۱۵۵۹۵۱۷
۳۴۷
۳۴۷
پ

هاشمیان اسطوره‌ای که در پرسپولیس غریبه بود

جلسه شب گذشته کانون مربیان فوتبال ایران،‌ تحت تاثیر حضور سرمربی برکنار شده پرسپولیس قرار گرفت.

ورزش سه: شب گذشته کانون مربیان فوتبال ایران در هتل استقلال، میزبان جمعی از مربیان شناخته شده در مراسمی با عنوان برترین‌ مربیان فوتبال ایران بود. 

photo_2025-11-02_20-56-34 (2)

در این مراسم مربیان مختلفی از بین شاغلین و بازنشستگان حضور داشتند که در مراسمی منظم و شکیل حضور به هم رساندند. در این بین اما یک چهره بیش از بقیه جلب نظر می‌کرد. وحید هاشمیان، سرمربی سابق پرسپولیس که یک هفته پس از برکناری در جمعی با حضور پرتعداد خبرنگاران حاضر شده بود. او که تا پیش از شروع رقابت‌های این فصل به عنوان یکی از ملی‌پوشان شاخص سابق فوتبال ایران شناخته می‌شد، حالا عنوان سرمربی سابق پرسپولیس را بر پیشانی خود دارد که مربیان داخلی کمی توانسته‌اند در این کسوت قرار بگیرند. 

در سال‌های اخیر تنها یحیی گل‌محمدی و علی دایی در بین مربیان سرشناس خارجی هدایت پرسپولیس را در دست داشته‌اند و همچنین حمید درخشان و حمید استیلی، دو ستاره مشهور فوتبال ایران و پرسپولیس نیز در این جمع حضور دارند. با این حال پرسپولیس دو دهه گذشته اغلب در اختیار مربیان خارجی بوده است. از برانکو ایوانکوویچ، شاخص‌ترینشان گرفته تا گابریل کالدرون، مصطفی دنیزلی و چهره‌های کوتاه‌مدت و ناموفقی مثل اسماعیل کارتال، خوان کارلوس گاریدو، نلو وینگادا، زلاتکو کرانچار و البته مانوئل ژوزه. 

مرور این اسامی و بررسی دستمزدهایشان نشان می‌دهد که هاشمیان چه موقعیت خطیری را برای شروع کار مربیگری انتخاب کرده است. او به عنوان سرمربی یکی از پرچالش‌ترین تیم‌های ایرانی کار خود را کمی پس از جنگ ۱۲ روزه در شرایطی آغاز کرد که زودتر از تیم به اردوی ترکیه رسیده و در آنجا از بازیکنان و کادرش استقبال کرد که کار عجیبی به نظر می‌رسید. همچنین او تیمی را در اختیار گرفت که بخش زیادی از یارگیری خود را انجام بود؛ اگرچه اتفاقات پس از حضور هاشمیان هم چندان تغییر و تاثیری در کلیت تیم نداشت. 

او در مراسم دیروز مابین مهدی تارتار و حسین فرکی نشسته بود. دو مربی که با وجود شایستگی هرگز سرمربی پرسپولیس نشدند. جالب اینکه نفر بعدی حاضر در این میز، مجتبی حسینی بود که او نیز با وجود مربیگری در پرسپولیس، در شرایطی که یکی از نامزدهای هدایت سرخپوشان در ابتدای فصل بود اما در آلومینیوم اراک روزگار می‌گذراند. 

photo_2025-11-02_20-56-34

حسین‌ آقا البته از چهره‌های بسیار مورد احترام برای هاشمیان محسوب می‌شود و او در اولین اقدام پس از برکناری از پرسپولیس، تصویری از خود در کنار محمد دادکان و حسین فرکی منتشر کرده بود. دو چهره‌ای که متعلق به تیم ایران در جام جهانی ۲۰۰۶ هستند و مدت‌هاست از کار اجرا و مربیگری به دورند. (البته شاخص‌ترین چهره این نسل یعنی برانکو ایووانکوویچ از شغل سرمربیگری کنار کشید؛ درحالی که به نظر اولین و جدی‌ترین نامزد جانشینی هاشمیان بود)

وحید در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفت اما پشت تریبون بسیار کوتاه صحبت کرد و گفت: «از محبت شما سپاسگزارم. امیدوارم این دیدارها و کلاس‌ها فرصتی برای مربیان جوان باشد تا از تجربه‌ها بهره ببرند.»

 

او سپس با اعتنایی به خبرنگاران سمجی که محاصره‌اش کرده بودند، از میان آنها گذشت و با اشاره اینکه صحبت‌هایش را روی سن به زبان آورده، به سمت سالن پذیرایی رفت تا صحبت‌هایش درباره برکناری از پرسپولیس و کشمکش این روزهایش درباره نحوه تسویه حساب با باشگاه صحبتی به زبان نیاورد.  

این احتمال وجود دارد که هاشمیان کمی بعد به آلمان برود و البته بعید به نظر می‌رسد که با وجود دلخوری‌ها، او صحبتی جنجالی درباره اتفاقات منجر به برکناری‌اش انجام بدهد؛ به خصوص که ماجرای حضور دو عضو هیات‌مدیره پرسپولیس در برنامه فوتبال برتر و صحبت درباره آینده هاشمیان و تمرین پس از پیروزی مقابل ذوب‌آهن با حضور وی و ناراحتی‌اش از دسته گل تقدیر محمد انصاری هنوز بر سر زبان‌هاست. 

نکته عجیب هاشمیان این بود که پیشکسوتان دهه شصتی پرسپولیس هم روی خوشی به وی نشان ندادند. همینطور بخش قابل توجهی از هواداران که خیلی زود از شرایط فنی پرسپولیس ناامید شده و به جمع هشتگ گذاران پیوستند. انگار هاشمیان غریبه‌ای بود که به پرسپولیس آمد و در سکوت این باشگاه را ترک کرد.

 

او قبلا در بوندس‌لیگا ناامیدی را پشت سر گذاشته و به قله رسیده بود اما میدان مربیگری عرصه متفاوتی است. البته شاید باشگاهی دیگر این شانس را به هاشمیان بدهد و آنجا مربی جدید و موفقی ظهور کرده و به دل لیگ دشوار فوتبال ایران بازگردد. این همان چیزی بود که امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی در تماسش با سرمربی سابق پرسپولیس به وی یادآوری کرد. اینکه او کارش را در پرسپولیس خوب انجام داده و از پایان یک سرمربی ایرانی خوشحال نیست.

 

وب گردی

خبرفوری: کچل ها بزودی منقرض میشوند

معرفی شامپو ضد ریزش مو در برنامه زنده صدا سیما!!

سفارش محصول

سریال شفرونی نسخه کامل

با تخفیف ویژه در فیلیمو

تماشا کنید

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج