۷۱۵۹۵۶
۱ نظر
۵۰۰۹
۱ نظر
۵۰۰۹
پ

خطر ابتلا به سنگ کلیه با مصرف آنتی‌بیوتیک

پژوهش جدیدی نشان داده است افرادی که آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی خاصی مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه قرار دارند. میزان این خطر در کودکان و بزرگسالان به یک اندازه است.

خبرگزاری ایسنا: پژوهشگران انگلیسی در بررسی جدید خود نشان دادند ارتباط نزدیکی میان مصرف آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی و ابتلا به سنگ کلیه وجود دارد.

پژوهش جدیدی نشان داده است افرادی که آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی خاصی مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه قرار دارند. میزان این خطر در کودکان و بزرگسالان به یک اندازه است.

در حال حاضر، متخصصان می‌دانند که آنتی‌بیوتیک‌ها بر میکروبیوم‌ها(سکونت‌گاه‌های میکروارگانیسم‌هایی که به صورت طبیعی در بدن وجود دارند)، اثر می‌گذارند.

این پژوهش جدید برای نخستین بار، ارتباط میان آنتی‌بیوتیک‌ها و سنگ کلیه را نشان داد.

سنگ کلیه، رسوب‌های سنگ‌ریزه مانند مواد معدنی هستند که می‌توانند در یکی از کلیه‌ها و یا هر دو شکل بگیرند. این سنگ‌ها، معمولا موجب آسیب قابل‌توجهی نمی‌شوند اما اگر آنقدر بزرگ باشند که به راحتی از مجرای ادراری عبور نکنند، دردناک خواهند بود. در چنین مواردی، یک پزشک مجاری ادراری باید سنگ‌ها را خارج و یا آنها را به قطعات کوچکتر تبدیل کند.

نویسندگان این پژوهش اشاره می‌کنند که در سه دهه گذشته، شیوع سنگ کلیه به خصوص در میان بزرگسالان و زنان جوان، تا ۷۰ درصد افزایش یافته است.

"میشل دنبرگ" (Michelle Denburg)، از نویسندگان این پژوهش گفت: دلایل شیوع سنگ کلیه نامشخص هستند اما یافته‌های ما نشان می‌دهند آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی نقش مهمی در این موضوع دارند.

دانشمندان، سابقه سلامت الکترونیکی ۱۳ میلیون بزرگسال و کودک که بین سال‌های ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۵ در انگلستان به پزشک مراجعه کرده بودند، بررسی کردند. داده‌ها، سابقه درمانی ۲۶ هزار نفر که مبتلا به سنگ کلیه بودند و ۲۶۰ هزار نفر که این مشکل را نداشتند، شامل می‌شد.

تحلیل پژوهشگران نشان داد چندین نمونه از آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی - به‌خصوص سولفاداروها، سفالوسپورین، نیتروفورانتوئین و پنیسیلین‌های گسترده‌اثر - با افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه مرتبط هستند.

در این بررسی مشخص شد با این که خطر ابتلا به سنگ کلیه، حتی تا چندین سال پس از مصرف آنتی‌بیوتیک در بدن افراد باقی ماند اما به مرور زمان کاهش یافت.

این پژوهش نشان داد که تا ۳۰ درصد آنتی بیوتیک‌های تجویز شده در بررسی‌های پیشین، غیرضروری بوده است. پژوهشگران باور دارند که یافته‌های آنها باید توجه پزشکان را به این موضوع جلب کند که آیا تجویز آنتی بیوتیک برای کودکان ضروری است یا نه زیرا کودکان، بیشتر دریافت‌کنندگان این دارو هستند.

دکتر "گریگوری تاسیان" (Gregory E. Tasian)، پژوهشگر ارشد این بررسی گفت: یافته‌های ما نشان می‌دهند شیوه های تجویز آنتی بیوتیک یک عامل خطر قابل تغییر است. شاید تغییر در الگوهای تجویز این دارو، شیوع کنونی سنگ کلیه را در کودکان کاهش دهد.

این پژوهش در مجله " American Society of Nephrology" به چاپ رسید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      اصلا مصرف آنتی بیوتیک عوارض متعدد دارد .
      می دانید زمان مصرف آنتی بیوتیک هیچ غذایی جذب نمی شود .
      هیچ ویتامینی و میوه چرب نمی شود .
      چون باکتری های خوب بدن همراه میکروب ها از بین می روند .
      باکتری های که در روده نقش هضم و جذب غذا را بر عهده دارند.
      و دیگر سیستم دفاعی بدن به کار طبیعی خود وا داشته نمی شوند .
      اگر مجبور نیستیم و دکتر ها بعلت وخامت تجویز نکرده اند .
      خود سرانه و با هر سرما خوردگی به او آنتی بیوتیک نخورانید.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج