جاباما
۱۱۱۲۴۷۲
۳۰ نظر
۵۰۷۵
۳۰ نظر
۵۰۷۵
پ

۳۵ دلیل برای خداحافظی همیشگی با نوشابه

حتما شما هم کم‌وبیش شنیده‌اید که نوشابه برای سلامتی بدن مضرات زیادی دارد، اما احتمالا دقیقا نمی‌دانید عوارض جانبی نوشابه چقدر وحشتناک هستند.

دیجی‌کالا: حتما شما هم کم‌وبیش شنیده‌اید که نوشابه برای سلامتی بدن مضرات زیادی دارد، اما احتمالا دقیقا نمی‌دانید عوارض جانبی نوشابه چقدر وحشتناک هستند و می‌تواند منجر به دیابت و تخریب‌ دندان‌ها شود.

۳۵ دلیل برای خداحافظی همیشگی با نوشابه

در این مقاله قصد داریم شما را با عوارض جانبی و مضرات نوشابه آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

۱. چاقی

چاقی فقط یکی از مضرات نوشابه است. علت رابطه‌‌ی بین چاقی و نوشابه ممکن است به‌طور مشخص، وجود کالری زیاد در آن باشد. فقط یک قوطی نوشابه، تقریبا ۱۴۰ کالری دارد. اگر قصد کاهش وزن دارید، نوشابه نخورید؛ وگرنه تمام زحماتتان به باد می‌روند.

۲. دیابت

بعضی از افراد برای اینکه مشکلی در قند خونشان ایجاد نشود، به جای نوشابه‌ی معمولی، نوشابه‌ی رژیمی مصرف می‌کنند. واقعیت این است که هم نوشابه‌ی معمولی و هم نوشابه‌ی رژیمی با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در ارتباط هستند. افزایش قند خون ناشی از مصرف نوشابه بدن را مجبور می‌کند قند را به چربی در کبد تبدیل کند.

به این ترتیب، ذخایر چربی موجود در کبد طی شش ماه، ۱۵۰ درصد افزایش پیدا می‌کنند. این مسأله احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.

۳. پوسیدگی دندان

قند زیاد موجود در نوشابه دندان‌ها و لثه‌ها را می‌پوشاند. چندین مطالعه نشان داده‌اند که نوشابه تأثیرات خطرناکی روی دندان‌ها دارد. نوشابه حاوی اسیدهایی مثل «اسید فسفریک و اسید کربنیک» است. این اسیدها باعث ایجاد یک محیط به‌شدت اسیدی در دهان می‌شوند و دندان‌ها را در مقابل پوسیدگی آسیب‌پذیر می‌کنند.

۴. افزایش چربی شکم

اگر چربی شکمتان افزایش پیدا کرده است، یکی از علل آن می‌تواند مصرف نوشابه باشد. قند تصفیه شده‌ی موجود در نوشابه به‌سرعت قند خون را افزایش می دهد. این موضوع، تولید انسولین را تحریک می‌کند و قند را به چربی تبدیل می‌کند.

۵. درد مفصلی

درد مفصلی یکی از مضرات نوشابه است. در یک مطالعه نشان داده شد زنانی که به‌طور مرتب نوشابه‌های شیرین مصرف می‌کردند، افزایش احتمال ابتلا به آرتریت روماتوئید (RA) را تجربه کردند. این عارضه‌ی دردناک یک نوع بیماری خودایمنی است که می‌تواند منجر به درد مفصلی شود.

۶. مشکلات کلیوی

سنگ کلیه که یک بیماری دردناک است، در نتیجه‌ی تجمع تدریجی مواد معدنی در کلیه رخ می‌دهد. این رسوبات در نهایت از کلیه به میزنای (لوله‌ای که کلیه را به مثانه متصل می‌کند) راه پیدا می‌کنند. متأسفانه احتمال ابتلا به این عارضه‌ی ناخوشایند در افرادی که به‌طور مرتب نوشابه مصرف می‌کنند، بیشتر می‌‌شود.

۷. مشکلات رفتاری

۳۵ دلیل برای خداحافظی همیشگی با نوشابه

بطری‌های پلاستیکی نوشابه‌ها معمولا حاوی مواد شیمیایی به نام BPA هستند. تحقیقات نشان داده‌اند که این ماده‌ی شیمیایی ترکیباتی که با آن تماس پیدا کنند را آلوده می‌کند. نتیجه‌ی این مسأله، بروز مشکلات رفتاری در مصرف‌کنندگان می‌شود.

۸. نارسایی قلبی

یکی دیگر از مضرات نوشابه، نارسایی قلبی است. برای حفظ سلامتی و افزایش طول عمر، دور نوشابه را خط بکشید. تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف نوشیدنی‌های شیرین ممکن است منجر به نارسایی قلبی شود.

۹. سکته

هر بار که نوشابه می‌خورید، احتمال ابتلا به سکته در شما افزایش پیدا می‌کند. نوشابه به‌طور مستقیم باعث افزایش ذخایر چربی در بدن می‌شود. بعضی از این چربی‌ها می‌توانند منجر به سفت شدن سرخرگ‌ها و احتمال ابتلا به سکته را بیشتر کنند.

۱۰. تقویت عادت‌های غذایی بد

مصرف نوشابه به‌طور مستقیم با عادت‌های غذایی ناسالم ارتباط دارد. مصرف یک قوطی نوشابه باعث می‌شود هوس خوردن نوشابه‌ی بیشتری کنید. علاوه بر این، نوشابه معمولا با غذاهای ناسالم مثل همبرگر، پیتزا خورده می‌شود که همگی برای سلامتی بدن مضر هستند.

۱۱. بیماری قلبی و عروقی

افرادی که نوشابه مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به سکته، حمله‌ی قلبی یا مرگ ناشی از بیماری قلبی و عروقی قرار دارند.

۱۲. کلسترول بالا

یک بطری نوشابه، بیشتر از میزان قند لازم بدن در روز قند دارد. مطالعات رژیم غذایی سرشار از قند را با افزایش سطح کلسترول بد (LDL) و کاهش سطح کلسترول خوب (HDL) مرتبط می‌دانند.

۱۳. تضعیف سلامت روده

باکتری‌های روده می‌توانند روی همه چیز از سلامت دستگاه گوارش تا تثبیت ذهنی تأثیر بگذارند. قند موجود در نوشابه باعث تغذیه‌ی باکتری‌های بد روده می‌شود و به همین خاطر به باکتری‌های سالم که به حفظ سلامتی بدن کمک می‌کنند، غذای چندان زیادی نمی‌رسد. این موضوع منجر به افزایش احتمال ابتلا به اضافه وزن، اختلالات شناختی و مشکلات دیگر می‌شود.

۱۴. سرطان روده‌ی بزرگ

۳۵ دلیل برای خداحافظی همیشگی با نوشابه

رنگ نوشابه ممکن است باعث سرطان شود. نوشابه‌ها حاوی رنگ، مواد افزودنی و طعم‌دهنده‌های مصنوعی هستند که همگی احتمال ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ را افزایش می‌دهند.

۱۵. مقاومت به لپتین

گیرنده‌های لپتین موجود در بدن در صورتی که به‌درستی کار کنند، بعد از غذا خوردن احساس سیری می‌کنید. یکی از مضرات نوشابه این است که باعث مقاومت به لپتین می‌شود. به مرور زمان این مسأله می‌تواند منجر به گرسنگی، اضافه وزن، دیابت و افزایش احتمال ابتلا به بعضی از بیماری‌های مزمن می‌شود.

۱۶. افزایش سرعت پیری

نوشابه حاوی فسفات و قند است که نشان داده شده هر دو سرعت فرآیند پیری را افزایش می‌دهند.

۱۷. از دست دادن حافظه

نوشابه‌ها حاوی روغن نباتی برومین (BVO) هستند که نه تنها باعث ناباروری می‌شود، بلکه می‌تواند تأثیرات منفی روی سیستم عصبی مرکزی داشته باشد و منجر به از دست دادن حافظه شود.

۱۸. سرطان‌های دستگاه تناسلی

اگر فکر می‌کنید با مصرف نوشابه‌های قوطی‌دار به جای نوشابه‌های بطری پلاستیکی از مضرات روغن نباتی برومین خلاص می‌شوید، در اشتباه هستید. قوطی‌های آلومینیومی هم با سرطان‌های دستگاه تناسلی ارتباط دارند.

۱۹. میگرن

نوشابه‌ها سرشار از شیرین‌کننده‌های مصنوعی و طبیعی هستند که هر دو محرک سردرد میگرنی محسوب می‌شوند.

۲۰. کم‌آب شدن بدن

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، کم‌آب شدن بدن یکی دیگر از مضرات نوشابه است. کافئین موجود در بسیاری از نوشابه‌ها ادرارآور است و به همین دلیل باعث کم‌آبی بدن می‌شود.

۲۱. حساسیت

۳۵ دلیل برای خداحافظی همیشگی با نوشابه

نوشابه‌ها حاوی یک ترکیب به‌شدت آلرژ‌ی‌زا به نام «سدیم بنزوات» هستند که این ترکیب در بسیاری از نوشابه‌ها با «پتاسیم بنزوات» جایگزین شده است. هر دو ترکیب ذکر شده با کهیر و آسم در ارتباط هستند. با مصرف نوشابه باعث بدترشدن علائم حساسیت خود نشوید.

۲۲. اخلالات غدد لنفاوی

اگر دچار مشکلی در سیستم لنفاوی هستید، مصرف نوشابه می‌تواند یکی از علل ابتلا به این عارضه‌ باشد. تحقیقات عنوان می‌کنند که شیرین‌کننده‌های مصنوعی موجود در نوشابه‌ها با افزایش خطر سرطان غدد لنفاوی (لنفوم) در ارتباط هستند.

۲۳. افسردگی

شاید نمی‌دانستید، اما یکی از مضرات نوشابه افسردگی است. اگر علت را می‌خواهید باید بگوییم که نوشابه مقدار زیادی فروکتوز دارد که می‌تواند با اسیدآمینه‌های هورمون سروتونین (هورمون شادی) واکنش منفی نشان دهد. به‌ مرور زمان، این موضوع افسردگی را به دنبال دارد.

۲۴. بیماری کبد چرب غیرالکلی

مصرف الکل تنها علت آسیب دیدن کبد نیست. قند اضافی نوشابه با بیماری کبد چرب غیرالکلی ارتباط دارد. قند موجود در نوشابه بسیار زیاد است؛ به همین دلیل بدن نمی‌تواند آن را به‌طور مناسب پردازش کند و آن را به چربی تبدیل می‌کند. به مرور زمان، این موضوع باعث بروز بیماری کبد چرب می‌شود.

۲۵. بی‌خوابی

ترکیبات مضر نوشابه، خواب را هم تحت تأثیر قرار می‌دهند. نوشابه کافئین نسبتا زیادی دارد که سوخت‌وساز آن توسط بدن می‌تواند نصف روز طول بکشد. اگر در وعده‌ی شام با غذایتان نوشابه بخورید، احتمالا هنگام خواب دچار مشکل شوید.

۲۶. مشکلاتی برای مادران شیرده

تغذیه‌ی مادران شیرده اهمیت زیادی دارد، چون هرچه که می‌خورند، روی بدن نوزادشان هم تأثیر می‌گذارد. هنگام شیر دادن، کافئین نوشابه از مادر به نوزاد منتقل شده و منجر به اختلال در خواب و مشکلات گوارشی در او می‌شود.

۲۷. تاری دید

۳۵ دلیل برای خداحافظی همیشگی با نوشابه

یکی دیگر از مضرات نوشابه، تاری دید است. مصرف نوشابه باعث می‌شود قند خون به‌سرعت افزایش پیدا کند که این مسأله ممکن است منجر به ورم کردن عدسی چشم‌ شود و بینایی را تحت تأثیر قرار دهد.

۲۸. ریزش مو

مصرف نوشابه می‌تواند باعث تغییرات هورمونی شود که این موضوع ریزش مو را در پی خواهد داشت. علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهند که ابتلا به دیابت معمولا عامل زمینه‌ساز آلوپسی و بیماری تیروئید است که هر دو می‌توانند موها را نازک کنند.

۲۹. پوکی استخوان

مصرف نوشابه با کاهش تراکم استخوان‌ها در ارتباط است و به همین دلیل با افزایش سن، بیشتر شما را در معرض شکستگی و ناتوانی در حرکت کردن قرار می‌دهد.

۳۰. نفخ

شاید شما هم بعد از مصرف نوشابه احساس نفخ را تجربه کرده باشید. گاز نوشابه وارد معده شده و در آنجا جمع می‌شود. این مسأله نفخ، تورم و ناراحتی در ناحیه‌ی شکم را به دنبال دارد.

۳۱. سوزش سر معده

نوشیدنی‌های گازدار باعث نفخ معده می‌شوند که این موضوع می‌تواند منجر به بازگشت اسید معده به گلو شود. این مسأله با افزایش خطر ابتلا به سوزش سر معده و حتی بعضی از انواع سرطان‌ها در ارتباط است.

۳۲. زخم‌های گوارشی

زخم‌های گوارشی زخم‌هایی هستند که در پوشش داخلی معده، روده‌ی کوچک یا مری رخ می‌دهند. مصرف نوشابه می‌تواند در بروز این زخم‌ها نقش داشته باشد. ترکیبات مضر نوشابه می‌توانند باعث تحریک پوشش معده شوند و شما را در معرض ابتلا به زخم معده یا بدتر شدن بیماری فعلی‌‌اتان قرار دهند.

۳۳. نقرس

نقرس نوعی بیماری است که باعث التهاب و درد در مفاصل، به‌ویژه انگشت شصت پا می‌شود. این بیماری معمولا زمانی رخ می‌دهد که سطح بالای اسید اوره‌ی خون متبلور شود. فروکتوز به بالا بردن سطح اسید اوریک شناخته می‌شود.

بسیاری از مطالعات مصرف نوشیدنی‌های شیرین را با ابتلا به بیماری نقرس مرتبط دانسته‌اند.

۳۴. سرطان مثانه

بعضی از شیرین‌کننده‌های نوشابه مثل «ساخارین و سیکلامات سدیم» با افزایش احتمال ابتلا به سرطان ارتباط دارند. نوشابه ممکن است باعث چاقی و اضافه وزن شود که این موضوع می‌تواند عامل خطر تعدادی از سرطان‌ها از جمله سرطان مثانه باشد.

۳۵. تومور مغزی

بین مواد شیمایی موجود در نوشابه و ابتلا به اختلالات عصب‌شناختی مثل صرع ارتباط وجود دارد. مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که آسپارتام، شیرین‌کننده‌ی مصنوعی موجود در بعضی از نوشابه‌ها احتمال ابتلا به تومور مغزی را بیشتر می‌کند.

کلام آخر

مصرف زیاد نوشیدنی‌های شیرین، مثل نوشابه می‌تواند روی سلامتی بدن تأثیرات منفی داشته باشد. از جمله مضرات نوشابه می‌توانیم به افزایش خطر ابتلا به پوسیدگی دندان‌، بیماری قلبی و اختلالات متابولیک مثل دیابت نوع ۲ اشاره کنیم. مصرف منظم نوشابه عامل خطر اضافه وزن و چاقی شدید هم محسوب می‌شود. اگر می‌خواهید وزنتان را کم کنید، از بیماری‌های مزمن دوری کنید و عمر طولانی‌تری داشته باشید، مصرف نوشابه را قطع کنید یا به ‌حداقل برسانید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      روغن و شکر دو دشمن بزرگ بشریتند

      پاسخ ها

      • بدون نام

        غذای بدون نوشابه مثل خورشت بدون گوشته

      • MR.PARVIZI

        یک دلیل برای خداحافظی نکردن با نوشابه

        خیلی خوشمزست

      • بدون نام

        و البته نمک

    • بدون نام

      من بیست ساله نوشابه نخوردم و خوراکمو رعایت میکنم منتها چون ادم عصبی ای هستم و زیاد حرص و جوش میخورم نود درصد این درد و مرضارو دارم ولی اطرافیانم هر روز نوشابه و فست فود میخورن خیلی هم سالمن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        دقیقا من ۳۰ سالمه تا حالا اکه جایی آب سر سفره نبوده یه جرعه نوشابه خوردم اونم همهاش تو این همه سال میشه نهایت یه قوطی کوچیک میشه.
        اما انقدرر استرس و حرص و جوش می خورم که تمام این درد و مرضا رو دارم.
        بدترین سم استرس و عصانیت و همین حرص خوردنه.

    • بدون نام

      همه این امراض رو شمردین پس چرا استاندارد مجوز تولید داده مگر میشود اینهمه ضرر داشته باشه استاندارد تایید کنه حتما پول به استاندارد و دولت دادن این شرکت ها

    • بدون نام

      درد دیگه ای موند به این نوشابه نچسبونی

    • .

      تو خوبی

    • مجید کریمی

      خوب اگه این همه مضرات داره چرا سازمان غذا و دارو مجوز تولیدش رو میده؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        دروغ است

    • بدون نام

      وقتی غذاهای سنگین میخوریم باید نوشابه بخوریم که ببره پایین وگرنه دودل میکنیم با این که غذاهی سنگین دیگه پیدا نمیشه که بخوریم نوشابه بعضی وقتا باید خورده بشه تا معده رو بشوره ببره پایین

      پاسخ ها

      • زیبا

        خخخخخ

      • بدون نام

        اینکه گفته میشه نوشابه هضم میکنه، میشوره میبره پایین و ... فقط یک اشتباه بسیار بزرگ در احساس سیری هست
        و دلیلش دقیقا همین مورد شماره 15 هست، چون گیرنده های لپتین کار نمیکنن فقط حس سیری کم
        کم میشه همین
        نوشابه هیییج کمکی به هضم غذا نمیکنه به کنار، با اسید کربنیکی که داره به اسید معده اضافه میشه و فقط دیواره معده رو تخریب میکنه

    • بدون نام

      چرا هرروز گرونتر میشه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بفکر ما هستن
        گرونه ک ما نخریم

      • بدون نام

        اها مث سیگار و دخانیات!!!

    • بدون نام

      باور کنید من ۵۰ ساله نوشابه می خورم آنهم هفته ای ۵ الی ۶ روزش غذا بدون اشاره نخورده ام .ولی هیچ یک از عوارضی که برانوشابه ذکر کرده اید درمن و خانواده ام تاثیر نداشته است

      پاسخ ها

      • بدون نام

        چون گفتي ديگه ميگيري

      • بدون نام

        چون دلت خوشه و پولداری حتما

      • بدون نام

        یهو میاد سراغت نفهمی از کجا خوردی

      • بدون نام

        اره من نوشابه نمی خورم ازهمه مریض ترم ولی اطرافیان می خورن وخیلی خیلی هم سالمن.تازه توشهرما میگن نوشابه بخوری کرونا نمی گیری دلیل گرونیشم همینه

    • بدون نام

      بعد چرا جلوی تولید و پخش مواد مخدر رو میگیرن؟ اینا که گفتی صدبرابر مواد مخدر ضرر داشت...

    • مریم

      برو بابا ، مادربزرگ‌ مادرم در دهه ۶۰ و ۷۰ کم کم ۲۰ سال روزی یک شیشه نوشابه می خورد و ۸۶ سال هم از خدا عمر گرفت.

    • بدون نام

      نوشابه عامل تورم هم هست

    • بدون نام

      برو بابا .....

    • سام

      اگه غذای اشغال میخوریم مثل فست فوداینها حتما بااشغال مثل نوشابه باید روش بخوری سردلت نمونه بشوره ببره اگه غذاهای سالم میخوری دوغ بخورین.ولی به نظرم کمش خوبه بالاخره ذایقه هست و مزع

    • سلما

      الان مصرف نوشابه هم پایین آمده چون مردم قدرت خریدشون پایین اومده اونم قدیم بود مردم باغذای چرب چیلی کباب ها می خوردن پول نوشابه میدن سیب زمینی پیازی یه وعده بگذره

    • ایمان

      اینجوری که همه امراض رو نوشابه گردن گرفت کم کم باید مسئولیت حملات تروریستی رو هم بندازیم گردنش:)))))
      همه چی بخور ولی حرص نخور و استرس نداشته باش ۱۰۰ سال عمر میکنی

      پاسخ ها

      • بدون نام

        نفست از جای گرم بلند میشه.. خیلی تلاش کردم و می کنم باور کن نمیشه داش ایمان

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج