۹۳۳۳۶۴
۱۲ نظر
۵۰۰۸
۱۲ نظر
۵۰۰۸
پ

صف بیماران خارجی برای پزشکان ایرانی

گزارش روزنامه «ایران» درباره گردشگران پزشکی بستری در بیمارستان‌های تهران را بخوانید.

گزارش روزنامه «ایران» درباره گردشگران پزشکی بستری در بیمارستان‌های تهران را بخوانید.

صف بیماران خارجی برای پزشکان ایرانی

بخش آی‌پی‌دی(بخش ویژه بستری بیماران خارجی) بیمارستان فارابی خلوت‌تر از بقیه بخش‌های دیگر بیمارستان است. این بخش ویژه بیماران خارجی است که برای درمان به ایران آمده‌اند. بیشترشان از عراق، اقلیم کردستان، جمهوری آذربایجان و عمان هستند. پیش از اینکه بیایند مدارک پزشکی را برای بیمارستان ایمیل کرده‌اند و بعد از دریافت پاسخ مثبت برای درمان بار سفر چند روزه را به تهران بسته‌اند. برای اینکه پروسه معاینه طول نکشد این بیماران را بدون نوبت پذیرش می‌کنند. ارجاع بیماران به پزشکان را واحد بین‌الملل بیمارستان به عهده دارد مگر اینکه بیماری بخواهد برای معاینه پیش پزشکی که از پیش درخواست داده، برود.

نرگس وصال، مسئول واحد بین‌المللی بیماران خارجی در این بخش مرا همراهی می‌کند. او می‌گوید: «برای پذیرش بیماران خارجی لازم بود بخشی ویژه راه‌اندازی شود که این کار را با هر مشقتی بود انجام دادیم و بخشی با 14 تخت به این واحد اختصاص دادیم. ابتدا شاید پذیرش‌‌مان به 5 بیمار هم نمی‌رسید ولی بعد از مدتی کوتاه تعداد مراجعه بیماران خارجی بیشتر شده و معمولاً با گردشگران پزشکی روز و ساعت مراجعه‌شان را هماهنگ می‌کنیم. در این بخش سعی می‌کنیم بیماری که مراجعه می‌کند معطل پذیرش و نوبت‌دهی نشود و در کمترین زمان ممکن معاینه و درمان شود. ما بر اساس نوع بیماری چشم و حساسیت موضوع پزشک متخصص معرفی می‌کنیم.»

سری به بخش «آی‌پی‌دی» می‌زنم. بیشتر تخت‌های بیماران بستری پر است. روی یکی از تخت‌ها پسر 9 ماهه‌ای به‌نام «مهدی حسین» آرام گرفته و مادرش برای او لالایی به زبان عربی می‌خواند. از بصره عراق آمده‌اند. پسرشان به بیماری مادرزادی نارسایی شبکیه دچار است و بتازگی تحت جراحی قرار گرفته. از پدر نوزاد می‌پرسم که چرا برای درمان ایران و در نهایت این بیمارستان را انتخاب کرده است؟ مترجم یا به اصطلاح واسطه او کسی است که این خانواده را از مرز به اینجا آورده و به گفته خودش روزی 200 هزار تومان بابت همراهی این خانواده‌ها پول می‌گیرد.«در عراق اگر کسی بیماری حادی داشته باشد برای درمان به ایران می‌آید چراکه اعتقاد داریم پزشکان ایرانی بسیار با تجربه هستند. برخی هم ترکیه می‌روند ولی موفقیت در ایران بیشتر و بهتر از کشورهای دیگر است.»

دکتر حسن خجسته جراح و فوق تخصص شبکیه دانشگاه علوم پزشکی تهران ارزان بودن درمان و با کیفیت بودن خدمات پزشکی در ایران را از جمله مهم‌ترین علت مراجعه گردشگران پزشکی به ایران می‌داند و در رابطه با برخی کمبودها چنین می‌گوید: «متأسفانه تحریم‌ها در برخی حوزه‌ها به ما آسیب زده. به‌عنوان مثال امکان انتقال پول وجود ندارد. ما بیمارانی داریم که مراجعه کرده‌اند و پروسه درمان‌شان زمانبر بوده و نیاز به تأمین هزینه داشته‌اند ولی نتوانسته‌اند پول را از طریق بانک‌های بین‌المللی به حسابی در ایران منتقل کنند.اما یک موضوع هم که از آن غافل مانده‌ایم نبود یک زیرساخت منظم است که بتواند گردشگران پزشکی ما را در کشور مبدأ راهنمایی کند. زیرساخت‌هایی که بتواند مراکز درمانی و پزشکان را معرفی کند و بیمار با ارتباط با بیمارستان‌های مقصد شرح حالی از وضعیت خود اعلام کند و در صورتی که قابل درمان بود در یک زمان مشخص به ایران مراجعه کند نه اینکه میان دلالان و واسطه‌ها گرفتار شود. به‌نظرم مهم‌ترین مسأله این است که باید کاری کنیم بیمار خارجی دغدغه‌ای از زمان ورود به کشور تا خروج نداشته باشد.»

ما سالانه 4 هزار بیمار سرپایی و بستری غیرایرانی داریم که در سال‌های اخیر بیشترین آمارمان از کشور عراق و کردستان عراق بوده است. البته گردشگرانی از کشور آذربایجان، تاجیکستان و ترکیه نیز داریم. 52 درصد از بیماران ما از طریق دلالان و واسطه‌ها می‌آیند، 27 درصدشان مستقیم به بیمارستان مراجعه می‌کنند و بقیه نیز از طریق وب سایت و شبکه‌های اجتماعی با پزشکان بیمارستان ما آشنا شده و مراجعه می‌کنند.

دلال‌ها و واسطه‌هایی که در بخش‌های آی‌پی‌دی بیمارستان‌ها حضور دارند معمولاً ایرانی‌اند و برخی‌ها یک رگه‌شان عرب زبان است. گردشگران پزشکی می‌گویند؛ دلال‌هایی که لب مرزها هستند معمولاً راننده‌اند. آنها گاهی خانه‌های‌شان را به گردشگران پزشکی اجاره می‌دهند و بواسطه حضور عرب‌ها در منطقه دولت‌آباد تهران تراکت‌هایی را برای معرفی خودشان چاپ کرده و در دولت‌آباد تهران و کشورهای همسایه پخش می‌کنند. دلالان حتی در دولت‌آباد بیلبورد تبلیغاتی می‌زنند و بیماران را از این طریق جذب می‌کنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      والا الان بیکارستانهامیری. پرافغانی هستن ورایگان درمان میشن برعکس ایرانیازیرسنگ هم ورمیداری چنتاافغانی هست منلکت دادین به افغانیابی سروصدا

    • بدون نام

      خاک بر سرتون که همه چیز را با پول می سنجید. چرا باید یک خارجی از برق ارزان کشور راحت و مفت استفاده کنه؟
      پزشکهای پرادعا را صادر کنید چرا بیمار و مریضی وارد میکنید؟!

    • بدون نام

      من فک کردم از امریکا و اروپا اومدن معلومه هر چی گداگدوله میان ایران

    • بدون نام

      ی مشت در به در تر و بدبخت تر از خودمونم. همچین میگن خارجی انگار از اروپا و آمریکا اومدن

    • وانک علا خلق عظیم

      بیماران عراقی بگوبهتره خارجی از اروپا آمدن ایران

    • بدون نام

      به مردم خودتون خدمات ارائه بدید پارسال تو همین بیمارستان پاشارگاد برای یک بیماری هفونی ساده که با قرص هم درمان می شد پدر پیر و سالخورده من رو درمان نکردند گفتند باید بگره بیمارستان امام حسین تخت های خالی و خوشگلی هم بود اتفاقا تو پاسارگاد حالا هی از خارجی ها پذیرایی کنید تو بیمارستان

    • بدون نام

      پزشکان قدیمی و بدون سهمیه منظور تونه

    • بدون نام

      پول خارجی از هر نوعش در ایران با ارزشه و خیلی مفت می تونن از سراسر دنیا بیان اینجا و خدمات وی ای پی بگیرن

    • من شروین هستم

      احتمالا بیماران قصد خودکشی کردن
      دکترهای پولکی یک دارو را به هزار بیمار‌میدهند
      هیچ نظارتی هم نیست
      فردا مریض مشکلی پیدا کند میگویند به‌من چه خودت آمدی مطب من.

    • بدون نام

      مثلا"کدام‌خارجی‌کربلا سوریه یمن یاافغانستان همچین‌پزمیدندانگارازآمریکاوانگلیس آمدندماخودمان‌کمبودداروداریم میان چه غلطی اوایران‌بکنند

    • خدا

      عراقی و افغانی را جزو خارجی ها میدونین؟؟؟

    • بی نام

      الان طوری شده سرما خورده شده رفته بیمارستان جنازش آورده هر بیسوادی دکتر کردن دخترهای دانشجو پرستار که فقط دنبال چت و امولی هستند بخدا خیلیها سالم رفتن دمتر با یک قرص خوب میشدند در اوج نا باوری جنازه تحویل گرفتن دکتر خوب تو ایران کمه اون منگولهای خارجی امدن ...

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج