چگونه یک دانشجوی موفق باشیم
مطالبی که در این قسمت می بینید نتیجه تحقیقات دکتر روبرت بجورک (روانشناس، استاد دانشگاه و عضو انجمن روانشناسی استرالیا) است که بعد از توزیع پرسش نامه بین دانشجویان به دست آمده است.
برترین ها : مطالبی که در این قسمت می بینید نتیجه تحقیقات دکتر روبرت بجورک (روانشناس، استاد دانشگاه و عضو انجمن روانشناسی استرالیا) است که بعد از توزیع پرسش نامه بین دانشجویان به دست آمده است.
به گزارش برترین ها دکتر بجورک به این نتیجه رسیده است که دانشجویان با رعایت نکات زیر می توانند در دانشگاه عملکرد بهتری داشته باشند:
یادداشت برداری
۱. بسیاری از دانشجویان ترجیح می دهند از صحبت های استاد یا از مطالبی که مطالعه می کنند، یادداشت بردارند تا در صورت نیاز به آنها مراجعه کنند. توصیه می شود ابتدا کاملاً به صحبت های استاد گوش کنید یا کل متن موردنظر را مطالعه کنید سپس ایده کلی متن را یادداشت کنید. اکثر دانشجویان دوست دارند در کل مدت مطالعه یا تدریس استاد یادداشت بردارند چون می ترسند مطالب را فراموش کنند، در حالی که اگر صبر کنید و بعد از شنیدن کل مطلب، کلیات آن را بنویسید بین مطالب مختلف نوعی ارتباط معنادار ایجاد خواهید کرد و در عین حال اجازه نمی دهید که نوشتن دقت شما را کم کند.
۲. قبل از یادداشت برداری، از نوع امتحانی که در پایان ترم خواهید داشت اطمینان حاصل کنید و با توجه به آن طریقه یادداشت برداری خود را تعیین کنید. به عنوان مثال، اگر امتحان پایان ترم تشریحی باشد، به جای دنبال کردن رئوس کلی مطالب در کلاس، لازم است موقع مطالعه یادداشت های خود را پیرامون بعضی مفاهیم اصلی سازمان دهی کنید. ضمناً سعی کنید مطالعات خود را در طول ترم با توجه به نوع امتحان تنظیم کنید.
۳. هنگام مطالعه متن و یادداشت های خود، حالت انفعالی نداشته باشید. یادداشت های خود را خلاصه کنید، مثال های جدید پیدا کنید و اطلاعات را دسته بندی کنید. با این کار مطالب بیشتر و بهتر در ذهنتان جا می افتد.
مطالعه
۱.همه مطالب را یک جا مطالعه نکنید، بلکه بین ساعات مطالعه تان فاصله ایجاد کنید چون با این کار بعضی مطالب از ذهنتان پاک می شوند. این فرایند به یادگیری دوباره کمک خواهد کرد و باعث می شود مطالب در حافظه بلندمدتتان ثبت شوند چراکه اطلاعات دریافتی در ذهنتان چندین بار و تحت شرایط متفاوت رمزگذاری می شوند.
۲. بعضی دانشجویان همه مطالب را پشت سر هم می خوانند تا زمانی که کل مطالب تمام شود. اگر می خواهید مطالعه تان نتیجه بیشتر و ماندگارتری داشته باشد موضوعات مختلف را جدا جدا مطالعه کنید. البته اگر در طول ترم و حتی شب قبل درس نخوانده اید، این نکته را رعایت نکنید چون تحقیقات نشان می دهد مطالعه سریع و نامنظم به ثبت اطلاعات در حافظه کوتاه مدت بیشتر کمک می کند(اما تا جایی که می توانید این کار را انجام ندهید).
۳. همیشه پشت میز مطالعه تان درس نخوانید. تغییر و تنوع موجب می شود تا اطلاعات به شکل موثرتر و برای مدت بیشتری در ذهن شما ثبت شوند. پس سعی کنید گاهی در کتابخانه، گاهی در اتاق، گاهی حتی در اتاق ناهارخوری، گاهی با دوستان و گاهی هم تنها مطالعه کنید.
۴. اطلاعاتی که می خوانید را به دانسته های قبلی و دانش عمومی خود ربط بدهید.
۵. حتماً در طول ترم مطالعه داشته باشید و کلاس درس را قسمتی از برنامه مطالعه خود بدانید. با این کار شب قبل از امتحان تحت استرس و فشار قرار نخواهید گرفت و مطالب در حافظه بلندمدتتان ثبت خواهد شد.
امتحان
۱.دانسته های خود را به طور دقیق و واقعی ارزیابی کنید. یعنی وقتی در حال حل مسئله های ریاضی و آمار هستید، به جواب ها نگاه نکنید. چون وقتی جواب مسئله روبروی شما باشد، ممکن است تصور کنید که جواب آسان است و آن را بلدید، در صورتی که شاید واقعاً این طور نباشد.
۲. در پایان هرجلسه، در مورد سوالاتی که ممکن است در امتحان مطرح شوند فکر کنید، آنها را یادداشت کنید و قبل از جلسه بعد به آنها پاسخ بدهید. این کار به شما کمک می کند تا اطلاعات را سامان دهی و زمینه را برای یادگیری مطالب جلسه بعد فراهم کنید.
۳. خودتان را بیازمایید. به جای اینکه مطلبی را دوباره و دوباره بخوانید، خودتان را تست کنید و ببینید چقدر آن را یاد گرفته اید. این کار شما را در موقعیتی مشابه امتحان قرار می دهد.
۵. در جلسه امتحان شرایط مطالعه خود را به خاطر بیاورید. موقع مطالعه کجا بودید، چه می کردید و ... .
تبلیغات متنی
-
موسویان: شانس توافق با مذاکره مستقیم بیشتر است
-
آیا طلا در آستانه رکورد تاریخی جدید است؟
-
چهره جوان «ریما رامینفر» در ۳۱ سالگی و در اولین فیلمش
-
دو واریزی مهم برای یارانهبگیران در بهمنماه
-
محل میزبانی تراکتور از السد مشخص شد
-
توئیت جنجالی رئیسجمهور کلمبیا درباره ترامپ
-
وضعیت نگرانکننده سدهای تهران در میانه زمستان
-
ترامپ: جمعه بیواسطه با ایران مذاکره میکنیم!
-
تصویری از «صدام حسین» در یک اجلاس ضد مصری در بغداد
-
کافهای که با عشق ساخته شده بود، در آتش سوخت
-
ویتکاف از اسرائیل وارد ابوظبی شد
-
مطهری: ایران و آمریکا به توافقات اولیه رسیدهاند
-
عطسه محسن یگانه وسط اجرای آهنگ در کنسرت!
-
جزئیات کامل آرایش دریایی آمریکا در آبهای جنوب
-
اولین تصویر از جسد سیف الاسلام قذافی
-
ترامپ: جمعه بیواسطه با ایران مذاکره میکنیم!
-
مطهری: ایران و آمریکا به توافقات اولیه رسیدهاند
-
اولین تصویر از جسد سیف الاسلام قذافی
-
فریدونشهر اصفهان زیر بارش برف دفن شد
-
ویتکاف و نتانیاهو ۳ ساعت فقط درباره ایران حرف زدند
-
کنایه سنگین رسایی به معاون پزشکیان درباره صلح
-
کلکل نمادین پهپادهای ایران و آمریکا در فلایترادار
-
این سکانس از وحشی در حال دست به دست شدن است
-
الناز شاکردوست و سروش یک طرف؛ هادی چوپان هم آن طرف!
-
پشتپرده اصرار ایران برای تغییر محل مذاکره فاش شد
-
موافقت دولت ترامپ با درخواست تازه ایران
-
بارش برف و باران تا پنجشنبه ادامه دارد
-
سوتی جنجالی صداوسیما در پخش تصاویر جنگ ۱۲ روزه
-
شمخانی: جنگ حتمی است
-
ایران رسماً وارد فاز سالمندی شد
-
استعفای وکیل شاکی پرونده «پژمان جمشیدی»
-
پدیده دنیای مداحان در شبکه سه رونمایی شد
-
ساعدینیا بازداشت و تمام اموال وی مصادره شد
-
طراحی پوستر سفر کاریِ سعید جلیلی جلبتوجه کرد
-
تصمیم جدید درباره حقوق کارکنان دولت در سال ۱۴۰۵
-
زمان دیدار ویتکاف و عراقچی در استانبول مشخص شد
-
حامد بهداد و بهنوش طباطبایی دعوت جشنواره را پس فرستادند
-
آقای منوچهر هادی، معنی اعتراض را هم فهمیدیم!
-
مقام روسی: پیامهای آمریکا به ایران، اولتیماتوم هستند
-
حجت اشرفزاده همکاری با صداوسیما را متوقف کرد
-
تصاویری از آتشسوزی گسترده در غرب تهران
-
فراخوان برای آنفالو کردن هادی چوپان در اینستاگرام
-
الناز ملک: برای احترام به یکی از جانباختگان در جشنواره حاضر شدم!
-
الناز شاکردوست از سینما خداحافظی کرد
-
واکنش تند پدیده استقلال به برنامه شبکه افق
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل




نظر کاربران
قبولی و پذیرش در دانشگاه پایان راه نیست.بلکه آغاز دوره تلاش و کوشش بسیار فشرده است.
من هم در وبلاگ شخصی خودم پستی در رابطه با تحصیل موفق در دانشگاه دارم.فکر میکنم مفید باشد.لینک آن را برایتان قرار میدهم.
http://moslemmirzaei.blogsky.com/1392/06/24/post-3
موفق باشید.
بسیار زیاد تشکر ازاینکه با ما کمک کرده و برای ما راه را نشان میدید تلما یک دانشجوی موفق باشیم. بسیار سپاسگزارم
باسلام وخستەنباشید....خیلی خیلی از پیشنهادات و مشاورتون ممنونم خیلی کاربردی ومفیدبودن چون الان دقیقا درایام امتحانات بسر میبردم.....یەسوال داشتم عضویت هست ؟