۱۶۱۸۴۵۲
۳ نظر
۳۲۸۵
۳ نظر
۳۲۸۵
پ

چرا امارات شیر شده است؟!

هنگامی که کشوری در چند جبهه همزمان تحت فشار قرار می‌گیرد و از پشتیبانی گسترده ائتلافی برخوردار نیست، حتی بازیگران کوچک‌تر نیز ممکن است محاسبات خود را تغییر دهند و از موضع تدافعی به موضع آفندی حرکت کنند.

یدالله کریمی‌پور، استاد دانشگاه در عصر ایران نوشت:  ابوظبی این روزها با لحنی قاطع‌تر، از تهران خواسته جزایر سه‌گانه مورد ادعایش را به امارات بازگرداند. 

4b22876fZTp3ZWJwfGY6MjYwODU2OS5qcGd8ZnVpOjI0ODk4OTV8bDpmYXx2OjE

طرح دوباره این ادعا در هنگامه کشمکش ایران، آمریکا و اسرائیل، آن هم اندکی پس از دیدار نتانیاهو با شیخ محمد بن زاید، شاید از نگاه برخی ناظران درباره حکومتی (جمهوری اسلامی) که همزمان با بزرگترین قدرت نظامی جهان درگیر است مضحک به نظر برسد؛ ولی از منظر ژئوپلیتیک چندان هم غیرمنتظره نیست.

قدرت ملی کشورها فقط در جغرافیا، جمعیت، اقتصاد، توان نظامی و... خلاصه نمی‌شود. در جهان امروز، شبکه ائتلاف‌ها و اتحادهای استراتژیک نیز بخشی مهم از قدرت ملی است.

 امارات از چتر امنیتی آمریکا، روابط نزدیک با اسرائیل، پشتوانه اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس و مجموعه‌ای از مناسبات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برخوردار است. دیدار اخیر نتانیاهو با شیخ محمد بن زاید نیز نشان می‌دهد ابوظبی از پیوند با اسرائیل نه‌تنها شرمسار نبست و پرهیز نمی‌کند، بلکه آن را بخشی از سرمایه دیپلماتیک خود می‌داند.

در مقابل، انزوای استراتژیک ایران بخشی از ظرفیت بازدارندگی آن را فرسوده کرده است.

 هنگامی که کشوری در چند جبهه همزمان تحت فشار قرار می‌گیرد و از پشتیبانی گسترده ائتلافی برخوردار نیست، حتی بازیگران کوچک‌تر نیز ممکن است محاسبات خود را تغییر دهند و از موضع تدافعی به موضع آفندی حرکت کنند.

به نظر می‌رسد رهبران امارات نیز با درک همین شرایط، فضای بیشتری برای طرح مطالبات دیرینه‌شان می‌بینند.

 اینکه این اقدام با هماهنگی پیشین متحدان همراه بوده یا نه، از بیرون قابل اثبات نیست و تنها می‌توان آن را فرضیه‌ای محتمل دانست.

در سیاست بین‌الملل، خلا قدرت را دیگران پر می‌کنند؛ حتی اگر مدعی از نظر جغرافیا و جمعیت بسیار کوچک‌تر باشد.

 کشوری که تنها ماند، حتی اگر در گذشته شیر بوده باشد، بیش از پیش در معرض فشار رقبای کوچک‌تر قرار می‌گیرد.

با 50%تخفیف بخر معجزه درمان ریزش مو با این شامپو خرید محصول

خرید محصول

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    امیدوارم مسالمت آمیز یه استعفای دسته جمعی رو شاهد باشیم و ایرانی بسازیم شایسته نام و تمدنش

  • ناشناس

    امارات همون اسراییل کوچکه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج