۴۰۴۰۶۸
۱ نظر
۵۰۰۱
۱ نظر
۵۰۰۱
پ

چه بخوریم تا به بیماری قلبی مبتلا نشویم؟

برنامه غذایی نامناسب یکی از عوامل مهم در بروز بیماری‌های قلبی ـ عروقی است که سبب تغییراتی در چربی خون شده و در ابتلا به تصلب شرایین و بیماری‌های قلبی ـ عروقی نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.

خبرگزاری ایسنا: برنامه غذایی نامناسب یکی از عوامل مهم در بروز بیماری‌های قلبی ـ عروقی است که سبب تغییراتی در چربی خون شده و در ابتلا به تصلب شرایین و بیماری‌های قلبی ـ عروقی نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.

مطالعات نشان داده است در جوامعی که دارای رژیم غذایی با کلسترول و چربی جامع کمتری هستند، میزان بروز بیماری‌های قلبی-عروقی کاهش می‌یابد و میزان چربی خون آنها نیز کمتر می‌شود. همچنین رژیم غذایی نامناسب می‌تواند در ایجاد چاقی، افزایش چربی خون، دیابت و افزایش فشار خون موثر باشد که این موارد خودشان از عوامل زمینه‌ساز بروز بیماری‌های قلبی ـ عروقی است.

نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری‌های قلبی - عروقی

بیماری‌های قلبی ـ عروقی از مهمترین عوامل مرگ‌ومیر و از عمده‌ترین مشکلات بهداشتی در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه هستند. در ایران نیز سالیانه حدود ۴۰ درصد مرگ‌ومیرها به بیماری‌های قلبی - عروقی مربوط می‌شود.

برخی عوامل، ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی را افزایش می‌دهند که از آنها به عنوان عوامل خطر نام برده می‌شود. فردی که حداقل دارای یکی از این عوامل خطرزا باشد آمادگی بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی خواهد داشت.

این عوامل خطر عبارتد از تغذیه نامناسب، فشار خون بالا، چربی خون بالا (کلسترول و تری گلیسرید)، مصرف سیگار، فشار روحی روانی، بی تحرکی، سن و جنس (مردان بالای ۴۵ سال، زنان بالای ۵۵ سال) و داشتن زمینه‌ ارثی بیماری‌های قلبی ـ عروقی، چاقی و دیابت.

بنابر اعلام انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، توصیه‌های لازم در پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی - عروقی به این شرح است:

- کاهش مصرف گوشت‌های قرمز و تاکید بر مصرف گوشت‌های سفید مانند ماهی و مرغ

- تا حد امکان از غذاهای سرخ شده و مصرف روغن‌های جامد، حیوانی و نباتی خودداری شود

- گنجاندن روغن‌های مایع نظیر زیتون، کانولا، در برنامه غذایی روزانه

- مصرف مغزها مانند گردو، بادام، پسته، فندق و ... به عنوان بخشی از چربی روزانه

- کاهش مصرف نمک و فرآورده‌های غذایی شور

- مصرف ماهی حداقل دو بار در هفته

- محدود کردن مصرف غذاهایی مانند مغز، قلوه، کله و پاچه

- استفاده از سیر و پیاز به عنوان طعم دهنده‌ غذاها

- استفاده از شیر و فرآورده‌های کم چرب آن

- استفاده از نان‌های سبوس‌دار و فرآورده‌هایی که از غلات سبوس‌دار تهیه می‌شوند

- قبل از سیر شدن دست از غذا بکشید

- افزایش مصرف سبزی و میوه در برنامه غذایی روزانه

- مراجعه به موقع به پزشک و متخصص تغذیه جهت بررسی وضعیت سلامت و تغذیه و پیروی از یک برنامه غذایی صحیح با توجه به ویژگی‌های فردی هر شخص

- نگهداری وزن بدن در حد طبیعی و وجود ورزش منظم و فعالیت بدنی را در برنامه روزانه خود داشته باشید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      ایرانی ها دوست دارند بیماریها رو با خوردن درمان کنن فقط خوردن

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج