چرا پخت نان در دوران قرنطینه همهگیر شد؟
این روزها وقتی به توئیتها و پستهای اینستاگرامی دوستانتان نگاه میکنید، احتمالا عکسها و تجربههای آنان از پختن نان و شیرینی به خصوص نان بربری بیش از چیزهای دیگر تکرار شده است و البته مختص ایران و ایرانی نیست.
یورونیوز: این روزها وقتی به توئیتها و پستهای اینستاگرامی دوستانتان نگاه میکنید، احتمالا عکسها و تجربههای آنان از پختن نان و شیرینی به خصوص نان بربری بیش از چیزهای دیگر تکرار شده است و البته مختص ایران و ایرانی نیست.
با اینکه در ابتدای قرنطینه دستمال توالت در فروشگاهها نایاب شده بود، اما آنچه در حال حاضر در کشورهای مختلف کمیاب شده آرد نان و شیرینیپزی است.
دلیل این موضوع علاوه بر اختلال در روند تولید و عرضه، میتواند تمایل مردم به پخت نان در خانه باشد. آمار جستجو برای دستور پخت نان در موتور جستجوگر گوگل و تعداد ویدئوهای مرتبط با طرز تهیه نان در یوتیوب و شبکههای اجتماعی این فرضیه را تصدیق میکند.
دولت اسپانیا اخیرا در گزارشی از چهار برابر شدن فروش آرد در فروشگاهها در هفته سوم قرنطینه خبر داده و فرانسه میگوید که فروش آرد در این کشور ۱۴۰ درصد افزایش یافته است.
دلیل گرایش مردم به تبدیل کردن آشپزخانههایشان به نانوایی آماتور چیست؟
روانشناسان میگویند که پخت نان و شیرینی ضد استرس است و تاثیر آرامشبخش و تسکین دهنده دارد زیرا نیاز به صبر و حوصله، دقت و تمرکز دارد.
از طرف دیگر پختن نانهای سنتی که روش پخت آن از نیاکان و پیشینیان به ما رسیده به نوعی باعث حس افتخار و اعتماد به نفس میشود.
محققان میگویند که انجام کارهای کوچک خلاقانه در هر روز میتواند ما را از افکار دلهرهآور و اندیشیدن به مسائل استرسزا دور کند. این پژوهشگران با بررسی زندگی روزمره ۶۵۸ نفر دریافتند که آشپزی یکی از موثرترین کارها برای تغییر روحیه و رهایی از استرس روزانه برای آنهاست.
نبود چشم انداز دقیق از زمان پایان بحران کرونا و حوادث آینده موجب افزایش اضطراب و سردرگمی افراد شده است، یکی از راههای مناسب برای کاهش استرس سپری کردن مسیر منظم و دقیق پخت نان و شیرینی است که در آن فرد احساس کنترل بر امور را پیدا میکند.
بربری نان محبوب نانپزهای آماتور در ایران
اگر نگاهی به عکسهای کاربران شبکههای اجتماعی چه داخل و چه خارج از ایران بیندازید میبینید که در میان انواع و اقسام نانها، بربری محبوبترین نان برای پخت در خانه است.
جستجو در گوگل برای طرز تهیه نان بربری و پرسش درباره جزئیات آن در ماههای اخیر صعود چشمگیری داشته است. تکاپوی مردم برای پخت نان و شیرینی در این روزها آنچنان افزایش یافته که حتی تبدیل به چالشی جدید و رقابتی «لذیذ» شده است.
جستجوی طرز تهیه نان بربری در گوگلgoogle trends
ماجرای چالش پخت نان بربری در میان کاربران ایرانی از کجا شروع شد؟
حساب کاربری «خلیل عقاب» که در یوتیوب هم کانال آشپزی دارد با انتشار ویدئوی آموزش ساده نان بربری، پخت این نان محبوب ایرانی را در روزهای کرونایی «همه گیر» کرد.
صدها نفر در سراسر جهان با استفاده از این دستور پخت نان بربری پختند و تصاویر آن را در توئیتر به اشتراک گذاشتند.
ماجرا البته به همین جا ختم نشد و ویدئوی طرز تهیه شیرینی دانمارکی خلیل عقاب چالشی دیگر را پیش روی کاربران قرار داد که تعداد زیادی در آن شرکت کردند و نتیجه عکسهای اشتهاآور شیرینیهای خانگی شد.
شاید بتوان گفت که تصور نادرست آخرالزمانی از بیماری همهگیر و قرنطینه و تعطیلی شهرها و کشورها، احتمالا باعث ترس و اظطراب ناشی از تصور قحطی هم میشود بنابراین عدهای به دنبال بالا بردن مهارتهای زندگی برای آیندهای میروند که شاید در آن خرید نان از نانوایی سخت یا حتی غیرممکن شود.
اگرچه اضطراب آینده، قرنطینه و محدودیتهای کنونی، دوران سختی را برای بسیاری از مردم جهان رقم زده اما شاید بالا بردن مهارتهای زندگی یکی از نتایج مثبت آن باشد.
نظر کاربران
نون بربری میراث قوم بربر بود که بجا موند
همچین افتخاری نداره در موردش بحث بشه
پاسخ ها
نان برکته، نژاد پرستی تا این حد؟!
من نان می پزم. من زنده هستم.
اتفاقا من که همیشه نان و شیرینی می پختم توی دوران قرنطینه کلا کنار گذاشتم
والا من نان می پزم فقط چون نمی خوام بچه هام مریض شوند
نان بربری داغ باپنیر لیقوان افطار خدارو شکر