برگرهای گیاهی، محصول جدید بیل گیتس برای انسان ها
شرکت ها و غول های بسیار بزرگی در جهان مشغول تولید لبنیات و فرآورده های گوشتی هستند اما اخیر کارخانه ای در”رِد فورد سیتی” ایالت کالیفرنیا آغاز بکار کرده که مدعی است "همبرگری گیاهی” تولید می کند که تمیز آن از گوشت واقعی برای افراد معمولی تقریبا غیر ممکن است.
وبسایت روزیاتو - شهرام حمیدی: گفته می شود جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۹ میلیارد نفر خواهد رسید.
خبر بدتر برای علاقمندان به گوشت اما این است که کره زمین ظرفیت پرورش دام و طیور کافی برای مرتفع کردن نیاز این حجم از جمعیت را ندارد. در حال حاضر تنها پرورش مرغ، خوک، گاو و گوسفند ۳۰ درصد سطح زمین را اشغال کرده است.
شرکت ها و غول های بسیار بزرگی در جهان مشغول تولید لبنیات و فرآورده های گوشتی هستند اما اخیر کارخانه ای در"رِد فورد سیتی" ایالت کالیفرنیا آغاز بکار کرده که مدعی است "همبرگری گیاهی" تولید می کند که تمیز آن از گوشت واقعی برای افراد معمولی تقریبا غیر ممکن است.
شرکت"Impossible Foods" یا غذاهای غیرممکن همبرگری گیاهی آماده ساخته که داخل ماهی تابه یا باربیکیو با گوشت واقعی مو نمی زد. از صدای جلیز ُ ولیز سرخ شدن گرفته تا بو و دود و حتی قطره های خون.
این برگر بسیار هیجان آور نخستین بار در تابستان امسال در نیویروک عرضه شد اما قرار است از ۱۳ اکتبر اهالی سواحل غربی آمریکا نیز در سه رستوران در شهرهای لس آنجلس و سن فرانسیسکو این همبرگر را تست کنند.
پایگاه اینترنتی بیزینس اینسایدر اخیرا سری به این کارخانه زده تا از مراحل تهیه و تولید این گوشت گیاهی گزارشی مصور تهیه کند. در ادامه برگردان این گزارش تقدیم شما عاشقان فرآورده های گوشتی می شود.
در شهر رِد وُود کالیفرنیا کارخانه ای با نمای شیشه ای و مشکی تاسیس شده است که دانشمندان، کارشناسان امور تغذیه و تعدادی از بزرگان دره سیلیکون گرد هم آمده اند تا یک همبرگر گیاهی ممتاز را به جهان عرضه کنند.
اما در نزدیکی پَت براون -موسس این کارخانه- از اصطلاح همبرگر گیاهی نمی توان استفاده کرد! هدف از راه اندازی این کارخانه تولید همبرگرهای گیاهی است که نتوان آن را از گوشت واقعی تشخیص داد. اگرچه برگر های "لوبیای سیاه" و یا "قارچ" هیچ کس را به اشتباه نمی اندازد (گیاهی بودنشان واضح است) اما این همبرگر واقعا به این سادگی ها قابل تشخیص نیست.

کریس دیویس -مدیر تحقیقات و توسعه درشرکت "غذاهای غیرممکن" به بیزینس اینسایدر گفت: اصلا دلیلی وجود ندارد که بتوان بر اساس آن خود را متقاعد کرد گاوها بهترین منبع تولید گوشت برای برگر هستند.
پس از سالها تحقیق دانشمندان دریافته اند که تنها یک مولکول نمی تواند تعیین کننده بو و مزه منحصر به فرد گوشت باشد.

این تحقیقات نشان داد یک برگر خوش مزه ترکیبی از عناصری است که اگر هر یک از آنها را تا سطح مولکولی جداسازی کنیم، مزه هایی عجیب مثل آناناس، کاهو و جوراب! احساس می شود.
اما عنصری سرّی که مابقی این عناصر را به هم متصل می کند، «هِم یا بطور کل آهن» (Heme) است. مولکولی که اکسیژن را در رگ های خونی جانوران حمل کرده و طی سازوکاری در تولید انرژی نقش آفرینی می کند.
در واقع وجود «هِم» به خون رنگ می دهد و رنگ صورتی گوشت هم از همین ماده است. طعم فلز مانند گوشت و راحیه دلپذیر آن همگی ناشی از وجود «هم» است.

مشکل اینجاست که «هم» را نمی توان از سوپر مارکت تهیه کرد. بنابران شرکت مجبور شد به سراغ دانه های روغنی سرشار از آهن و البته سویا برود. اما باید میلیون ها گیاه تنها برای تامین «هم» مورد نیاز کارخانه نابود می شد.
بنابراین دانشمندان شرکت تصمیم گرفتند این عنصر را به شکل مصنوعی در آزمایشگاه تولید کنند. آنها با کشف کد ژنتیک تولید «هم» در سویا آن را به خمیر مایع تزریق کنند.
خمیر مایع تبدیل به کارخانه موقت تولید «هم» شد. خُمره های دوّار مایع سفید پر از کف آرام آرام به مایعی شیر مانند به رنگ توت فرنگی در آمده و این یعنی «هم» در حال تولید بود.
مایع تولید شده جهت تغلیظ به این استوانه ها وارد می شود تا خمیر و آب موجود در آنها جدا شود. این روند تقریبا یک هفته بطول خواهد انجامید.
پروتئین گندم، یکی از جایگزین های رایج پروتئین حیوانی، ماده اصلی تولید این برگرها است. با فرآروی تحت فشار بافت این نوع پروتئین در تنور، ساختاری شبیه به ماهیچه حیوانات به آن می دهند. اگرچه محصول نهایی از نظر ظاهری شبیه به سالاد تن ماهی است.
سیب زمینی های بزرگ پخته شده به این پروتئین اضافه می شوند تا قابلیت جویده شدن این برگرها را افزایش دهند. سیب زمینی های اضافه شده، پروتئینی معادل یک وعده پنیر چدار را به "برگرهای غیرممکن" اضافه می کنند.
روغن نارگیل، چربی، شکر و افزودنی های مجاز در مراحل مختلف تولید این محصول بکار گرفته می شود، البته مواد دیگری نیز وجود دارند.
اما واقعا مزه این برگرها چطور است؟
حتی با وجود مرکز صورتی و مزه اغواکننده، برگرهای غیرممکن بازهم نمی تواند یک گوشتخوار حرفه ای را دچار گمراهی کند. مشکل اصلی بافت لاستیکی و قارچ مانند آنها است.
اما با وجود این ضعف، این برگر روی گریل دقیقا شبیه به گوشت واقعی سرخ می شود، اطراف برگر خشک شده و به سیاهی می زند اما مرکز و داخل آن کاملا شبیه به یک برگر واقعی است. به راحتی می توان گفت این محصول کیلومترها از محصولات گیاهی مشابه دیگر از نظر کیفی جلوتر قرار دارد.
سرمایه گذاران بزرگی پشت این محصول ایستاده اند، برای مثال بیل گیتس -مالک و موسس شرکت مایکروسافت- و شرکت گوگل از حامیان "غذای غیرممکن" هستند. البته تلاش گوگل در سال ۲۰۱۵ برای خرید این شرکت غذایی نافرجام ماند.
گورو کریس دیویس- عضو تیم تحقیق و توسعه (R&D) شرکت درباره دورنمای موجود به بیزینس اینسایدر گفت: طی پنج سال از ایده برگر غیرممکن به جایی رسیدیم که اکنون مشاهده می کنید. مطمئن باشید، پنج سال دیگر برگرهایی به مراتب خوشمزه تر را خواهید چشید.
از آنجایی که نمی توان کیفیت گاوها را برای تولید برگرهایی بهتر ارتقا داد، شرکت "غذاهای غیرممکن" قصد دارد به این هدف یعنی تولید برگرهایی غنی تر، سالم تر، خوشمزه تر و البته عاری از گوشت دست یابد.
تبلیغات متنی
-
یمن: پیامد حمله به ایران دامان همه را خواهد گرفت
-
بلژیک: ترامپ به دنبال بردهسازی اروپا است
-
الهلال بمب بزرگ فوتبال عربستان را منفجر کرد
-
درخواست فوری برای برکناری رئیس صداوسیما
-
واکنش عارف به افزایش قیمت خودسرانه ایرانخودرو
-
الناز ملک در جشنواره فجر: میدانم فحش میخورم!
-
نطق تازه ترکیه درباره حمله نظامی آمریکا به ایران
-
عکس توجهبرانگیز از منوچهر هادی در جشنواره فجر
-
قطع همکاری محترمانه پرسپولیس با یک عضو مشکوک
-
تماس ناگهانی فرانسه با قطر درباره ایران
-
طرز تهیه ترشی به با طعم عالی و خوشمزه
-
نکته توجهبرانگیز حامد لک درباره اشتباه صداوسیما
-
زمان پرداخت عیدی بازنشستگان مشخص شد
-
سفارت ایتالیا در تهران تعطیل شد
-
طرح جالب یک روزنامه برای جانباختگان حوادث دیماه
-
درخواست فوری برای برکناری رئیس صداوسیما
-
سفارت ایتالیا در تهران تعطیل شد
-
اطلاعیه درباره علت مرگ مشکوک دو دانشجوی پزشکی
-
ماجرای چند نام تکراری در فهرست اعلامی دولت از جانباختگان
-
پیغام جدیدی که از آمریکا به ایران مخابره شد
-
بخشی از واکنش ترامپ به صحبتهای امروز رهبر انقلاب
-
اقدام معنادار عراق با رونمایی از یک شهر موشکی
-
مداح مشهدی شعار «این آخرین نبرده» را اجرا کرد
-
مهدی قایدی جلوی خنده مجری شبکه افق را گرفت
-
موج تازه برف و باران شدید در راه است
-
آغاز پروازهای شرکت هواپیمایی هلند به خاورمیانه
-
شجاع خلیلزاده امشب دوباره به صدر اخبار رفت
-
آرایش نظامی پایگاههای آمریکا در منطقه تغییر کرد!
-
شروط عراقچی برای توافق با آمریکا اعلام شد
-
اقدام معنادار زننده سوپرگل این هفته لیگ برتر
-
ناو هواپیمابر لینکلن دریای عمان را ترک کرد
-
کریسمسِ صداوسیمای ایران تا ابد عزادار شد
-
احکام برخی دستگیرشدگان اعتراضات اخیر صادر شد
-
دو انفجار خبرساز در اهواز و بندرعباس
-
خواننده و مجری سرشناس ترکیه درگذشت
-
رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین تکذیب شد؟
-
ورود کاروان نظامی بزرگ آمریکا به عراق
-
یک سامانه بارشی قوی در آستانه ورود به کشور
-
بازیگران در جشنواره فجر مشکیپوش شدند
-
رابعه اسکویی از مردم عذرخواهی کرد
-
خبر فوری علی لاریجانی در رابطه با آمریکا
-
پیام شهاب حسینی به پدر و مادرِ ایلیا دهقانی
-
موضع عربستان درباره جنگ با ایران ۱۸۰ درجه تغییر کرد
-
رسانه قالیباف خواستار اخراج بازیکن استقلال شد
-
تاریخ جدید رزمایش دریایی ایران، چین و روسیه مشخص شد
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
ارسال نظر