ساپینتو و وریا با هم کنار میآیند؟
استقلال همان مسیری را که اواخر فصل گذشته در پیش گرفت، امسال از ابتدای فصل آغاز کرده است. سال گذشته در حالی که استقلال سختترین و بدترین روزهای تاریخ خود در یک دهه اخیر را تجربه میکرد، بوژوویچ بهعنوان آخرین شانس آبیها راهی تهران شد.
روزنامه شرق: استقلال همان مسیری را که اواخر فصل گذشته در پیش گرفت، امسال از ابتدای فصل آغاز کرده است. سال گذشته در حالی که استقلال سختترین و بدترین روزهای تاریخ خود در یک دهه اخیر را تجربه میکرد، بوژوویچ بهعنوان آخرین شانس آبیها راهی تهران شد. مثل همه مربیان خارجی که وارد ایران میشوند، سرمربی کروات استقلال هم اعلام کرد که برای مربیگری استقلال به ایران آمده است؛ آنهم در حالی که تا چند روز قبل هدایت تیم همنام خوزستانی را بر عهده داشت. اما بوژوویچ چندان هم کارهای در استقلال نبود؛ چون مدیران وقت استقلال تصمیم گرفتند برای وجاهتدادن به نیمکت تیمشان، به سراغ مجتبی جباری یا به قول هواداران تیم «هشت شاکی» بروند. شاید بتوان گفت که برای اولین بار تصمیم مدیران استقلال خیلی هم بد نبود. بازیکنان استقلال که تحت تأثیر کاریزمای جباری قرار گرفته بودند، ترجیح میدادند کنار زمین با او صحبت کرده و مشورت بگیرند. فیلمهای بیاعتنایی بازیکنان به سرمربی کروات نشان میداد که او هیچ نقشی در تیم ندارد و بازیکنان هم در مقام سرمربیشان، منزلتی برایش در نظر نگرفتهاند. پس از برکناری بوژوویچ، جباری خیلی خوب توانست زمام امور را به دست بگیرد. او کمک کرد تیمی که به رتبه دوازدهم هم رسیده بود، چند پلهای بالاتر بیاید و در جام حذفی نیز عنوان قهرمانی را در غیاب پرسپولیس، تراکتور و سپاهان از آن خود کند. به نظر میرسد جباری حتی توانسته بود که «منیت»ها و «باندبازی»های درونتیمی را هم کنترل کند تا حداقل و در آخرین روزهای فصل گذشته، هواداران این تیم نفس راحتی بکشند.
اما با شروع پیشدرآمد فصل جدید و تغییرات مدیریتی، بهناگاه ورق برگشت. اولین قدمی که مدیران باشگاه برداشتند، استخدام کلارنس سیدورف بهعنوان مشاور ورزشی باشگاه بود؛ جایگاهی که هنوز تعریف دقیق و درستی در فوتبال ایران ندارد. شاید خود مدیران باشگاه هم ندانند که بهطور دقیق شرح وظایف سیدورف چیست؟ او هم اعلام کرده که چند روز در ماه به ایران خواهد آمد. در مراسم معارفه سیدورف، خبری از جباری نبود و این یعنی تغییر و تحولات در کادر فنی. مدیران استقلال که هرساله بازی با اسمها را آغاز میکنند و تبحر خاصی در این زمینه دارند، این فصل هم همان رویه همیشگی را در پیش گرفتند و با نامبردن از مربیانی همچون ماتزاری ایتالیایی نشان دادند سنگ بزرگ علامت نزدن است. در نهایت هم زمانی که آنها به دنبال مربی اسم و رسمدار برای استقلال بودند، همای سعادت به دادشان رسید و ریکاردو ساپینتو از راه رسید و برای نشستن روی نیمکت اسقلال بیقراری و بیتابی زیادی نشان داد. حتی روزهایی که ایران درگیر جنگ تحمیلی 12روزه بود و آسمان کشور بسته بود، مربی پرتغالی اعلام کرد حاضر است بهصورت زمینی خود را به تهران برساند. اما این پایان ماجرا نیست. او این فصل سایه سنگین سیدورف را هم بهعنوان مشاور مدیرعامل باشگاه حس میکند و معلوم نیست که آیا هواداران شاهد حکایت دو پادشاه در یک اقلیم خواهند بود یا نه!
سرمربی استقلال در همین گفتوگو اعلام کرده هنوز 11 بازیکن مدنظرش را که در ذهن خود با آنها یک تیم را روانه زمین میکند، ندارد. اما در این روزها که بار دیگر مدیران استقلال با نامبردن از بازیکنان مسن و جوان مدعی یارگیری هستند، برخی منابع از بازگشت «وریا غفوری»، کاپیتان محبوب سالهای نهچندان دور آبیها، به این تیم خبر میدهند. این شایعه وقتی قوت گرفت که علی تاجرنیا، رئیس هیئتمدیره باشگاه استقلال، اعلام کرد یک پیشکسوت محبوب به کادر فنی این تیم اضافه خواهد شد. این پیشکسوت کسی نیست جز وریا و اگر اتفاق خاصی نیفتد، فصل جدید او روی نیمکت استقلال خواهد نشست. حال سؤال این است که آیا با آمدن وریا غفوری، هواداران استقلال دوباره نگران تکرار اتفاقات فصل قبل خواهند شد؟ در اینکه وریا یکی از محبوبترین بازیکنان فوتبال ایران است، شکی نیست، ولی آیا اضافهشدن او به کادر فنی استقلال، این پیام را میدهد که او از هماکنون بهعنوان آلترناتیو جدی ساپینتو در نظر گرفته شده است؟
ساپینتو عقبه خوبی در استقلال ندارد. میراثی که او از خود به جا گذاشت -از لحاظ فنی تیم او نسبتا باکیفیت و تهاجمی بود- بهجز دردسر و جنجال حاصل دیگری به همراه نداشت. او زمانی که از استقلال برکنار شد، با محرومیت چهارماهه ایران را ترک کرد. حالا که بار دیگر به ایران برگشته و گفته که میخواهد مأموریت ناتمامش را تمام کند، هم باید با اندیشههای سیدروف و هم محبوبیت وریا غفوری کلنجار برود. اتفاقی که خیلی به مذاق مرد هیجانی استقلال خوش نمیآید. آیا مدیران استقلال برای اینکه روحیات نیمکت استقلال را تلطیف کنند دست به دامن وریا شدهاند یا از او برای محبوبیت خود استفاده خواهند کرد؟ پیش از این، خسرو حیدری که در اولین دوره حضور ساپینتو هم با او روی نیمکت تیم مینشست، بهعنوان مربی ایرانی در کادر فنی آبیها حضور یافت. بیایید به راحتی نپذیریم که مدیران استقلال برای دلخوشی هواداران دست به دامن وریا شدهاند. شاید حتی پیشبینیهای لازم را هم کرده باشند و مربی دیگری بهعنوان جایگزین انتخاب شده باشد. آنها بیشتر به دنبال این هستند که با آوردن چهرهای مردمی، مثل کریم باقری در پرسپولیس، وجهه هوادارپسندی از خود به نمایش بگذارند. کاش ما میتوانستیم به جای وریا غفوری تصمیم بگیریم و جواب رد به پیشنهاد مدیران استقلال بدهیم. بیایید امیدوار باشیم که وریا حداقل اختیاراتی برای خود تعریف کند وگرنه بازی با اسمها در فوتبال ایران کار راحتی است.
ارسال نظر