۶۶۲۸۹۵
۲ نظر
۵۰۱۳
۲ نظر
۵۰۱۳
پ

هشدار برای مصرف یک دارو که اعتیاد می‌آورد

پژوهشگر مواد مخدر و مدیرکل سابق امور فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: داروی خواب آور «زولپیدوم» اعتیاد آور است و نباید بیش از ۷ تا ۱۰ روز مورد مصرف قرار بگیرد.

ایرنا نوشت: پژوهشگر مواد مخدر و مدیرکل سابق امور فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: داروی خواب آور «زولپیدوم» اعتیاد آور است و نباید بیش از ۷ تا ۱۰ روز مورد مصرف قرار بگیرد.

هومان نارنجی ها اظهار کرد: نتیجه بررسی های به عمل آمده نشان می دهد که این دارو در حال جایگزینی با داروی ترامادول در میان مصرف کنندگان است و این امر نگران کننده است.

وی با بیان اینکه تقاضا برای تهیه این دارو در جامعه رشد قابل توجهی داشته و مصرف آن بطور بی رویه توسط تعدادی از شهروندان دنبال می شود، تاکید کرد: مصرف این دارو بیش از ۱۰ روز مجاز نیست و باعث اعتیاد و وابستگی دارویی شدید در مصرف کننده می شود.

وی اظهار کرد: هم اینک آماری در اختیار داریم که نشان می دهد افراد به دلیل وابستگی شدید به این دارو متقاضی دائمی تهیه این آرام بخش از داروخانه ها شده اند و بصورت روزانه آن را مصرف می کنند و به آن وابستگی شدید و اعتیاد دارویی پیدا کرده اند. همچنین آمارها نشان می دهد که فروش این دارو از دوز ۵ به ۱۰ نیز افزایش داشته است و این امر نشان دهنده این مطلب است که اعتیادآوری این دارو افراد را به مصرف دوزهای بالاتر این دارو هدایت کرده است.

این پژوهشگر مواد مخدر افزود: متاسفانه در حال حاضر هیچ منعی در ارائه و توزیع این دارو در داروخانه ها وجود ندارد و افراد بصورت خوسرانه و بدون تجویز پژشک می توانند آن را از داروخانه ها تهیه کنند.

نارنجی ها با تاکید براینکه روند فروش و مصرف این دارو در کشور نگران کننده شده است، اظهار کرد: نگرانی ها بیشتر از این بابت است که این دارو نباید جایگزین ترامادول شود اما به نظر می رسد این اتفاق در حال رخ دادن است.

وی با انتقاد از نبود کنترل لازم بر فروش داروخانه ای این دارو افزود: چرا هیچکس در این باره کاری نمی کند و اقدامی صورت نمی گیرد که ادامه این روند سلامت مردم را به خطر نیندازد. فروش بدون تجویز این دارو باید در داروخانه ها کنترل شود حتی معتقدم تولید دارو باید قطع شود.

«زولپیدوم» به منظور درمان بی خوابی و اختلالات خواب استفاده می شود و به گروه داروهای آرام بخش سیستم عصبی مرکزی تعلق دارد. این دارو از وقفه های خواب جلوگیری کرده و سبب خواب راحت می شود و به صورت قرص و اسپری در بازار موجود است. در حال حاضر بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر معتاد در کشور وجود دارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      نخورید آقا یا خانوما من واسه بی خوابی استفاده میکردم تازه زیر نظر پزشک اون دوساعت خوابم نمی‌برد هیچ داعم پفک و چیپس می‌خوردم خیلی هم شاد و سرخوش بودم البته عمدا نمیخوابیدم چون شدیداً افسرده بودم تا توی طول شبانه روز کمی هم آخر شب شاد باشم ولی کلا پانزده کیلویی اضافه وزن پیدا کردم.. اگه نیت خواب دارین آلپرازولام بهتره بازم البته هر داروی اعصابی بشدت ضرر داره

    • م س

      م
      دچارافسردگی شدم یکدکتری سه موع قرص به من داده بود حالم بدتر شده بود دکترنوبخت دکتر اعصاب درمانم کرد همه ی قرص هارا ازمن گرفت تازنده ام سپاسگزارشم چ

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج