adexo3
۴۹۲
۱ نظر
۵۰۰۷
۱ نظر
۵۰۰۷
پ

شايد اين مهم ترين نكته نوروزي براي تناسب اندام و تغذيه شما در ديد و بازديدها باشد

مفيد‌ترين عضو خانواده‌آجيل‌

شايد تعجب كنيد اما درعلم تغذيه، آجيل جزو گروه پروتئين تقسيم‌بندي مي‌شود. آجيل متشكل از انواع دانه‌ها و مغزهاست كه بايد گفت هركدام از آن‌ها غني از چربي‌اند در نتيجه آجيل از خوراكي‌هاي پركالري محسوب مي‌‌شود. بد نيست حالا كه ديدوبازديدهاي عيد نزديك است و به دنبال آن كاسه كاسه آجيل به ما تعارف مي‌شود، راجع‌به خواص آجيل بيشتر بدانيم و آخرسر بفهميم آجيل بخوريم يا نخوريم

پسته: ممنوع براي گرم مزاج‌ها

پروتئين پسته آن‌قدر زياد است كه مي‌تواند جايگزين گوشت شود. به‌علاوه پسته منبع خوبي از ويتامين‌هاي گروه B است و املاح آهن، پتاسيم،‌ فسفر، كلسيم، كوآنزيم Q دارد. كوآنزيم Q آنتي‌اكسيداني قوي براي مبارزه با سرطان‌ها و بيماري‌هاي قلبي و عروقي‌است. مغز پسته اسيدهاي چرب مفيد و مورد نياز بدن را دارد. كلسيم و آهن پسته براي سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها همچنين درمان كم‌خوني مفيد هستند. پسته مي‌تواند اسهال خوني را از بين ببرد و قلب و معده را تقويت ‌كند. پوسته سبز پسته براي رفع بوي بد دهان و زخم‌هاي دهاني و استحكام لثه‌ها توصيه شده است. البته طب قديم، پسته را براي افرادي كه مزاج‌ گرمي دارند مناسب نمي‌داند زيرا اين افراد با مصرف پسته دچار كهير و دانه‌هاي قرمز پوستي مي‌شوند. بنابراين بهتر است آن را با برگه زردآلو، هلو يا انار ترش مصرف كنند.
دم كرده پوسته پسته سكسكه را برطرف مي‌كند. مغز پسته، هضم دشواري دارد پس اگر ناراحتي معده داريد درمصرف آن زياده‌روي نكنيد. خود پسته به تنهايي فشارخون و وزن را تغيير نمي‌دهد اما مصرف بي‌رويه يا انواع بوداده و نمك‌زده آن مي‌تواند براي سلامت مضر باشد. نترسيد با خوردن پسته، كلسترول خوب خون بالا مي‌‌رود نه كلسترول بد را.

در هر 100 گرم پسته 540 كالري انرژي وجود دارد

مفيد‌ترين عضو خانواده‌آجيل‌


فندق: رژيمي‌ترين عضو كاسه آجيل

اين دانه سرشار از اسيداولئيك، پروتئين، كربوهيدرات، پتاسيم، سترون و انواع ويتامين‌ها و املاح است. در ادامه با انواع موادمغذي موجود در فندق و خواص آن‌آشنا مي‌شويم. مواد موجود در اين مغز آجيلي خطر ابتلا به سرطان سينه و سرطان پروستات همچنين سطح كلسترول خون را كاهش مي‌دهد. اسيداولئيك موجود درفندق سبب تنظيم قند و كلسترول خون مي‌شود. اسيدلينولئيك، تاثير بسزايي در رشد و سلامت اندام‌هاي بدن دارد. انواع ويتامين‌هاي B به سيستم خون‌رساني و ساخت خون كمك مي‌كنند.
  • ويتامين E: درپيشگيري از بيماري‌هاي قلبي،‌ سرطان،‌ سلامت عضلات قلب همچنين در عملكرد دستگاه توليد مثل بدن موثر است.
  • كلسيم: تاثير چشمگيري بر رشد استخوان‌ها و دندان‌ها دارد.
  • آهن: بهترين عامل براي خون‌سازي است.
  • روي: ساخت هورمون‌هاي بدن را تنظيم مي‌كند.
  • پتاسيم: در تحريك سيستم اعصاب و عملكرد صحيح عضلات و ماهيچه‌هاي بدن نقش دارد.

در هر 100 گرم فندق 300 كالري انرژي وجود دارد

مفيد‌ترين عضو خانواده‌آجيل‌


بادام: براي سلامت استخوان بخوريد

بادام از ديدگاه سنتي: ملين و ضديبوست است. سينه را نرم و‌ زخم روده‌ها و اسهال را درمان مي‌كند. دم كرده پوست بادام مي‌تواند درد و التهاب مجاري تنفسي را تسكين دهد. روغن بادام براي درمان بي‌خوابي موثر است زيرا مواد آن خواب‌آور است. منيزيم بادام با جريان يافتن در خون سبب سهولت حمل اكسيژن و موادغذايي توسط خون مي‌شوند؛ اين 2 ماده از افزايش ضربان قلب جلوگيري كرده و مي‌كند. پتاسيم در انقباض عضلات، جريان انتقال دهنده‌هاي عصبي، اعتدال فشارخون و عملكرد بهتر قلب نقش دارد. امروزه محققان دريافته‌اند، افرادي كه 2بار در هفته از اين مغز ميل مي‌كنند نسبت به افرادي كه اصلا بادام نمي‌خورند وزن بيشتري كم مي‌كنند. پس رژيم غذايي‌تان را از بادام خالي نكنيد! اما درمصرف آن دقت داشته باشيد. چربي‌هاي غيراشباع، فيبر، پروتئين‌هاي گياهي، روي، مس، منيزيم، بادام را منبع مناسبي براي انرژي‌رساني به بدن كرده است. بادام يكي از غني‌ترين منابع غيرحيواني كلسيم است، چون براي سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها مفيد است. از ديگر خواص بادام مي‌توان به جلوگيري از ايجاد سنگ صفرا، قندخون، بيماري ديابت و تقويت عملكرد ريه اشاره كرد.

در هر 100 گرم بادام 222 كالري انرژي وجود دارد

مفيد‌ترين عضو خانواده‌آجيل‌


تخمه كدو :با ماست بخوريد

تخمه كدو غني از موادمعدني، پروتئين و چربي‌هاي غيراشباع است و در پيشگيري از التهاب مفاصل و بيماري استخواني و سلامت پروستات نقش مهمي ايفا مي‌كند. يكي از نكات قابل توجه در مقايسه تخمه كدو و داروهاي متاسين، اين است كه با خوردن تخمه كدو سطوح چربي‌هاي تخريب شده (چربي‌هاي پراكسيد) افزايش نمي‌يابد اما داروي ايندومتاسين مقدار اين چربي‌ها را افزايش داده و درنتيجه پيشرفت التهاب مفاصل يكي از عوارض آن به حساب مي‌آيد. از موادمغذي كدو مي‌توان به منيزيم اشاره كرد كه درحفظ سلامت قلب و ماهيچه‌هاي آن نقش دارد، به‌علاوه منيزيم نسبت كلسترول خوب به كلسترول بد را كاهش داده و از بروز بيماري‌هاي قلبي عروقي جلوگيري مي‌كند و راديكال‌هاي آزاد را از بين مي‌برد. كمبود منيزيم يكي از عوامل بروز برخي از سرطان‌هاست. منيزيم درتوليد انسولين و عملكرد آن هم نقش دارد و براي بيماران ديابتي كه دچار نوسانات مقدار قندخون هستند، توصيه مي‌شود. مي‌توانيد تخمه كدو را با ماست ميل كنيد و از رسوب چربي‌ها و انسداد عروق جلوگيري كنيد. تخمه كدو را با جعفري و گشنيز آسياب كرده و با كمي آبليمو و روغن زيتون روي سالاد بريزيد.

در هر 100 گرم تخمه‌كدو 600 كالري انرژي وجود دارد

مفيد‌ترين عضو خانواده‌آجيل‌


كشمش :چرا بايد بخوريم؟

فنل‌هاي كشمش خاصيت آنتي‌اكسيداني و تخريب سلول‌هاي سرطاني دارند.
برم هم ماده معدني است كه در مواد مختلف خوراكي از جمله كشمش موجود است كه براي ساخت اشكال فعال ويتامين‌ D و استروژن در بدن ضروري است. بنابراين برم در زنان يائسه كه ميزان استروژن آن‌ها كاهش يافته درنتيجه استخوان‌هاي حساسي دارند، نقش مهمي دارد.
«برم» از آرتروز و پوكي استخوان جلوگيري كرده و استروژن درماني در زنان يائسه را افزايش مي‌دهد. برخلاف تصور عامه كه كشمش دندان‌ها و لثه‌ها را خراب مي‌كند، بايد گفت‌كشمش شيرين است و اسيد اولنوليك آن باكتر‌هاي مضر را از بين مي‌برد و سلامت دهان و دندان را تضمين مي‌كند، به علاوه كشمش حاوي گلوگز و فروكتوز است كه برخلاف ساكارز، تاثيري بر فساد دندان‌ها ندارد.

مفيد‌ترين عضو خانواده‌آجيل‌


تخمه آفتابگردان:هم چرب، هم پر كالري

يكي از مغزهاي چربي كه طرفداران زيادي براي خودش دارد. تخمه آفتابگردان است. اين تخمه منبع غني فيبر، پروتئين، ‌ويتامين E و Bو A و پتاسيم،‌منيزيم، آهن، فسفر، سلنيوم، كلسيم و روي است. از خواص درماني تخمه آفتابگردان مي‌توان به رفع التهابات ريوي، حنجره، تسكين سرفه، تقويت سيستم بينايي و رفع التهابات مفاصل اشاره كرد.
اين مغز را مي‌توانيد به مقادير مشخصي درسالادهاي خود استفاده كنيد.

در هر ۱۰۰ گرم تخمه آفتابگردان ۵۸۰ كالري انرژي وجود دارد

مفيد‌ترين عضو خانواده‌آجيل‌


دو نكته اي كه از آجيل نمي‌دانيد

  • انواع مغزدانه‌ها از قبيل بادام و فندق همگي در يك گروه قرار مي‌گيرند و تفاوت چندان زيادي ميان خواص تغذيه‌اي آن‌ها نيست. تنها مي‌توان آن‌ها را كمي تغيير داد زيرا چربي‌هاي گروه از لحاظ ساختماني شبيه اسيدهاي چرب امگا 3 هستند.ساير مغزدانه‌ها تركيبات پروتئيني قابل توجه و كاملي دارند و بيشتر ارزش تغذيه‌اي مغزها را مي‌توان از نظر پروتئين‌ها موردتوجه قرار دارد. اين پروتئين‌ها هيچ اسيدآمينه محدودكننده‌اي ندارند و مانند گوشت‌ها مي‌توانند پروتئين خوب و با كيفيت بالايي براي مصرف‌كننده‌ها تامين كننده. ويتامين‌هاي گروه B، روي و آهن از جمله عناصري هستند كه درمغزدانه‌ها به ميزان قابل توجهي وجود دارند. بدن به‌طور روزانه به آن‌ها احتياج دارد و با مصرف متعادل آن‌ها مي‌توان به نياز بدن پاسخ داد.
  • نحوه تهيه مغزدانه‌ها بسيار اهميت دارد. مغزدانه‌ها در فاصله برداشت تا رسيدن به مصرف كننده، بسيار تحت تاثير عوامل ميكروسكوپي قرار مي‌گيرند. دراين زمينه قارچ‌ها بسيار مورد توجه‌اند، زيرا مي‌توانند به راحتي روي آجيل رشد كرده و تركيبات سمي از قبيل آلفاتوكسين توليد كرده و سلامت افراد را تهديد كنند. اين عوامل مضر با چشم ديده مي‌شوند يا با حرارت (بو دادن) از بين مي‌روند. بو دادن آجيل‌ها نمك زيادي را به آجيل مي‌رساند كه اين نمك تمام خواص سلامت‌بخش آجيل را تحت‌الشعاع قرار مي‌دهد. درنتيجه مصرف‌كننده در خطر افزايش فشارخون، دفع آب زياد از بدن، پوكي استخوان و از دست رفتن املاح استخواني قرار مي‌گيرد.نخودچي جزو حبوبات است. نخودچي پخته و بوداده منبع خوبي از پروتئين است اما درحبوبات تركيبات كربوهيدراتي وجود دارد كه مصرف زياد آن‌ها سبب ناراحتي‌هاي گوارشي و دفع شده دركودكان، سالمندان و افراد حساس به اليگوساكاريدها مي‌‌شود. مقدار زياد نمك در نخودچي مشكلات اشاره شده درمورد مغزدانه‌هاي پرنمك را ايجاد خواهد كرد.


هنگام خريد آجيل رعايت كنيد

  • ممكن است محصولات كهنه را دوباره بو داده و جاي آجيل تازه بفروشند.
  • دقت كنيد آجيل فرورفتگي و سوراخ و حفره نداشته باشد.
  • آجيل را از فروشنده‌هاي دوره‌گرد خريداري نكنيد.
  • انواع آجيل را درجاي خشك و خنك نگه داريد.
  • از خريد آجيل‌هاي كپك زده جدا خودداري كنيد. آلفاتوكسين توليد شده از كپك‌ها بسيار مضر است.
  • اگر هنگام خريد، يك مشت آجيل دردست‌تان گرفتيد دست‌تان رنگي شد نشان دهنده وجود رنگ‌هاي شيميايي درتوليد آجيل است. اين رنگ‌ها حساسيت‌هاي زيادي ايجاد مي‌كنند.
منبع : مجله سیب سبز
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۵ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      دو نكته مهم كه اشاره نكرديد :
      1-قبل از خريد آجيل را بو كنيد يعني يك مشت آجيل ذر دست بريزد و آن را بو كنيد دانه كه روغن بيشتري دارند بهتر مشخص مي شود كه بوي كهن1گي ندهند
      2- كمي از آجيل بخوريد مزه ان هم تازگي و گهنگي آن را مشخص مي كنئ

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج