۳۰۸۰۵
۲۸ نظر
۵۷۳۰
۲۸ نظر
۵۷۳۰
پ

با غذا ماست بخوریم، دوغ بنوشیم یا کفیر؟

بیشتر افراد دوست دارند همراه با غذای خود یک خوراکی دیگر را به عنوان چاشنی میل کنند؛ از نوشابه گرفته تا ماست، دوغ و ترشی! نوشابه که به دليل مضراتش اصلا در بحث ما جایی ندارد و بهتر است از سبد خریدهایتان (البته اگر جایی در آن دارد) زودتر حذف شود!

با غذا ماست بخوریم، دوغ بنوشیم یا کفیر؟


برترین ها: بیشتر افراد دوست دارند همراه با غذای خود یک خوراکی دیگر را به عنوان چاشنی میل کنند؛ از نوشابه گرفته تا ماست، دوغ و ترشی! نوشابه که به دليل مضراتش اصلا در بحث ما جایی ندارد و بهتر است از سبد خریدهایتان (البته اگر جایی در آن دارد) زودتر حذف شود! در مورد ترشی هم شماره پیش در بخش طب مکمل به طور مفصل صحبت کردیم. با این حساب ماست، دوغ و کفیر به عنوان چاشنی‌های سالم باقی می‌مانند. به همین دليل سراغ کارشناسان علم تغذیه رفتیم تا در این مورد بیشتر بدانیم.

با غذا ماست بخوریم، دوغ بنوشیم یا کفیر؟

هیچ‌کدام!

اگر سوءهاضمه دارید، باید حواستان باشد که همراه با غذا هیچ‌کدام از این خوراکی‌ها را میل نکنید. در افراد سالم شیره‌های گوارشی آنقدر قوی هستند که کلسیم موجود در ماست را هضم کرده و تداخلی در روند هضم غذا ایجاد نمي‌شود. اما افرادی‌که دچار سوءهاضمه و مشکلات گوارشی بوده و شیره‌های گوارشی کمتری در سیستم گوارشی‌شان ترشح می‌شود، با مصرف زیاد ماست، دوغ و کفیر همراه با غذا مشکلشان دوچندان می‌شود، زيرا کلسیم موجود در این خوراکی‌ها عملکرد بعضی هورمون‌ها و آنزیم‌های گوارشی را مهار می‌کند؛ بنابراین توصیه کلی این است که این چاشنی‌ها ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قبل یا بعد از غذا مصرف شود و مقدار مصرفشان نیر محدود باشد.

البته این نکته را نباید فراموش کرد که ماست با وجود کلسیم بیشتری که نسبت به دوغ و کفیر دارد، هضمش سخت‌تر است، اما بالا بودن حجم آب در دوغ و کفیر و رقیق بودنشان باعث افزایش مدت زمان هضمشان می‌شود؛ به خصوص اینکه همه ما معمولا این چاشنی‌ها، به‌ویژه دوغ و کفیر را به صورت سرد مصرف می‌کنیم و این در حالی است که عمل آنزیم‌های گوارشی در دمای ۳۷ درجه آغاز شده و تا دمای ۵۲ درجه به بیشترین حد خود می‌رسد؛ بنابراین غذاهای گرم بسیار راحت‌تر و سریع‌تر از غذاهای سرد هضم و جذب می‌شود. به همین دليل غذاهای سردی که مصرف می‌کنیم، به صورت هضم نشده به روده رسيده و در آنجا مورد هجوم باکتری‌ها قرار مي‌گيرد كه نتیجه‌اش چیزی جز سنگینی، نفخ و درد شکم نیست.


کفیر!

اگر استرس دارید، دچار بیماری‌های دستگاه گوارش هستید، مدت زیادی آنتی‌بیوتیک‌درمانی کرده‌اید یا زیاد مسافرت می‌روید، کفیر بهترین نوشیدنی برای شماست. در واقع افرادی که در شرایط مذکور هستند، مشکلات گوارشی زیادی از جمله اسهال، یبوست و... برایشان پیش می‌آید و کفیر می‌تواند گزینه مناسبی برایشان باشد. کفیر از هر لحاظ با ماست و دوغ برابر است اما پروبیوتیک بودنش باعث می‌شود که یک سر و گردن از دیگر لبنیات بالاتر باشد! در حقیقت میکروارگانیسم‌ها و باکتری‌های سودمند پروبیوتیک که در کفیر موجود است، می‌تواند بسیاری از مشکلات گوارشی این افراد را بهبود بخشد.

البته ماست پروبیوتیک هم در بازار موجود است و با نام «پروماس» عرضه می‌شود اما ممکن است این نوع ماست به اندازه کفیر، شناخته شده و در دسترس نباشد. به هرحال هر دوی این محصولات خواص مشابهی دارند و افراد می‌توانند به دلخواه خود از آنها استفاده کنند.


هر سه!

در حقیقت این خوراکی‌ها در صورت کم‌چرب و کم‌نمک بودن، از لحاظ ارزش غذایی تفاوت چندانی با هم ندارند و توصیه کلی این است که در وعده‌های روزانه، تنوع غذایی را رعایت کرده و از همه این خوراکی‌ها به اندازه استفاده کنید. تنها مزیت کفیر نسبت به دوغ و ماست، پروبیوتیک بودن آن است که همین مزیت می‌تواند کمک زیادی به بهبود سیستم گوارش و جذب بهتر ویتامین‌ها و مواد‌معدنی کند.

البته افرادی‌که دچار کم‌خونی فقر آهن هستند، بهتر است نه تنها ماست، دوغ و کفیر بلکه هیچ نوع مواد لبنی را همراه با وعده اصلی غذای خود مصرف نکنند تا جذب آهن که هم در گوشت و هم در سبزیجات و حبوبات موجود است، به بهترین شکل خود توسط بدن صورت بگيرد.


هرکدام که میل دارید!

ماست از گروه لبنیات و سرشار از کلسیم بوده و مصرفش یکی از ضروریات رژیم غذایی سالم است؛ بنابراین مصرف روزانه 2 تا 3 واحد لبنیات در روز الزامی است که بخشی از آن را می‌تواند ماست یا دوغ تشکیل دهد.

البته مصرف همزمان ماست با گوشت ممکن است باعث عدم جذب آهن شود، زيرا آهن و کلسیم هردو عنصر دو ظرفیتی بوده و ناقل مشترک دارند؛ بنابراین مصرف همزمان‌‌شان حالت رقابتی ایجاد می‌کند و از آنجا که تمایل این ناقل به ترکیب با کلسیم بیشتر از آهن است این اتفاق زمانی می‌افتد که میزان دریافتی هر دوی این عناصر بسیار زیاد باشد؛ بنابراین برای مصرف یک کاسه ماست همراه با غذا نباید نگران بود.

دوغ هم نیمی از خواص ماست را دارد و می‌تواند بخشی از نیازهای تغذیه‌ای بدن را فراهم کند. البته بعضی‌ها تصور می‌کنند هر میزان مصرف دوغ آزاد است ولی نباید فراموش کرد که نوشیدن بی‌رویه دوغ می‌تواند جذب آهن را تحت تاثیر قرار داده و در نهایت هم باعث چاقی شود؛ البته این نکته در مورد دوغ‌های گازدار که باعث تحریک اشتها می‌شوند، بیشتر صادق است. نوشیدنی کفیر هم به دليل داشتن مخمرها و مواد حاصل از آنها خواص بیشتری نسبت به دوغ داشته و با در نظر گرفتن تعادل در مصرف، گزینه بهتری نسبت به دو مورد قبل است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • sara

      كفير چيه!؟

      پاسخ ها

      • یکی

        کفیر یه چیزی شبیه به همون دوغه،فرق زیادی باهم ندارن.تو فروشگاهها پیدا میشه.به امتحانش می ارزه

      • sara

        ممنون از لبنياتي بگيريم يا فروشگاه؟ با ماست درست ميشه؟

      • سمانه

        نه با ماست درست نمی شه با قارچ کفیر درست می شه،اسم قارچه کفیر روغی هم که می ده کفیره،واسه خیلی از بیماری ها هم خوبه

    • نگين

      من ماست رو بصورت ديوانه وار دوست دارم اگه نخورم افسردگي ميگيرم از بچگي عاشق لبنيات بودم

    • بدون نام

      کفیر چیه؟

    • بهار

      کی میدنه کفیر چیه؟؟!!!

    • majid

      یکی نی بگه کفیر چیه ؟!!!!!!!!!!

    • six

      kafir chie?

      پاسخ ها

      • سجاد

        دوغ کفیر برای کسانی که مسکل معده دارن خیلی خوبه چون باکتری های خوب که برای بدن مفیده رو تامین میکنه.کسانی که معده آنها میکروب دارد باعثمیشود باکتری خوب بدنشان از بین بره وویتامین های بدن جذب نشه با دوق کفیر این مشکلات هل میشه

    • مهدی شیرازیان

      کفیر مثل دوغ هستش فقط تفاوتش به خاطر پروبیوتیک بودنش هست .توی سوپرمارکتها موجوده.

    • یه دوست

      چه جالب همه نوشتن کفیر چیه؟

    • six

      mahdie shirazian kheyli mamnun k gofti azizam

    • kami

      كفير همون دوغه فقط فوق العاده گاز داره

    • ساینا

      اصلا کفیر دوست ندارم گازش زیاده مثل اسید میمونههههه

    • آشنا

      کفیر یه نوشیدی گیاهی هست ، یعنی منبع اصلیش از شیر حیوانات نیست ، بلکه از شیره یه درختی به اسم کفیر گرفته می شه و با مایع ماست مخلوط می شه و نوشیدنی کفیر تولید می شه

    • manaz

      کاشکی اول همه بدونن کفیر چیه بعد توصیه خرید داده بشه

    • فایزه

      کفیر یه نوشیدنی دوغ ماننده از توابع قفقاز هستش که حاصل عمل میکروبهای سودمنده در واقع میکروب و مواد تولیدی از میکروب داخلش هست و بسیار برای بدن مفیده و اصلا گیاهی نیست.

    • عشق کفیر

      برید سوپری بگید کفیر میخوام.معمولا هم کاله هستش.وقتی داد دستتون توضیحات روشو خوب بخونید کامل توجیه میشید.هم گاز زیادی داره هم مزش با دوغ فرق داره.در کل مطبوعه.البته گازش طبیعیه و از نوع نوشابه های گازدار نیست.خنک بخورید بلافاصله بعد تکون دادنشم بازش نکنید چون قول نمیدم عامل طلاق نشه(درگیری به خاطر پاشیدن به همه جا و کثیف شدن کل اثاثیه)خلاصه اینکار گناه غیر قابل بخششیه.راسی بازش کردید نذارید دو سه روز بمونه چون طعم فاسد شدشو میگیره که مثل تخم مرغه.تاریخشم خیلی کوتاهه.موقع خرید دقت کنید

    • بهار

      سلام ،آیاکفیر درچاقی ولاغری تاثیردارد؟آیابرای درمان ورم معده مفید است یامضر؟
      برای کسانی که کم خونی دارند مفیداست یانه ؟درمورد پوکی استخوان چطور؟اگر لطف کنیددرباره خوب وبد بودن این محصول بیشتر
      توضیح بدهید خیلی ممنون میشم

    • بدون نام

      اگه به كفير آهن يا استيل بخوره دوباره دوغ درست مي كنه ودوغ مي دهد

    • هاله

      سلام. من دیشب ماست کفیر کاله خریدم یک ساعتی بیرون از یخچال مونداما هنوز درش رو باز نکرده بودم وقتی بازش کردم جوشید و از ظرف بیرون زد آیا این ماست فاسد شده؟ با تشکر

    • اکبر

      از کجا بدانیم دوغ کفیر فاسد شده
      یا چطور تشخیص بدیم که خود کفیرمان خراب شده

    • رضا عشقی

      با عرض سلام مبتلا به کولیت روده بزرگ هستم و کبد چرب گرید 1 می باشم . آیا مصرف لبنیات کم چرب و دوغ کفیر خانگی برایم مضر است . با تشکر

    • عموشاهی

      سلام کفیر یک نوع قارچه که به صورت مخمر عمل میکند.زمانی که داخل شیر جوشیده و سرد شده بریزیم شیر را تخمیر کرده وشیر را تبدیل به ماست میکند. ماست حاصله را ماست کفیر می گویند. که بسیار خاصیت دارویی دارد.برای مشکلات گوارشی و پوست وجوانی وبسیاری دیگر از بیماری ها مفیده.

    • ملیحه

      من خودم قارچ کفیر و گرفتم داخل شیر میریزم ودر جای تاریک میزارم بعد از دو روز دوغ میشه خیلی خوشمزه اصلا هم گاز دار نیست

    • بدون نام

      اصل کفیر گاز دار نیست . اون چیزی که دوستان استفاده کردن و شدیدا تند و گازدار بوده و موقع باز شدن هم جوشیده اومده بیرون به خاطر ابن بوده که فروشگاه محترم کفیر رو غیر استاندارد و خارج از یخچال نگه داشته (کفیر حتما حتما باید از ابتدای خروج از خط تولید در یخچال نگه داری بشه و در تاریخ مصرفش که کوتاه هم هست مصرف بشه.

    • لاله

      سلام من خودم کفیر دارم و خودم دوغشو درست میکنم به کفیرای کارخانه‌ای نمیشه اعتماد کرد شما هم میتونید از اینترنت خریداری بکنید در ضمن به کفیر هم نباید قاشق یا وسایل استیل یا آلومینیومی بخوره فقط باید از قاشق چوبی استفاده بشه چون خاصیتشو از بین میبره

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج