۳۷۲۱۸۴
۱۱ نظر
۵۰۰۳
۱۱ نظر
۵۰۰۳
پ

باز هم «ناداوری»، باز هم «حق ما را خوردند»!

ما ایرانیان اساسا متاثر از واقعیات تاریخی در دوره معاصر تا حدودی حس­ خودقربانی پنداری داریم. این موضوع که در سطحی گسترده تر توسط جامعه شناسان و تحلیلگران مسائل ایران با عنوان "تئوری توطئه" مورد تحلیل علمی قرار گرفته است، توسط دولت ها و کارگزاران جامعه نیز در یک نیم قرن اخیر تشدید شده و بارها مورد تکرار و تاکید قرار رگرفته است به گونه ای که در ناخودآگاه ما رسوخ کرده است.

انتخاب: ما ایرانیان اساسا متاثر از واقعیات تاریخی در دوره معاصر تا حدودی حس­ خودقربانی پنداری داریم. این موضوع که در سطحی گسترده تر توسط جامعه شناسان و تحلیلگران مسائل ایران با عنوان "تئوری توطئه" مورد تحلیل علمی قرار گرفته است، توسط دولت ها و کارگزاران جامعه نیز در یک نیم قرن اخیر تشدید شده و بارها مورد تکرار و تاکید قرار رگرفته است به گونه ای که در ناخودآگاه ما رسوخ کرده است. نمود عینی این مساله را در مسابقات مختلف ورزشکاران ایرانی در عرصه بین المللی دیده ایم. تقریبا همه ما موارد متعددی را به یاد داریم که ورزشکار، مربی، گوینده ورزشی و سایر مردم بعد از شکست از ناداوری علیه ایران سخن می گویند. این جمله را از همان بچگی بارها و بارها از تلویزیون توسط کارشناسان و مجریان ورزشی شنیده ایم. ورزشکار ایرانی نیز به عنوان عضوی از این جامعه، با این پیش فرض وارد میدان مسابقه می شود.

وجود این پیش فرض، باعث می شود تا ورزشکار ایرانی حساسیت دوچندانی به تصمیمات داوری داشته باشد و در صورت مشاهده یا حتی تصور کوچکترین خطایی از سوی داور، عصبانی شده و تمرکز خود را از دست بدهد. به گونه ای که به جای ادامه تلاش برای پیروزی در میدان، با بغض و خشم از ادامه مبارزه ناامید شود. این مساله همچنین عموم مردم و به ویژه کاربران فضای مجازی را همواره در حالت آماده باش نگه داشته تا در صورت مشاهده "ناداوری" از جانب هر شخص یا سازمان بین المللی علیه ورزشکاران ایرانی، به آنها هجوم برده و اعتراض خود را نشان دهند.

اما واقعیت این است که آنچه ما به عنوان ناداوری علیه ورزشکاران ایرانی به یک اسطوره تبدیل کرده ایم و به این وسیله حساسیت مردم و ورزشکاران را درباره تصمیمات داوری در مسابقات ورزشی بین المللی بالا برده ایم، عمدتا "اشتباهات داوری" است که جزئی از ورزش حرفه ای است و فقط مختص به ما نیست. در جام جهانی ۱۹۸۶ گل نادرست مارادونا به انگلیس از سوی داور صحیح اعلام شد و در جام جهانی ۲۰۱۰ نیز داورگل صحیح لمپارد به آلمان را نگرفت. ما باید بپذیریم که هر اشتباهی علیه ما لزوما به معنای ناداوری نیست.

شاید در موارد اندکی ناداوری علیه ما صورت گرفته و به صورت سازماندهی شده و با برنامه ریزی حق ورزشکاران ایرانی ضایع شده باشد. اما باز هم نمی توان گفت این مساله صرفا مختص به ورزشکاران ایرانی است. جهان، حداقل در زمینه ورزشی، علیه ما متحد نشده و برای شکست ورزشکاران ایرانی برنامه ریزی نکرده است. اما ما با بزرگنمایی این موضوع، زمینه باخت ورزشکاران ایرانی را پیش از شروع مسابقه فراهم می کنیم. شاید اگر عبدولی و بهداد با این پیشفرض وارد میدان نمی شدند، در آن لحظات حساس پایانی ذهنشان تمرکز بالاتر و پاهایشان قدرت بیشتری برای جنگیدن داشت.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      اگه خودت جای این ورزشکارا بودی که چهار سال زحمت کشیدن بعد این جوری در حقشون ظلم بشه اینجوری حرف نمیزدی آقای روشن فکر

    • امین

      عالی بود

    • مداین

      استاد عزیز تم روشنفکری گرفتی
      داستان تعریف نکن

    • بدون نام

      از بس مسوولین بی عرضه و ادعا دارن

    • hamid

      جامعه شناسان می گویند فایده تاریخ چیست؟تاریخ هنر دیدن گذشته است ،به منظور آگاهی از استعداد و توانایی هایی که حال(امروز)دارد و یا می تواند به آن برسد.به این اعتبار ،میان گذشته و امروز گسل و یا بریدگی وجود ندارد و امروز صرفا تداوم تحولات جریانات گذشته است که همچون رودی جریان دارد ،بدون آنکه ما لزوما قادر به دیدن حرکت امواج باشیم.اگر در طول حداقا پنجاه سال گذشته نظری بیندازیم همواره حرکت المپادها شکل هم بوده ،نتایج ضعیف ،ولی بلافاصله نتایج جهانی بعد از المپیک ممتاز و در حد قهرمانی یا نایب قهرمانی است وکشورهای رقیب ما در برابر ما دچار شکست می شوند.زیرا برای آنها المپیک مهم است که با آمادگی کامل حاضر می شوند.کوتاه سخن رجوع به گذشته شاید به ما کمک کند که ناآمادگی خود رابحساب ناداوری ندانیم.

    • ليليا

      حق گرفتني است وقتي ضعيف باشي حقي هم نداري همين و بس

    • بدون نام

      مزخرف نگو بینیم
      اون سلیمی بیچاره با رباط صلیبی پاره اومده خودشو رسونده به المپیک و حقشو ندادن,خود قربانی دیگه چه حرف مسسسخره ایه که گفتی
      گرچه بیچاره نمیدونست بااون رضازاده که انگار نباید رکوردشو کسی بگیره باید بجنگه یا داورا یا اون تاماش آیان عیاش که همه دنیا میشناسنش با قماربازیاش

    • بدون نام

      هه حقشونه

      تولیگ داخلی ام کلی حق خوری میشه داخل کشور خودشون ازهمه بدترن حقشونه حالا بچشن
      تراکتور.نفت
      یادتونه این یه نمونش پرویزهادی یادتونه؟؟؟؟؟؟

    • بدون نام

      حقتونه خوردن خوب کردن
      یه نیگا به خودتون بندازید ببینید تاحالا حق چندین نفرو خوردین؟حق هموطناتونو
      شما ک دیگه برا اونا غریبه اید

    • بدون نام

      تا حدود بسیار زیادی با این تحلیل موافقم.
      مثال بارز اون ، ادعاییه که مطرح میشه و گفته میشه:« چون ما در وزنه برداری دو طلا گرفته بودیم، سهمیه مون بیشتر از این نبود و عمدأ ما رو بازنده کردند.»
      حالا یک سوال مهم: اگر بپذیریم که موضوع، تقسیم مداله، 5طلای چین در همین وزنه برداری چه توجیهی داره؟

    • امیر

      بله این مقاله کاملا صحیح میگه. مردم ایران اگه خیلی راست میگن برن حقشونو که سالهاست عده محدودی خوردن پس بگیرن. خوبه این فیشهای حقوقی رو شد و مردم عکس العملی در گرفتن حق و حقوقشون نشون ندادن پس راضی هستن که حقوق یه معلم ماهی یک و نیم میلیون باشه فقط منتظرن که تو دنیا آبروی ایران رو ببرن برن توی پیج داورا و فدراسیون فحش بدن دنبال مقصر خارج از ایران میگردن ولی به مسئولین ورزش داخل ایران از گل نازکتر نمیگن. واقعا مغز مردم کوچک شده

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج