برگ درختان لحظه را ثبت مي كنم!
تاريخچه زندگي انسان ها را در خانه هايشان، تاريخچه افراد يك سرزمين را در همان سرزمين، و تاريخچه افرادي كه در يك شهر زندگي مي كنند را در همان شهر بايد جستجو كرد. خانه بزرگ همه، شهري است كه در آن زندگي مي كنند، حال چه بر ما گذشته كه اينقدر نسبت به بعضي از بخش هاي اين خانه بي تفاوت شده ايم نمي دانم؟
در تاريخ ۱۶ تيرماه گزارشي با عنوان "البرز تكه اي از پارس قديم/ پل تاریخی کرج چشم روشنی ورودی شهر" در خبرگزاری مهر منتشر شد. در اين گزارش به موضوع مرمت و بازسازي پل تاريخي كرج پرداختيم در مصاحبه اي كه با ابولفضل عبيدي معاونت فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي البرز داشتيم گفت: بعد از اتمام مرمت و باسازي پل قرار بر اين شد كه سازمان پارك ها و فضاي سبز شهرداري كرج محوطه كنار پل را براي همشهريان عزيز آماده كند تا شهروندان كرجي و همينطور هم استاني هاي محترم بتوانند ساعات خوشي را در كنار خانواده در اين فضاي تاريخي به سر ببرند.
ولي متاسفانه بعد از گذشت ۲سال اين پروژه به دست فراموشي سپرده شده و فضاي كنار پل جولانگاه معتادين و كارتن خواب هاي سطح شهر شده است.
يك روز بر آن شدیم تا به آنجا سري بزنیم، از كنار پل كه مي گذشتم بچه ها در حال بازي با توپ بودند و زندگي جريان داشت ولي كمي آن طرف تر از دور مردي بر روي زمين خوابيده بود، سوژه را پيدا كرده بودم وارد محوطه زير پل شدم بوي نامطبوعي به مشام مي رسيد. نزدیک تر شدم، همچنان آن مرد بر روي زمين افتاده بود و از حضور من باخبر نمي شد. گويي در عالمي ديگر چنان به او خوش مي گذشت كه حاضر نبود چشمي بگشايد یا تکانی بخورد.
آفتاب مستقيم بر چهره اش مي تابيد، از كنارش که می گذشتم این موضوع از ذهنم گذشت شايد اين بخت برگشته روزي دانش آموزي بوده است و يك بار در عمرش انشايي با موضوع در آينده مي خواهيد چه كار شويد نوشته باشد، حتما انشاي خود را با این جمله که مي خواهم در آينده دكتر يا مهندس يا خلبان شوم شروع کرده، و دست روزگار و شرايط بد اقتصادي و اجتماعي او را به اين ورطه كشانده است.
كمي آن سو تر در بين درختان مردي بي توجه به دور و بر خود در حال آماده كردن سرنگش است كمي ترس به سراغم مي آيد براي چند لحظه سر جايم ميخكوب مي شوم. طوري كه او متوجه نشود از فاصله اي دور و از لابه لای شاخ و برگ درختان لحظه را ثبت مي كنم!
كجايند آن آقايان و خانم هاي محترمي كه قبل از تصاحب كرسي مورد نظر شعار مي دادند، به عمل كار برآيد..
از ميان شما براي شما...
من درد مشتركم، مرا فرياد كن...
بار ديگر مردي از جنس مردم...
مردي كه خوب حرف نمي زند ولي خوب عمل مي كند...
مسئولان محترم، اگر توپ بازي همان بچه ها به زير پل پرتاب شود آيا انديشيده ايد كه چه فاجعه رخ خواهد داد، بچه هاي پاك و معصوم اين آب و خاك پس از رفتن به زير پل براي آوردن توپ با چه صحنه اي مواجه خواهند شد؟ به علت ازدحام سرنگ هاي آلوده اگر كفش مناسب به پا نداشته باشند حتما دچار مشكل خواهند شد.
اگر تا قبل از تاريك شدن هوا سري به آنجا بزنيد حتما همان صحنه هايي را كه ما ديده ايم شما نيز خواهيد ديد!
به سراغ ماجراي پروژه پل تاريخي كرج ميرويم، بعد از پيگيري هاي زياد و رفت و آمد هاي پي در پي، مسئولان لب به سخن گشوده و از ناكامي پروژه فضاي سبز پل تاريخي كرج سخن گفته و گناه را بر گردن همديگر انداختند.
براي روشنتر شدن اين موضوع به سراغ عباس زارع مدير سازمان پارك ها و فضاي سبز شهرداري كرج رفتيم تا ببينيم اين طرح چرا به اجرا در نيامده است.
زارع در ابتدا گفت: اين طرح بين سازمان پارک ها و فضای سبز و اداره كل ميراث فرهنگي البرز به صورت شفاهي بود و هيچوقت مكتوب نگرديد.
زارع در ادامه افزود: تغيیر مديريت در اداره كل ميراث فرهنگي البرز، شكايت از طريق مراجع قضايي توسط مسئولان همان اداره همه و همه دست به دست هم داد تا اين پروژه راكد بماند.
وي در ادامه تاكيد كرد: شهرداري با هزينه زياد ايستگاه تاكسي كنار پل را سامان دهي كرد، و اقداماتي برای جلوگيري از سيل نيز صورت گرفت تا استحكام پل تهديد نشود.
زارع در پايان گفت: سازمان پارك ها و فضاي سبز شهرداري كرج آمادگي لازم را برای شروع دوباره پروژه ايجاد فضاي سبز پل تاريخي كرج دارد و منتظر ارائه طرح از طرف اداره كل ميراث فرهنگي است.
بار دیگر به سراغ ادراه كل ميراث فرهنگي البرز رفتيم و اين بار حامل پيام سازمان پارك ها و فضاي سبز براي اداره کل ميراث فرهنگی شديم.
فرزان احمد نژاد كارشناس باستان شناسي و مسئول تعيين حريم آثار استان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بعد از اتمام مراحل مرمت و بازسازي پل تاريخي كرج قرار بر این شد که شهرداري گوشه اي از كار را بگيرد، مسئولان شهرداري نيز بيان كرده بودند كه با يك شركت پيمانكار (شركتي كه فرايند زيباسازي فضاي سبز اطراف پل كارون در اهواز و پل خواجو و سي سه پل در اصفهان را بر عهده داشته است) در حال انعقاد قرارداد هستند.
از فرزان احمد نژاد ماجراي شكايت قانوني ادراه کل ميراث فرهنگی البرز از شهرداري را جويا شديم.
وي در ادامه تاكيد كرد: از معاونت عمرانی شهرداری در خصوص اجرای پروژه پل روگذر، شكايت قانوني به عمل آمد، چون مسئولان شهرداري حريم پل تاريخي كرج و اصالت بنا را ناديده گرفته بودند. با شكايت قانوني، پروژه پل روگذر متوقف شد، ولي با تشكيل جلسه اي در اداره كل ميراث فرهنگی، مسئولان، حريم پل تاريخي كرج را كاهش داده، تا پروژه پل روگذر از سر گرفته شود.
وی در ادامه افزود: برای احیای فضای پل تاريخي كرج تعامل بین بخشی باید دو سویه باشد یعنی هم شهرداری و هم اداره کل میراث فرهنگی دست به دست هم داده و گوشه ای از کار را بگیرند تا این طرح به سرانجام برسد.
احمد نژاد در ادامه اظهار داشت: اگر قرار بر آن باشد كه شهرداري فضاي پل تاريخي را احيا كند بايد به حریم مصوب پل آسیبی وارد نشود. و اصالت بنا از بین نرود.
پل تاريخي كرج بیانگر دوره ای از حوادث تاریخی در دوران صفوی و قاجار است که قدمت این بنای عظیم به ابتدای قرن پنجم و ششم هجري باز می گردد و از نظر معماری و کاربرد هنرهای تزئینی در نوع خود بی نظیر است، در منابع خوانده ایم که در دوره صفوی مراسم های مختلفی در کنار پل برگزار می شده است، از جمله جشن آبریزگان یا همان آب پاشان، مردم برای شادی بر سر و روی هم آب می پاشیدند، ولی در حال حاضر چنان آب زیر پل آلوده است که باعث مرض، غم و اندوه می شود.
اگرما فقط به دنبال مقصر باشیم تا گناه را به گردن این و آن بیندازیم کاری از پیش نمی رود باید به دنبال راه حلی برای این بحران به وجود آمده باشیم تا این فضای تاریخی که به علت سهل انگاری مسئولان به این مرحله رسیده و بخشی از هویت ماست را نجات دهیم.
در تمامی شهرهایی که از اندک فضای طبیعی و رودخانه برخوردارند به سادگی با اجرای طرح های گردشگری از این فضاها بهره گرفته شده است، اما در کرج متاسفانه به دلیل عدم ثبات مدیریتی در برخی بخش ها اگر صحبت از چنین طرح هایی هم شده، خیلی زود به فراموشی شده است، آن چه که به صورت مستند در این گزارش از نظر گذشت بخشی از همین غفلت هاست.
تبلیغات متنی
-
خلاصه بازی بارسلونا - رئال مادرید
-
جزئیاتی از سفر مهم و حساس ترامپ به چین
-
بارسلونا الکلاسیکو و جام را با هم برد
-
ترامپ پاسخ ایران به پیشنویس توافق را رد کرد
-
عکس متفاوت و هنری شبنم قلیخانی در سواحل دبی
-
پاسخ ایتالیا به ترامپ درباره ورود به جنگ ایران
-
امباپه پس از دو گل بارسا استوری گذاشت!
-
ادعای والاستریت: پاسخ ایران مورد پسند آمریکا نیست
-
بارسلونا در ۱۸ دقیقه طوفانی رئال را آچمز کرد
-
جو زیبای استادیوم نوکمپ پیش از شروع الکلاسیکو
-
استوری پریسیمای سریال ستایش برای روز جهانی مادر
-
تصاویر ترسناکی که حالوهوای روزهای کرونا را زنده کرد
-
فرهاد مجیدی با تنفس مصنوعی مورایس برگشت!
-
متن پاسخ ایران به پیشنهاد آمریکا درباره پایان جنگ
-
تیپ متفاوت بازیگر سریال کلینیک رویا کنار دریا
-
بارسلونا الکلاسیکو و جام را با هم برد
-
ترامپ پاسخ ایران به پیشنویس توافق را رد کرد
-
ادعای والاستریت: پاسخ ایران مورد پسند آمریکا نیست
-
بارسلونا در ۱۸ دقیقه طوفانی رئال را آچمز کرد
-
تصاویر ترسناکی که حالوهوای روزهای کرونا را زنده کرد
-
متن پاسخ ایران به پیشنهاد آمریکا درباره پایان جنگ
-
پیام تازه ترامپ درباره ایران جلبتوجه کرد
-
صداوسیما: عدم ابلاغ قانون حجاب باعث جنگ شد!
-
جمله ترامپ درباره تنگه هرمز خبرساز شد
-
گزارش سیانان از دستور رهبر انقلاب درباره مذاکره
-
ادعای نتانیاهو: وارد ایران میشویم و اورانیوم را خارج میکنیم!
-
ترامپ: من نگفتم عملیات رزمی علیه ایران تمام شده
-
واکنش همتی به افزایش نرخ دلار: منطقی بود
-
فوری؛ پاسخ ایران به متن پیشنهادی آمریکا ارسال شد
-
پوتین: ایران پیشنهاد رقیقسازی اورانیوم را داد
-
توهین باورنکردنی به علی دایی روی آنتن زنده صداوسیما!
-
بنر آیسان اسلامی در چند شهر مازندران زده شد
-
تمام واکنشها به خبر دیدار پزشکیان با رهبر انقلاب
-
یک اتفاق هولناک دقایقی بعد از ترور رهبر کرهشمالی
-
اولین تصویر از حمله موشکی به پتروشیمی امیرکبیر
-
بنگاه برادر رونالدو در گلشهر کرج افتتاح شد!
-
اعتراض به گرانیها به تجمعات شبانه رسید
-
چهل سالگی فیلمی که تا هنوز و تا ابد دوستش داریم
-
ادعای هاآرتص: این کشور مانع سرنگونی نظام ایران شد
-
حرکت پهلوانانه رسول خادم همه را به ستایش وا داشت!
-
پیام تبریک متفاوت ایران به سخنگوی کاخ سفید
-
پرونده پژمان جمشیدی در افکار عمومی پیچیدهتر شد!
-
ویدئوی خبرساز همشهری از مداحی برای دختران کمحجاب!
-
یک عبارت دو کلمهای از دل قطعی اینترنت متولد شد!
-
شغل جدید و عجیبی که این روزها رونق گرفته است
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل




نظر کاربران
تا زمانی که این آثار تاریخی مورد اهمیت قرار نمیگیره و توجهی بهشون نمیشه بایدم سکونتگاه معتادان بشه
مگه جایی هم هست که سکونتگاه معتادان نشده باشه؟!؟!
چرا؟؟؟ بابا خود معتادان هم جزء آثار باستانی و از جاذبه های کشورمون مي باشند!!! به قول مسئولين : اينها مريضند نه معتاد! و مرضشون هم فقط کشيدن مواده!!!
وقتی کسی به اون بنا اهميت نمی ده!! خوب معلومه لونه اينجور ادمها ميشه!
اینا گناه شاه خائنه
فقط این معتادا قدر این آثار تاریخیو میدونن...