۱۵۱۲۱۰۲
۲۳ نظر
۲۷۳۵
۲۳ نظر
۲۷۳۵
پ

تغییر ساعات کاری ادارات، مردم را کُفری کرد!

هنگامی که از سیاسی‌کاری ساده‌انگارانه صحبت می‌کنیم، دقیقاً از چه چیزی سخن می‌گوییم؟ برای اینکه بدانیم چنین رفتاری چه ضربات سنگینی بر کشور و مدیریت امور زده است، یک نمونه آن را با هم مرور می‌کنیم.

روزنامه هم‌میهن: هنگامی که از سیاسی‌کاری ساده‌انگارانه صحبت می‌کنیم، دقیقاً از چه چیزی سخن می‌گوییم؟ برای اینکه بدانیم چنین رفتاری چه ضربات سنگینی بر کشور و مدیریت امور زده است، یک نمونه آن را با هم مرور می‌کنیم.

سایتتتتت

از قدیم بشر به‌طور طبیعی بر اساس وضعیت طلوع و غروب خورشید زندگی خود را تنظیم می‌کرد. با طلوع آفتاب سر کار می‌رفتند و اغلب با غروب به خانه می‌آمدند. به عبارت دیگر، هر روز ساعت کارشان تغییر می‌کرد.

در زمستان حدود ساعت ۷ و در تابستان حدود ساعت ۵ آغاز به کار می‌کردند. ولی با بزرگ شدن شهرها و شکل‌گیری ادارات و جدی‌تر و عمومی شدن کاربرد ساعت؛ آغاز و انجام کار بر اساس ساعت رسمی و محلی شد، و همه عرصه‌های زندگی در یک نظم کلان و از طریق ساعت هماهنگ شدند.

تا اینکه با افزایش مصرف برق؛ ضرورت صرفه‌جویی در مصرف آن طرح شد و به این نتیجه رسیدند که در ابتدای بهار ساعت‌ها را یک ساعت جلو بکشند و در آغاز پاییز به‌جای اول برگردانند تا از روشنایی روز و هوا بهره بیشتری ببرند.

فراموش نکنیم که ساعت موضوعی قراردادی است. توجه کنید افق شرعی در شرق و غرب ایران یک ساعت تفاوت دارد؛ درحالی‌که ساعت برای همه آنها یکسان است. این معنای قراردادی بودن ساعت است. درحالی‌که منطق اوقات شرعی در همه جا یکسان است.

مطالعات نشان داده که بر حسب شرایط جغرافیایی و فاصله از خط استوا این تغییر ساعت مقداری قابل‌توجه صرفه‌جویی در مصرف برق دارد. در ایران و در پیک مصرف به اندازه یک نیروگاه اتمی بوشهر صرفه‌جویی دارد.

البته مشکلات و منافع دیگری هم دارد که موضوع بحث کنونی نیست. اصولگرایان تندرو مخالفت بیهوده‌ای با این سیاست داشتند. آنان اغلب با نوعی فوبیای غیردینی به این مسئله نگاه می‌کردند؛ گویی قصدی برای اختلال در اوقات نماز وجود دارد! لذا احمدی‌نژاد در سال۱۳۸۶ به مدت دو سال اجرای آن را متوقف کرد.

تا اینکه دوباره در دولت رئیسی و مجلس طرح توقف تغییر ساعت را در پایان سال۱۴۰۰ در دستور کار قرار دادند و دولت هم نظری نداد و مخالفت نکرد و متاسفانه این طرح زیان‌بار تصویب شد.

جالب اینکه پس از اجرا دولت سیزدهم مجبور شد ساعت کار را جلو بکشد تا کمتر دچار قطعی برق شود؛ ولی حاضر نبود با طرح نادرست نمایندگان مخالفت کند.

اکنون اغلب کشورهایی که با فاصله کافی از خط استوا هستند، این سیاست‌ را اعمال می‌کنند. این ماجرا گذشت تا قطعی‌های برق در دو سال گذشته زیان‌های فراوانی به اقتصاد زد. دولت سیزدهم قادر به تامین کسری برق نبود؛ ولی حاضر هم نبود که تقاضای توقف این قانون زیان‌بار را بنماید ولی دولت پزشکیان درخواست این تغییر را با قید دوفوریت داد.

سایتتت

علت دوفوریتی بودن آن هم روشن بود. اگر فوری رسیدگی نشود، فایده‌ای نخواهد داشت. مجلس با رد فوریت لایحه، عملاً آن را کنار گذاشت. دولت در نهایت مجبور شد ساعات کار اداری استان تهران را جلو ببرد؛ درحالی‌که ساعت برای بقیه امور زندگی روزانه همچون گذشته است و این موجب ناهماهنگی و ایجاد بحران می‌شود.

مدارس و مغازه‌ها و زندگی عادی با آغاز به کار اداره ناهماهنگ می‌شود. اکنون شهرداری هم می‌خواهد طرح ترافیک را همچنان بر اساس ساعت رسمی اجرا کند و این ناهماهنگی ترافیک و رفت‌وآمد را مختل می‌کند.

همه اینها ریشه در سیاسی‌کاری و رویکرد غیرعلمی و غیرصادقانه نمایندگانی دارد که در بدبینانه‌ترین حالت باید بگوییم دنبال مشکل‌سازی برای دولت و مردم هستند، و در خوشبینانه‌ترین حالت رویکرد غیرعلمی و سیاسی‌کاری آنان مانع از تصویب قوانینی می‌شود که به سود جامعه و صرفه‌جویی است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • سولی

    این حرفارو ول کن .همسرم ساعت ۶ میره من ۷ صبح بچه هام باید ۸ برن مدرسه اینو کجای دلم بزارم

  • داود

    اینهمه مطلب نوشتید و دلایل غیر موجه آوردید اما به تجربیات گذشته کشورهای اروپایی و حتی کشور خودمان که تغییر ساعت رسمی اثری در کاهش مصرف نداشته توجه نکردید.مردم با تغییر رسمی ساعت مخالفند.تمام شد رفت.

  • محمد

    درسته خیلی برنامه جامع و کاملی پشت تغییر ساعت نیست ولی به نظر من و شاید بعضی های دیگه تایم عالی باشه و اینکه مدارس از اول این ماه که کلا تعطیل میشن و فصل امتحانه. پس الکی نگین مدرسه ها بچه ها کلا ۸ نهایت ده روز باشن مدرسه و خیلی ها که هم از ۲۶ این ماه مدرسه نمیرن ساعتش برا منی که هر روز ۵ بیدار میشم به ترافیک نخورم تا برسم محل کار خیلیم عالیه از اون ورم زودتر میرم که ترافیک یا کمتره یا اصن نیست هم الودگی کاهش میده هم اینکه مصرف برق پایین میاد

  • اسی

    حدافل صبر می‌کردند مدرسه ها تعطیل بشه

  • ali

    گندی به وضعیت ما زدن که نه خواب درست داریم و نه میتونیم درست به کارامون برسیم والا

  • رامین

    بدترین ساعت کار ساعت ۶ صبح است

  • فرزانه

    مادری ۵ صبح باید از خونه بزنه بیرون ولی بچه ش ۷ صبح بره مدرسه

  • akh643803

    مطلب چرتی بود. اکثر کشورها به این نتیجه
    رسیدند که تغییر ساعت به روال بدن انسان ضربه میزنه و اکثرا تغییر ساعت رو لغو کردند.

  • مهرزاد

    لطفا شما از طرف مردم نظر نده

  • میلاد

    اخه تویی که پنج صبح برات عالیه معنی زندگی رو نمیدونی. معنی شب نشینی با خانواده و دورهمی و لذت از زندگی زو نمیدونب چیه چون تو باید ۸ یا ۹ شب بخوابی و اگه بگی ن و تا ۱۲ بیداری پس قطعا راندمانت سر کار میاد پایین هرچند که تقریبا ب جز بانک ها تمام ادارات بقیه تو ایران مخصوصا شهرستان ها با هتل و خوابگاه برا کارمندا تفاوتی نداره

  • عدول

    بانک ها نباید۵شنبه ها تعطیل بشن.

  • زهرا محمدی

    ما ها که شاغلیم ۵ شنبه ها کار بانکی انجام میدادیم تلن چی
    با این برنامه ریزی بی تدبیری غو غا میکنه

  • اسلامی

    احسنت

  • پگاه

    مدرسه که حله دیگه
    هفته آخره دیگه

  • محمد

    باجلو بردن ساعت تمام این مشکلات حل بود،چندروزپیش هم وزیرنیرو اعلام کرد جلونبردن ساعت سالی ۴۰۰وات برق اصراف میشه که معادل برق تولیدی نیروگاه بوشهره
    اینهمه کسری برق،بی برقی،بهم خوردن زندگی مردم
    بخاطر یک تصمیم یه مشت ادم بیسواد

  • خودم

    تغییر ساعت برای کشوری مثل ایران لازم هستش باید دوباره این قانون تصویب بشه و اجرایی بشه شرایط آب و هوایی ایران رو نباید با کشورهای اسکاندیناوی مقایسه و مثل اونا عمل کرد

  • سفرا

    دخترمن کارمنده وبچه مدرسه ای داره طرح خوبی نیست لازمه بازنگری است

  • مشهدی

    کسی ساعت 6صبح نمیره اداره. کارمند هم بیکار نشسته. مردم هزار کار دارن باید با ساعتشون هماهنگ کنن. همون تغییر ساعت بهتر بود. مدارس وبانک. اداره با هم

  • اف

    از وقتی پسر بچه بودم تا الان که کارمندم از اینکه هر ۶ماه ساعت بکشن جلو و عقب کنن متنفرم
    تا بیام به تایم جدید عادت کنم پدرم در میاد

  • بنده خدا

    در کشورهای خارج در تابستان دو ساعت جلو کشیده میشه تا مردم از روشنایی بیشتری استفاده کنن حتی موقع قضا شدن نماز صبح هم با رفتن سر کار هماهنگ میشه مجبور نمیشیم ساعت ۴ صبح بلند بشیم

  • مهران

    سلام بجای یک ساعت ۲ ساعت باید بکشند جلو الان ساعت ۴ هوا روشن میشه همه خوابنند ودرست نمیشه خوابید بعدازظهر ساعت ۷ تاریک میشه باید چراغ روشن کرد ولی ۲ ساعت جلو بکشند هم صبح با آرامش میشه خوابید هم بعدازظهر ساعت ۹ هوا تاریک میشه کلی صرفه جویی در برقه.....ممنون

  • گل صبر

    کفری نشید شبهازودبخوابید
    تاصبح زودبکارهایتان برسید
    زودعادت میکنید🙏
    (سحرخیزباش تاکامرواباشی)

  • عشق پولیس

    مدرسهاروهم بایدساات ببارن عقب من باید بچمو ببرم مدرسه بعد برم سر کار الان یک ساعت باید بچم پشت در بمونه مدرسه بازشه کلاس اولیم هستش میترسه.این چ کاریه با مردم میکنید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج